Megnéztük, mennyire jók az MBH Bank hitelei és számlái a versenytársakhoz képest

Megnéztük, mennyire jók az MBH Bank hitelei és számlái a versenytársakhoz képest
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-05-22 Frissítve: 2023-06-08
 

Óriási az érdeklődés az MBH Bank szolgáltatásai iránt, ami érthető, hiszen az MKB Bank és a Takarékbank összeolvadásával meghatározó szereplő jött létre a magyar pénzügyi piacon. A Bankmonitor szakértői megvizsgálták, hogy a különböző termékek és szolgáltatások esetében miként teljesít az új gigabank a versenytársakhoz képest.

Hogyan teljesítenek az MBH Bank bankszámlái?

Az MBH Bank számlái kifejezetten drágák a versenytársakhoz képest: a Bankmonitor bankszámla összehasonlító kalkulátor alapján a két évre vetített teljes költség az Extra Számlacsomagnál 160 412 Ft, a Belépő Számlacsomagnál 79 452 Ft, míg a Kedvezmény Plusz Számlacsomagnál 30 255 Ft lett átlagos használat mellett.

Pedig kifejezetten visszafogott használattal számoltunk: havonta 4 db net- vagy mobilbankon keresztül indított utalással összesen 40 000 Ft értékben, 2 db csoportos beszedési megbízással összesen 15 000 Ft értékben, 2 db készpénzfelvétel összesen 90 000 Ft értékben, 30 db bankkártyás vásárlással összesen 90 000 Ft értékben, miközben a számlára havonta 450 000 Ft jövedelem érkezik. Ráadásul nem kértünk SMS értesítéseket a kártyás tranzakciókról és a számlamozgásokról – ami jelentős plusz költség lehetne -, mint ahogy nem ragaszkodtunk a postán érkező havi számlakivonathoz sem.

Árnyalja a képet, ha azt is megnézzük, hogy az összes vizsgált bankszámla két évre vetett átlagos költsége 45 000 Ft felett van kicsivel, de találtunk olyat is, amelyeiknél csaknem 500 000 Ft összköltséget számolt ki a kalkulátor.

Ugyanakkor már több teljesen ingyenes bankszámla is elérhető havi 450 000 Ft jövedelemérkeztetéssel, így aki ilyet szeretne, az a CIB ECO, az UniCredit Partner Aktív Zéró, az Erste Privilégium 2.0 Partner és a Raiffeisen Premium Gold 2.0 számlák közül választhat magának megfelelőt.

Természetesen a bankszámla kiválasztásakor sok szempontot kell mérlegelni, így számíthat például, hogy van-e a környékünkön fiókja és ATM-je az adott banknak, de akár egy kedvező kamatú hitel is odaköthet minket egy pénzintézethez. Az MBH Bank ezen szempontok alapján jó helyzetben van, tavaly szeptember végén a Takarékbank és az MKB révén összesen csaknem 860 ATM-mel rendelkezett.

Motivációt jelenthet ezen kívül akár a számlanyitáskor járó egyszeri, nagyobb összegű jóváírás is, amit több bank az ügyfélszerzés Szent Gráljának tart mostanság. Az MBH Bank 50 000 Ft jóváírást ad jelenleg a feltételeknek megfelelő, újonnan számlát nyitóknak, de például az ingyenes Erste Privilégium 2.0 Partner számlához is elérhető 30 000 Ft jóváírás, ezért célszerű alaposan tájékozódni – akár a Bankmonitor szakértőitől – az aktuális lehetőségekről.

Hirdetés

Hirdetés

Mit tudnak az MBH Bank lakáshitei?

Egy lakáshitel felvétele a legtöbb család számára az egyik legjelentősebb pénzügyi döntés, így – különösen a jelenleg bizonytalan időkben – rendkívül megfontoltan kell bankot és hitelt választani. Ezt erősíti az is, hogy jelentős árkülönbség van az egyes bankok lakáshitelei között: egy 20 millió Ft összegű, 20 éves futamidőre igényelt hitelnél 7,5 millió Ft is lehet a különbség teljes visszafizetésben a legkedvezőbb és a legdrágább ajánlat között. (450 ezer Ft igazolt nettó jövedelemmel és 40 millió Ft értékű ingatlanfedezettel számoltunk.)

A fenti paraméterekkel lefuttatott keresés találati listájában az MBH Bank végig fix kamatú Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitele dobogós helyen debütált, mindössze az UniCredit Banknak és a CIB Banknak van jelenleg kedvezőbb ajánlata a piacon. Az MBH Bank végig fix kölcsönére két évtized alatt 180 985 Ft-ot kell törleszteni, ami 43 467 395 teljes visszafizetést jelent.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

10 éves kamatperiódusnál – az ilyen hiteleknél évtizedenként egy alkalommal módosulhat a kamat – az MBH Bank lakáshitele az ötödik lett a vizsgált hét pénzintézet ajánlatai között. (Itt is 20 millió Ft hitelösszeggel, 20 éves futamidővel és 450 ezer Ft nettó jövedelemmel számoltunk.) A mezőny ebben a kategóriában meglehetősen szoros, az első és az ötödik ajánlat havi költsége között nincs 10 ezer Ft különbség, ám a hosszú futamidő miatt még ez is 2 millió Ft-ot jelent teljes visszafizetésben.

Milyen az MBH Bank személyi kölcsön kínálata?

A személyi kölcsönök esetében ma már általános a végig fix kamat, ami érthető, hiszen mindenki szeretné elkerülni az esetleges kamatkockázatot. Mivel a bankok ajánlatai sok esetben eltérnek kisebb, illetve nagyobb hitelösszeg és jövedelem esetén, több variációt is kipróbáltunk, hogy valós képet kaphassunk.

3 millió Ft hitelösszeg, 5 éves futamidő, 300 ezer Ft nettó jövedelem: ebben a szegmensben az MBH Bank Midi Plus Személyi Kölcsöne nyolc bank közül az 5. helyre futott be a maga 17,47%-os THM-jével (teljes hiteldíj-mutató), 74 037 Ft-os havi törlesztőjével és 4 442 220 Ft-os teljes visszafizetésével. Az első helyezett UniCredit személyi kölcsön havi fizetnivalója 70 266 Ft jelenleg, ami 226 000 Ft különbség 5 év alatt.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

5 millió Ft hitelösszeg, 5 éves futamidő, 300 ezer Ft nettó jövedelem: magasabb összegű igazolt jövedelemmel kedvezőbb feltételekkel hitelez az MBH Bank, ami a képzeletbeli dobogó 3. helyére volt elég. Az MBH Bank Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitelének a THM-e 14,56%, ami alapján 116 499 Ft havi törlesztőre és 6 989 940 Ft teljes visszafizetésre számíthat az, aki ezt választja. A legjobb ajánlatot itt is az UniCredit Bank adja, ám havi törlesztőben mindössze 1000 Ft a különbség, ami 5 év alatt 80 ezer Ft-ot jelent. (Csak érdekességképpen, a legdrágább személyi kölcsön havi törlesztője ezzel szemben 130 402 Ft.)

10 millió Ft hitelösszeg, 7 éves futamidő, 600 ezer Ft nettó jövedelem: ilyen hitelösszeget, ilyen futamidőre már kevés pénzintézet hitelez, a találati listában szereplő 4 bank közül azonban itt az MHB Bank Extra Plus Személyi kölcsöne lett a befutó 12,86%-os THM-mel, 178 735 Ft-os havi törlesztővel és 15 013 740 Ft-os teljes visszafizetéssel. Ugyanakkor az MBH Bank legfeljebb 7 éves futamidőre és 10 millió Ft összeghatárig hitelez, így aki 8 évre venne fel ilyen kölcsönt, az kénytelen lesz más finanszírozót választani. Mint ahogy az is, akinek nagyobb összegre van szüksége, ugyanis jelenleg egyedül az UniCredit bank megy el akár 12 millió Ft-ig a személyi hitelénél.

Babaváró hitel

A Babaváró hitel egy pénzügyileg rendkívül kedvező lehetőség a gyerekvállalás előtt álló fiatal pároknak, hiszen a kölcsön az első 5 évben kamatmentes, ha pedig ezen idő alatt legalább egy gyerek születik, akkor a futamidő végéig az is maradhat, valamint a törlesztés 3 évre még fel is függeszthető. Ezen kívül a második és a harmadik baba érkezésekor elengedik a fennálló adósság 30 százalékát – miközben a 3 év szüneteltetés újraindul -, a harmadik gyereknél pedig megszűnik a tartozás. (Itt tudjátok ellenőrizni, hogy teljesítitek-e a Babaváró hitel személyi feltételeit.)

Mivel a Babaváró alapvető kondícióit és feltételeit kormányrendelet szabályozza, azt gondolhatnánk, hogy az egyes bankok ajánlatai között nincs különbség. Ez azonban nem igaz, eltérő lehet ugyanis az elvárt minimális jövedelem nagysága, a már várandós kismama jövedelmének elfogadása, de a hitelezhetőség alsó korhatára sem azonos mindenütt. (Hiába igényelhető a Babaváró például akkor, ha a pár mindkét tagja betöltötte a 18. életévét, vannak bankok, amelyek 20-23 éves kortól hitelezik csak az ügyfeleket.)

Jelentős különbség lehet még a Babaváró igényléséhez kapcsolódó jóváírások összegében is, az MBH például június 30-ig 130 ezer Ft-ot ír jóvá minden olyan párnak, akik legalább 9 millió Ft összegű Babavárót vesznek fel tőlük.  A többi bank jelenleg 100-200 ezer Ft jóváírást ad, vagyis az MBH ajánlata átlagosnak számít, ám ha valaki ez alapján szeretne hitelezőt választani, akkor érdemes alaposan összehasonlítani az „ajándékért” elvárt kisbetűs feltételeket. (Itt tudod megnézni, hogy az egyes bankok mennyi jóváírást adnak.)

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

 

Hirdetés
Hirdetés