Betöltés

Megszűnő lakossági kedvezmények az OTP-nél – Van megoldás!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-01-17

Február 1-től nem jár kedvezményes ATM készpénzfelvételi lehetőség az OTP Bank lakossági számlacsomagjaihoz – derül ki a bank nemrégiben közzétett hirdetményéből. Az ügyfeleknek innentől két választásuk van. Vagy beérik a havi két alkalommal díjmentes, de legfeljebb 150 ezer forintig járó készpénzfelvétellel vagy átnyergelnek az OTP Simple számlacsomagjára.

Akcióban kedvezményes készpénzfelvételi lehetőséget is kínál az OTP Bank lakossági ügyfeleinek. A kedvezményes, készpénzfelvételenként 0,6 százalékos díj azonban csak 2014 február-ig él. A bank ugyanis valószínűleg a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kötelezővé tétele miatt úgy döntött, megszünteti ezeket a kedvezményeket. Az érintett díjcsomagok: Tempó Számlacsomag, Junior Számlacsomag, Jump Számlacsomag, Net Számlacsomag, Prémimum Plusz Számlacsomag és Alap Számlacsomag. A számlacsomagok tulajdonosai havonta 1-4 alkalommal vehetnek fel készpénzt a 0,6 százalékos díj fejében felső értékhatár nélkül. Ez a lehetőség fog megszűnni néhány hét múlva.

Az OTP lakossági ügyfelei ezentúl havonta két alkalommal, de legfeljebb 150 ezer forintot vehetnek fel ingyenesen bármelyik bank ATM-jéből. A 150 ezer forinton felüli készpénzfelvételért már fizetni kell. Az OTP Bank saját ATM-jéből 61 forint plusz 1,21 százalék, más bank ATM-jéből pedig 1124 forint a készpénzfelvétel díja.

Van azonban egy másik, házon belüli megoldás is: az OTP Simple Számlacsomag. Ennél ugyancsak jár a két ingyenes készpénzfelvétel lehetősége, ám ha a „2 ATM”, vagy az „5 ATM” csomagot megvesszük, akkor ezt meg lehet fejelni 2 vagy 5 további, ugyancsak ingyenes készpénzfelvételi lehetőséggel. Ez a tény, valamint az, hogy az OTP nemrégiben megteremtette a lehetőséget arra, hogy a fiataloknak kitalált Simple díjcsomag igénylését lehetővé tette 35 éven felüliek számára, könnyen átrendezheti az OTP lakossági számlacsomagjai közötti erőviszonyokat.

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Reagált az OTP!

“A havonta 150 ezer forint összegig díjmentes készpénzfelvétel lehetőségének február 1-i bevezetésével Bankunk korábbi, számlacsomagokhoz kapcsolódó készpénzfelvételi akciói okafogyottá válnak, és visszavonásra kerülnek. Ennek oka az, hogy ügyfeleink túlnyomó többsége jóval kisebb készpénzfelvételi igényekkel rendelkezik, mint havi 150 ezer forint. Példaképpen elmondható, hogy jelenleg az ügyfeleink közel fele kevesebb mint 50 ezer forintot vesz fel havonta számlájáról készpénzben.
 
A korábbi, készpénz felvételhez kapcsolódó díjkedvezmények helyett az OTP Bank 2014-ben a számlavezetési díjkedvezményeket biztosító akciókra helyezi át a hangsúlyt. Ezen akciók keretében Bankunk ügyfelei 50-100% közötti számlavezetési díjkedvezményekben részesülhetnek, amennyiben aktívan használják Bankunk termékeit és szolgáltatásait. 
 
A jogszabály szerint biztosított díjmentes készpénzfelvétel mellett, Bankunk egyéb akciói továbbra is biztosítják lakossági számlacsomag ajánlataink versenyképességét. Így még kedvezőbb feltételekkel tudjuk biztosítani ügyfeleinknek többek között a számos piaci elemző által a saját célcsoportjában a legkedvezőbb kondíciókkal bíró terméknek ítélt Simple, Alap, vagy Junior számlacsomagunkat is.”

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.