Mennyi a Babaváró hitel törlesztőrészlete?

Mennyi a Babaváró hitel törlesztőrészlete?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-27 Frissítve: 2022-05-30
 

Az akár várandósság alatt is igényelhető Babaváró hitel idén is rendkívül népszerű. Ennek egyik oka, hogy a kölcsön kiemelkedő kedvezményekkel rendelkezik, ami például a havi törlesztőrészletben is megjelenik. Cikkünkben összegyűjtöttük az összes Babaváróhoz kapcsolódó költséget, szó lesz a törlesztőrészlet mellett az előtörlesztésről és a kölcsön visszafizetéséről is.

A Babaváró hitelt 2019. júliusi indulása óta rengeteg házaspár vette igénybe, ez a lendület pedig bizonyára a konstrukció tervezett végéig, 2022. december 31-ig megmarad. A legtöbb igénylő különböző lakásterveinek megvalósítására, például az önerő fedezésére, ingatlanvásárlásra, felújításra fordítja a maximálisan elérhető 10 millió forintot, de szép számmal akadnak új családi autót vásárlók, vagy gyerekszoba berendezésre és babakelengyére költő igénylők is.

A Babaváró kedvező költségei jelentősen hozzájárulnak a konstrukció sikeréhez, és ahhoz, hogy egyedülálló lehetőség legyen a hitelpiacon. Ennél kedvezőbb anyagi feltételekkel ugyanis nemigen találunk megoldásokat.

Hirdetés

Hirdetés

Egyedi, kamatmentes hitellehetőség

A konstrukciót házaspárok igényelhetik, a program a gyermekvállalást, gyermeknevelést támogatja. Így a hozzá kapcsolódó kedvezmények is a gyermekvállaláshoz kötődnek.

Segítségével azok a (leendő) családok kerülhetnek igazán kedvező helyzetbe, akik legalább egy babát vállalnak, esetleg már a várandósság ideje alatt igénylik a kedvezményt. Ha ugyanis a szerződéskötéstől számított 5 éven belül bővül a család (gyermek születik, vagy örökbefogadnak), akkor a Babaváró hitel kamatmentes lesz a futamidő (maximum 20 év) végéig.

Ezen felül további gyermekek vállalásával a kedvezmények köre is bővül.

Jó tudni
A második baba érkezésével a fennálló tőketartozás 30 százalékát, míg a harmadik gyermek érkezésével a teljes fennálló tartozást elengedik.

Fix, alacsony törlesztőrészlet

A szabad felhasználású Babaváró kölcsön törlesztőrészlete a teljes futamidő alatt fix, vagyis jól tervezhető és biztonságos, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy idő közben megváltozik a kamat, illetve drágul a hitel. Ha nem történik semmi, amivel megszegnénk a feltételeket, a szerződésben foglalt kondíciók végig érvényben maradnak.

A Babaváró költsége az igénylő családok számára csupán évi 0,5 százalék (állami kezességvállalási díj), a törlesztőrészlet rendkívül kedvező, maximum havi 50 ezer forint. Ez pedig már tartalmazza a kezességvállalási díjat is. Emellett tulajdonképpen csak a tőkét kell fizetni.

A maximális, 10 millió forint igénylésekor, 20 éves futamidejű kölcsön esetén a havi törlesztőrészlet 45 834 forint.

A törlesztés szüneteltetésének lehetősége

Az első és második baba érkezésével (már a terhesség 12. hetétől) kérhető a törlesztés szüneteltetése 3-3 évre. Ikerterhesség esetén pedig 5 évre van lehetőségünk elhalasztani a havi fizetnivalókat.

Ugyanakkor fontos tudni, hogy a szüneteltetés nem automatikus, vagyis ha szeretnénk élni a lehetőséggel, azt mindenképpen jelezni kell a hitelt folyósító banknak. Sok esetben a hiteligényléskor már úton van a baba, így a szülők egyúttal a gyermek érkezésének tényét is leigazolják és kérhetik ott helyben a törlesztés felfüggesztését is.

Ha nem kívánunk élni ezzel a lehetőséggel, akkor semmilyen teendőnk nincs, illetve dönthetünk úgy is, hogy csak a gyermek születését követően vennénk igénybe a szüneteltetést.

A Babaváró kedvező költségei miatt népszerű.

Előtörlesztés, teljes visszafizetés

Számtalan olvasónk teszi fel a kérdést, hogy van-e lehetőség a Babaváró Programban felvett kölcsön idő előtti visszafizetésére, előtörlesztésére, vagy végtörlesztésére. A válasz természetesen igen, méghozzá minden banknál azonos feltételekkel. Ha szeretnénk visszafizeti részben vagy egészben fennálló tartozásunkat, ezt díjmentesen megtehetjük, de egy fontos szabályt észben kell tartanunk:

Fontos
Ha nincs még legalább egy 12 hetes magzati korú baba, akkor nem érdemes többet visszafizetni, mint a hitelösszeg fele, mert ilyenkor elesünk a kamatkedvezménytől és vissza kell fizetnünk az addig elengedett kamatokat. Ha azonban a futamidő első 5 éve alatt – az előtörlesztést követően – megszületik a gyermek, akkor a visszafizetett kamattámogatást visszakapjuk.

Nem kérdés, hogy megéri-e!

Ha tehát jogosultak vagyunk a kedvezményes hitelre, akkor nagyon is érdemes megfontolni az igénylés mielőbbi benyújtását. A kedvezmények köre, úgymint az alacsony törlesztőrészlet, a kamatmentesség, a szabad felhasználás, a kedvező költségek, vagy az akár teljesen vissza nem térítendő hitellehetőség hatalmas segítséget jelenthet a családoknak. Ráadásul pont akkor, amikor az élethelyzet leginkább megkívánja, legyen szó bármilyen cél megvalósításáról.

Ugyanakkor a Babaváró hitel jelen állás szerint már csak idén, 2022. december végéig igényelhető, így érdemes alaposan utánanézni a részleteknek, akár átbeszélni a lehetőségeket egy független pénzügyi szakértővel és segítségével belevágni az igénylésbe.

Kalkulálj
Nézd meg, hogy mennyi Babaváró hitelt kaphatsz, add le jelentkezésed és segítünk a teljes igénylési folyamatban.
Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Március végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés