Betöltés
loading

Mekkora a havi törlesztője most egy 1, 3 és 5 millió forintos személyi kölcsönnek?

Óriási az érdeklődés a Kormány által „jóárasított” személyi kölcsönök iránt, ami érthető, hiszen, ha valakinek néhány nap alatt pénzre van szüksége, akkor jelenleg ez jelenti a legkedvezőbb megoldást. A Bankmonitor.hu kiszámolta, hogy milyen havi törlesztőkre számíthat az, aki 1, 3 vagy 5 millió forint gyorskölcsönt venne fel.

A személyi kölcsönök jó ideje rendkívül népszerűek, ami annak tudható be, hogy ezeknél nincs szükség ingatlanfedezetre, sikeres igénylés esetén pedig átlagosan 5-7 napon belül számlán lehet a kért összeg, ha minden szükséges dokumentumot sikerült benyújtani. Ráadásul most év végéig legfeljebb 5,9% lehet a személyi hitelek THM-e (teljes hiteldíj-mutatója), ami jelentős csökkenés a korábbi, 12% körüli átlagos THM-szinthez képest. Mivel azonban a limitált THM csak az év végéig tart, a hitel kiválasztásakor célszerű nem erre az időszakra koncentrálni, hanem inkább az ezt követő havi törlesztők, valamint a futamidő alatti teljes visszafizetés alapján dönteni. Hiszen, ahogy az alábbi grafikonunkon is láthatod, míg a 2020-as fizetnivalók között minimális az eltérés, ezt követően egy 3 millió forintos, 5 éves futamidejű személyi kölcsönnél már csaknem 13 ezer forint a differencia a legdrágább és a legkedvezőbb termék között havonta. Ez pedig a teljes futamidő alatt már 600 ezer Ft feletti plusz kiadást jelenthet!

Egy 3 millió forintos személyi kölcsön havi törlesztőrészele 2020-ban és 2021-ben

 

De milyen havi törlesztőkre számíthatunk 2021-től most különböző hitelösszegek esetén? A Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátora alapján már egy 1 millió forintos – 3 éves futamidejű – kölcsönnél is akár 6000 Ft lehet a legkedvezőbb és a legdrágább termék törlesztői közötti különbség, míg 6 millió Ft-nál már 17 ezer Ft a tét.

Persze nem mindig elég a személyi kölcsön kalkulátorral egyszerűen csak megkeresni a 13 bank ajánlatai közül a legkedvezőbbet, ugyanis a bankok feltételei enyhén szólva is nagyon különbözőek. Eltérőek például a maximális hitelösszegek, így míg az egyik bank ad szabad felhasználással akár 10 millió forintot is, addig másoknál 5 millió Ft a felső limit ilyenkor. A minimális jövedelem elvárás is nagyon eltérő, ezért hiába kedvező egy bank ajánlata, ha a sikeres igényléshez szükséges jövedelem nem áll rendelkezésre. Ilyenkor nincs mit tenni, mint másik bankot és hitelt keresni, akár magasabb kamattal.

A jelenleg elérhető legkedvezőbb és legdrágább szemlyi kölcsönök teljes visszafizetendő összegei

A maximális életkor sem azonos: van, ahol 65 éves kor a plafon, de van olyan bank is, ahol 75 éves korig hitelképes az igénylő. A fiatalok esetében sem egyszerű a helyzet, hiszen néhány bank 18 éves kor felett már ad kölcsönt, míg másutt 23 éves kor felett “állnak csak szóba” az emberrel. Az elfogadott jövedelmet illetően sem mindegy, hogy melyik bankhoz fordulunk. Van ugyanis, ahol 3 hónap folyamatos munkaviszony az elvárás, míg máshol 6 hónap a feltétel, mint ahogy a vállalkozóii jövedelem elfogadása is különböző.

Bankmonitor tipp: Első lépésben érdemes megkeresni a számodra legkedvezőbb személyi kölcsönt, amit a Bankmonitor alábbi személyi kölcsön kalkulátorával pillanatok alatt megtehetsz. Ha pedig a kalkulációt követően megadod a személyes adataidat, akkor a Bankmonitor hitelszakértője hamarosan felveszi veled a kapcsolatot, és segít az ügyintézésben, egészen a folyósításig.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
Jövedelmem:
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb szabad felhasználású hitelek:
Törlesztő 2020-ban
Teljes visszafizetés
Törlesztő 2021-től
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
  • alapblog Vége a visszaesésnek

    Áprilisban jött a nagy ütés a boltokra. Skandinávok jól megúszták, ahogy a németek is, a magyar visszaesés is kicsi a körülményekhez képest. Ezeken a helyeken... The post Vége a visszaesésnek appeared first on alapblog.