Betöltés

Mennyi hitelt kaphatsz? Előbb gondolkodj, hogy ne utóbb kelljen törni a fejedet!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-08-26

Jön az ősz, ismét felpörögnek a személyi kölcsönigénylések. Fedezet nélküli hitelek esetében elég nehezen lehet megmondani előre, hogy adott jövedelem mellett mekkora hitelt kaphatunk. A hitel általában egy olyan termék, amihez nem juthat hozzá bárki, csak az, aki megfelel a banki követelményeknek. De mégis honnan tudhatjuk, hogy van-e esélyünk, vagy inkább neki se kezdjünk?

Általánosságban elmondható, hogy minél több követelménynek felelünk meg, annál jobb kondíciójú hitelt kaphatunk. Hiszen minél jobb adósnak tűnik valaki, a bank annál inkább hisz abban, hogy a kölcsönt vissza is tudja fizetni az ügyfél.

A banki követelmények hiteltípusonként változnak, de alapvetően két fő csoportba lehet ezeket sorolni:

1. K. O. kritériumok:

Olyan feltételek, melyeket ha nem tudunk teljesíteni a bank nem is tárgyal velünk tovább. Ilyen például az aktív KHR státusz,
az igénylő életkora (túl fiatal, vagy éppen túl idős), nem elegendő munkaviszony.

2. Módosító tényezők:

Olyan feltételek, melyek megléte javít, vagy esetlegesen ront az ügyfélminősítésen. Ettől függően érhetünk el pl. kamatkedvezményt.
Személyi kölcsönnel szabadon elkölthető készpénzhez juthatunk. Ennek fedezetéül nincs szükség ingatlanra, „csupán” rendszeres jövedelemre.

A bank megvizsgálja a potenciális adós (illetve az esetleges adóstársak, kezesek) anyagi helyzetét. Egyre többször találkozhatunk az egyes médiákban különböző kedvezményekkel kínált akciós személyi kölcsön konstrukciókkal. Fontos, hogy egy akciósként hirdetett személyi kölcsön közel sem jelenti azt, hogy az az elérhető legkedvezőbb is a hitel piacon. Mindenképpen figyeljük a THM mutatók szintjét is. A reklámok általában nem tartalmazzák az összes, a hitel igénylése szempontjából fontos feltételt, amelyek alapvetően befolyásolják, hogy megkapjuk-e a hitelt vagy sem.  (Pl. kell-e kezest bevonni egy meghatározott összeg igénylésekor, mekkora jövedelemmel kell rendelkezni, mennyi folyamatos munkaviszony szükséges, hány havi bankszámla múltat kell igazolni, vagy hogy milyen életkori megkötések vannak stb.).

Az egyes akcióknak köszönhetően általában alacsonyabb kamattal vagy kezdeti költséggel juthatunk hozzá a felvenni kívánt hitelhez, azonban mindig figyeljünk az apró betűs részekre.   A felvehető hitelösszeg személyi hitelnél általában megegyezik az igénylő féléves igazolt jövedelmével. Vannak esetek, amikor ennél nagyobb összeg is igényelhető, de ehhez már 300.000 Ft feletti jövedelem szükséges, vagy évekre visszamenő kapcsolat a választott bankkal. A bank szempontjából az számít jövedelemnek, amiről van papír (azaz igazolható). Az is előfordulhat azonban, hogy ennél az összegnél kevesebbet hagynak jóvá számunkra, mert esetleg már van meglévő hitelünk, hitelkártyánk, vagy éppen hitelkeretünk. Ezek a kötelezettségek mind csökkentik a jövedelmünk terhelhetőségét, vagyis csak alacsonyabb hitelösszegre leszünk jogosultak.

Magasabb hitelösszegre számíthatunk annál a banknál, ahova a jövedelmünk érkezik. Ebben az esetben a legtöbb bank akár egy munkanapon belül is jóváhagyhatja a hitelkérelmet és a pénz már a számlánkon is van.

De mennyi az annyi?

Három jövedelemkategória esetén néztük meg az optimálisan felvehető hitelösszeget. Mivel minden kölcsönigénylés alap feltétele a mindenkori minimálbér megléte (ez jelenleg 66.483.-), ezért az első esetben 67 ezer forintos jövedelemmel számoltunk, a további esetekben pedig 150 ezer, illetve 300 ezer forintos havi jövedelmet feltételeztünk. Mindhárom esetben azt vettük alapul, hogy legalább egy éve van folyamatos munkaviszonyunk és jövedelmünket nem terheli egyéb kötelezettség.

Nézzük, mekkora összeghez juthatunk és milyen kondíciókkal 3 éves futamidővel?

szemelyikolcson tabla_20140826Nem pont ennyi a jövedelmed? Más hitelösszeget szeretnél? Kalkulátorunk segítségével könnyedén számolhatsz!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.

Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Mielőtt személyi kölcsönt igényelnénk, gondoljuk végig:

 1. Valóban szükségünk van-e az adott összegre?
 2. Váratlan helyzet (betegség, munkanélküliség) esetén mennyit tudunk havonta kifizetni?
 3. Ennek megfelelően válasszunk futamidőt!
 4. Nézzük meg az egyszeri költségeket is!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

1 000 000 Ft személyi kölcsön ajánlataink 3 éves futamidőre
K&H Bank
K&H forint személyi kölcsön
33210
Havi törlesztő
0.13793
THM
1212820
Teljes visszafizetés
Budapest Bank
Budapest Bank Online Hűség hitel
33662
Havi törlesztő
0.13892
THM
1211832
Teljes visszafizetés
Cetelem Bank
Cetelem Saját Ritmus szabad felhasználású kölcsön
33646
Havi törlesztő
0.14485
THM
1221250
Teljes visszafizetés

A fent kalkulációk 150 000 Ft-os havi fizetés, 12 hónapos munkaviszony és jövedelemérkeztetés figyelembe vételével készültek.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

1 Hozzászólás

 1. Rézműves Andrea

  Jo napot szeretném meg kérdezni hogy gyesre és csalàdira kaphatok e hitelt a pàrom dolgozik a fizetése50000forint és még rehab ellàtást is kap az28000forint nekem angyes és a csalàdi potlék összesen90000forint ketten szeretnênk fel veni a kölcsönt…… Üdv andrea

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

 • alapblog

  Red herring

  A red herring, magyarul vörös hering – a filmeken azt a nyomot jelöli, ami bár tökéletesen érthető és megmagyarázható, mégis rossz irányba visz. Például egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.