Betöltés

Mennyibe kerülnek a legolcsóbb bankszámlák?

szerző: Nagy Ildikó
2018-04-11

Havi 59 és 2 300 forint közötti fenntartási költség mellett válogathatunk két éves átlagot vizsgálva, ezért nagyon nem mindegy, melyik mellett tesszük le a voksunkat. Mutatjuk legfrissebb számlakörképet! 

Nézd meg aktuális bankszámla akciónkat, amivel a bank fizet neked az első évben!

Havi 150 ezer Ft bankszámlára érkező jövedelem, és átlagos bankszámla használati szokások mellett ma már igen nehéz párszáz forintos havi költséggel rendelkező ajánlatot találni, de azért még nem lehetetlen. Amennyiben bankonként egyetlen, az adott szokásokra leginkább illő számlacsomagokat vetjük össze, óriási eltérést tapasztalunk a költségekben.

Míg az 5 legolcsóbb számla díjai 2 éves távlatban is alig haladják meg az 500 forintot, addig a 6. már 1 000 Ft feletti összköltséget mutat. A mezőnyt jó ideje ugyanazok az ajánlatok vezetik.

CIB ECO bankszámla

A Bankmonitor ügyfeleinek számlanyitását továbbra is 5 000 Ft jóváírással jutalmazza a CIB Bank, amelyhez az szükséges, hogy a Bankmonitoron keresztül történjen meg a számlanyitás. Egyébként a havi számlavezetési díj 0 Ft, ha minden hónapban legalább a minimálbér összegének megfelelő bejövő utalás teljesül, egy db elektronikus Visa bankkártya első az évben szintén díjmentes. Az elvárt utalásnak nem kell bérnek lennie, és akárhány részletben érkezhet, a bankkártya pedig alkalmas érintésmentes fizetésre.

Gránit Ász számlacsomag

Ennek a számlának akkor 0 Ft a havi számlavezetési díja, ha havonta 150 ezer Ft érkezik a számlára maximum 2 részletben, vagy a számlán minden nap végén legalább 100 ezer Ft marad. A bankkártya – MasterCard nem dombornyomott, Pay Pass funkcióval – első évben ingyenes, majd utána évente 2 390 Ft.

MagNet Diamond számlacsomag

Nincs kötelezően fizetendő havi számlavezetési díj, hanem úgynevezett becsületkassza alapján magunk dönthetjük el ennek összegét. Azaz feltétel teljesítése nélkül ez lehet 0 Ft-is, a bankkártya díja pedig mindössze havi 150 Ft.

MKB Digit@ll szolgáltatácsomag

A havi számlavezetési díj attól függ, hogy mennyi a számlára érkező pénz, és ebből milyen arányban történik készpénzfelvétel. Akkor 0 Ft a havidíj, ha nem történik készpénzfelvétel a hónap során. Ha mégis használjuk az ATM-et, akkor 75 ezer Ft alatti jóváírás esetén 1 135 Ft, 75-150 ezres jóváírás esetén 935 Ft, 150-300 ezer Ft közötti beérkező pénz esetén 835 Ft, efelett pedig havi 735 Ft a csomag maximális havidíja.

Mivel a fenti díjakért cserébe itt szolgáltatáscsomagot kapunk, ebbe a díjba – azaz legjobb esetben a 0 Ft-ba – nemcsak a havi számlavezetés tartozik bele, hanem többek között 1 db MasterCard kártya is, amely így nemcsak egy évig ingyenes.

OTP Smart szolgáltatáscsomag

Itt is díjmentes számlavezetést biztosítanak, amennyiben 35 év alatt minimálbér, felette legalább 150 ezer Ft jövedelem érkezik a számlára. A bankkártya szintén egy évig ingyenes, majd a második évtől kezdve éves díja az előbbi életkorokhoz igazodva rendre 2 254 Ft, illetve 4 025 Ft.

Hogy hozzád melyik bankszámla passzol leginkább, azt megnézheted bankszámla kalkulátorunkkal!

 

A megfelelő bankszámla kiválasztása bonyolult feladat, de egy jó döntéssel tízezreket spórolhatsz meg évente. A Bankmonitor.hu Bankszámla kalkulátora pontosan ebben segít, mert egyszerűen, egy kattintással összehasonlíthatod a számlacsomagokat: 14 bank ajánlatai egy helyen. De ez nem minden: a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötést kínál számodra.

A legjobb 0 Ft-os bankszámla ajánlatunk

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legolcsóbb bankszámlák átlagos jövedelemhez

2018. 09. 18.

Túl drága a bankszámlád? Szeretnéd költségeidet lejjebb szorítani? Az olcsóbb bankoláshoz célszerű a számlacsomagjaink költségeit szabályos időközönként átnézni. Ha egy évre tervezel, megmutatjuk, melyik megoldás lesz a legkedvezőbb a számodra....

Fapados bankszámlák: a legolcsóbbak egy helyen

2018. 09. 07.

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a bankszámlánkat nem feltétlenül olyan alapvető célokra, műveletekre használnánk, mint például a munkabér érkeztetés, az állandó és az eseti átutalás, a csoportos beszedési megbízás, a bankkártyás...

Nem érted, miért kerül annyiba a bankszámlád? Megmutatjuk!

2018. 09. 05.

Magyarországon az utóbbi 5-10 évben a bankszámlák nagy átalakuláson mentek keresztül. Többször változott a kamatadó mértéke, bevezették, majd eltörölték az újabb terhet jelentő egészségügyi hozzájárulást, a pénzmozgásokat tranzakciós illetékkel sarcolták...

Többmilliós készpénzfelvétel: hol a legolcsóbb?

2018. 08. 30.

Ingatlan eladása, öröklés, általában ilyen élethelyzetekben kapjuk meg a kérdést: hol érdemes számlát nyitni, ha arról készpénzben szeretnénk felvenni egy nagyobb összeget? Lássuk a listát! Először is érdemes leszögezni, hogy...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.