Betöltés
loading

Mennyire kockázatos az 5,9%-os THM értékű személyi kölcsön?

Nagy Márton, a jegybank alelnöke keddi tájékoztatójában kitért az új, kedvező THM értékű személyi kölcsönökre is, emellett kormányrendelet is pontosította a kedvezményes fogyasztási hitelek szabályait. Ez alapján a kedvező feltételek csak december végéig maradnának érvényben, a Bankmonitor szakértői mégis megnyugtatnák a személyi kölcsönt igénylőket.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Nagy Márton kedd délutáni tájékoztatása alapján az igen kedvező, maximum 5,9%-os THM értékű személyi kölcsönöket nem érdemes lakáshitelek kiváltására igényelni, ugyanis a konstrukció kedvező feltételei maximum 2020. december végéig maradnak érvényben.

Megnyugtathatunk mindenkit az eddig megjelent új személyi kölcsönök kamata nem emelkedhet

A kormányrendelet foglaltak és a jegybank állásfoglalásán túl a bankok hirdetménye és az aláírt hitelszerződések tartalma határozhatja meg egy személyi kölcsön kondícióinak “tartósságát”. Jelenleg az OTP Bank, a Takarékbank és a Kereskedelmi és Hitelbank nyújt az új szabályoknak megfelelő maximum 5,9%-os THM értékű személyi hitelt.

Mindhárom bank hirdetménye pedig a hitelek kamatát a futamidő végéig fixálja. Ez azt jelenti, hogy a pénzintézetek az elvártánál kedvezőbb feltételekkel, a futamidő végéig biztosítják az alacsony kamatokat.

Ezeket a kedvezményes hiteleket várhatóan december végéig lehet kérni a bankoktól, azt nem tudjuk, hogy az igénylés feltételei a későbbiekben változnak-e tegnapi napon elhangzott információknak megfelelően.

Ettől még nem érdemes kiváltani egy lakáshitelt személyi kölcsönből

Ahogy Nagy Márton is említette egy lakáshitel összege is futamideje jóval nagyobb lehet, mint egy személyi kölcsöné. Emiatt a kiváltással a havi törlesztőrészlet jelentős mértékben megemelkedhet.

Példaként vegyünk egy 8 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitelt, melyre a Bankmonitor Lakáshitel kalkulátora alapján havonta 43-55 ezer forintot kellene fizetni. Ugyanakkor egy hasonló összegű 8 éves futamidejű személyi kölcsönre már több mint a dupláját, havi 114 ezer forintot kellene fizetni.

Ha kiváltanád lakáshiteled, azt érdemes kedvezőbb lakáshitelre cserélned. Ugyanis az 5,9%-os THM értéknél jóval kedvezőbb feltételekkel találni kiváltási célú jelzáloghitelt 10 éves kamatperiódus mellett.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz. Az összes megtekintése
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Fiatal gyerekes család első hiteligénylése

Hasznos lakáshiteles információk a múlt hétről

Nem egyszerű most lakáshitelt felvenni, viszont aki sikerrel jár, az még mindig nagyon olcsón juthat kölcsönhöz a bankoktól. A héten többek között megvizsgáltuk, mennyiért lehet jelenleg lakáshitelhez jutni, félni kell-e...

Blogajánló
  • alapblog NEM veszek aranyat

    A blogon többször elhangzott már, hogy az arany jó befektetés lehet az előttünk álló időszakban, hiszen negatív reálkamatok mellett sikeres időszaka szokott következni. Jelentős pozíciónk... The post NEM veszek aranyat appeared first on alapblog.