Miért éri meg minősített lakáshitelt választani? (x)

 • 2017.11.13.
 • szerző: kondorosik

A lakáshitel-felvétel minden esetben komoly elköteleződéssel jár, hiszen a kölcsön törlesztése hosszú időre a családi költségvetés egyik fő kiadása lesz. Így érthető, hogy mindenki hosszútávon megbízható konstrukcióhoz szeretne jutni. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) azért indította el a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel (MFL) programját 2017 nyarán, hogy átláthatóbbá tegye a lakáshitelpiacot és a fogyasztói igényekhez szabott, kedvező konstrukciók elterjedését ösztönözze.

Miért éri meg az MFL védjeggyel ellátott „szuperhiteleket” választani?

 1. A védjeggyel ellátott lakáshiteltermékeket a Magyar Nemzeti Bank minősítette

Az MNB piacsemleges állami pénzintézetként minősíti a kereskedelmi hitelintézetek termékeit, a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva. A védjegy célja, hogy segítse a fogyasztókat abban, hogy felkészülten, tudatosan válasszanak lakáshitelt, és a hitelfelvevők nagyobb biztonságban érezzék magukat nemcsak a folyósítás idején, de a futamidő alatt is. A jegybanknak további nem titkolt célja a piaci verseny élénkítése, illetve a jelzáloghitelek átlagos kamatszintjének csökkentése.

 1. Könnyű összehasonlítani egymással a különböző bankok ajánlatát

A hitelek világában nem könnyű kiigazodni, ahány bank, annyiféle konstrukció létezik és annyiféle elvárás az ügyfelekkel szemben. A fogyasztóbarát lakáshitelek a minősítési feltételeknek köszönhetően, közel egységes tulajdonságokkal rendelkeznek, függetlenül attól, hogy mely szolgáltató kínálja a terméket, ez megkönnyíti a hitelek összehasonlítását. Az MFL védjeggyel ellátott konstrukciók legegyszerűbben a www.minositetthitel.hu oldalon vethetők össze egymással a Kalkulátor menüpont alatt.

 1. A szuperhitelek hosszútávon is olcsók és kiszámíthatók

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknél kiválaszthatjuk, a számunkra legmegfelelőbb kamatperiódust, azaz, hogy mennyi ideig maradjon fix a hitel kamata (ennyi ideig lesz változatlan a törlesztőrészletünk). A kamatperiódus hossza három, öt, vagy tíz év lehet, illetve választhatunk a futamidő végéig rögzített kamatozást is. Továbbá a kamatfelár is rögzített, maximum 3,5 százalék lehet (ez nem egyenlő a hitel kamatával). A hitelfelvételkor felszámítható díjak is korlátozottak.

 1. Ügyfélbarát kiszolgálás egészen a futamidő végéig

A banki ügyintézés a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshiteleknél egyszerű és gyors. Az ügyfelek minden lehetőségről alapos tájékoztatást kapnak, az elbírálás és folyósítás pedig rövid idő alatt megvalósul. A maradéktalan visszatörlesztéssel pedig gyorsítva intézi a bank az ingatlant terhelő jelzálogjog törlését.

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek ismertetőjele az MNB által kibocsátott védjegy.
Keresse a fogyasztóbarát logót a kiszámíthatóbb lakáshitelekért!

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Kereskedelmi háború

  Trumpnak igaza van a védővámokkal, bármennyire is nem tetszik ez a szabadkereskedelem híveinek. Kína ugyanis csal. A világ Kínát azért vette be a WTO-ba, mert...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.