Betöltés

Miért lehetek „BAR” listán?

szerző: Bankmonitor.hu
2013-12-18

Kezdjük ott, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy NE kerüljünk fel a negatív adóslistára: figyeljünk nagyon oda a pénzügyeinkre! A legfontosabb dolog a megelőzés. Ha pár évvel ezelőtt többet tudtunk volna a BAR-listáról és a lehetséges következményekről, bizonyára sokkal jobban odafigyeltünk volna. Sokan csak hitelfelvételkor szembesülnek a ténnyel, hogy valaha, valamiért, valaki feltette őket az adóslistára.

De hogy is működik ez a lista?

Az ide vonatkozó törvény 2005-ben történt módosítása előtt egyáltalán nem kellett előzetesen értesíteni az ügyfelet a listára kerülés lehetőségéről. A
Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) – lánykori nevén Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer (BAR) egy olyan információs rendszer illetve nyilvántartás, amit a hazai pénzügyi szolgáltatást nyújtó intézmények közösen tartanak fenn és töltik fel adatokkal. Az adatkezelés elektronikus eszközökkel, automatizáltan történik. Az adóslista
minden hitel és hitel jellegű szerződést nyilvántart, és ezen túlmenően kezeli a késedelmek, mulasztások, csalások, visszaélések adatait is.

A BAR és a KHR között az alapvető különbség, hogy a BAR csak azoknak az adósoknak az adatait kezelte, amelyek hitelszerződéseik visszafizetése kapcsán már mulasztásba estek. A KHR egyben egy pozitív adóslista is, melynek célja a „nyilvántartott” személyek hitelképességének objektív és körültekintő megállapítása, elősegítve ezzel a túlzott mértékű eladósodás megakadályozását, valamint a bankok hitelezési kockázatának csökkentését. A KHR-ből származó információ a banki ügyfélminősítő rendszerek meghatározó eleme. A bank különböző módon vizsgálja meg a hitelügylet szereplőit a KHR lista szempontjából. Egyes bankok például nem is veszik figyelembe, ha a hitel fedezetéül szolgáló ingatlan tulajdonosai szerepelnek a KHR listán, míg másoknál ez már kizáró ok.

Mit tartanak nyilván?

A KHR-ben az alábbi információk szerepelnek a szerződésekről:

 • Szerződés alapadatai, mint pl. szerződéskötés, lejárat, megszűnés dátuma; szerződés típusa,   devizaneme, összege; fennálló tartozás, törlesztő részlet; idegen vagy saját banki szerződés. 
 • Információ arra vonatkozóan, hogy a szerződést jelenleg kezelő bank egy másik banktól vette-e át azt (követelésértékesítés, üzletág-értékesítés vagy fúzió során). 
 • A fennálló tőketartozás és a havi törlesztés összegére vonatkozó információkat valamennyi     pénzintézet minden hónapban a tárgyhót követő ötödik munkanapig aktualizálja a KHR-ben. 

A KHR a fentieken túl nyilvántartja, hogy az adott szerződést melyik bank (illetve bankfiók) kezeli. Ehhez az információhoz azonban csak az illetékes pénzintézet fér hozzá, más bankok nem. A természetes személyek pozitív hiteladatainak KHR-ben való rögzítését törvény írja elő, de az adatokhoz való hozzáférésről nekünk kell nyilatkoznunk. Ezt a nyilatkozatot nem elég egyszer megtenni. Minden hitelfelvétel előtt meg kell ismételni, ennek hiányában a bank csak a negatív adatokat kapja meg, a pozitív hitelinformációt nem. 

Mi is ez a nyilatkozat?

Több dologra vonatkozóan kell nyilatkozatot tennünk:

Az egyik, hogy hozzájárulunk-e az adataink lekérdezéséhez a KHR-ből? A másik az adataink kezelése, a harmadik pedig azoknak a tárolása. A tárolásra vonatkozó „Igen” nyilatkozat esetén, ha problémamentes a hitelszerződés, akkor az adatok a lezárása után még 5 évig a KHR-ben maradnak, míg „Nem” nyilatkozat esetén a szerződés lezárása után azonnal törlődnek. Ha igennel nyilatkoztunk, de később mégis meggondoljuk magunkat, semmi gond. A hitel lezárását követő adatnyilvántartásra adott „Igen”-t bármikor módosítani lehet. Fordítva viszont már nem működik!                                                                                                                                                      
Ne essünk tévedésbe! 

Még ha a lekérdezéssel kapcsolatban „Nem”-mel is nyilatkozunk, attól még az esetleges mulasztásokat látja a bank! A negatív információk megismeréséhez ugyanis nem szükséges hozzájáruló nyilatkozat. Nem árt tisztában lenni azzal a szomorú ténnyel, hogy a bank különbséget tud tenni aközött, hogy valakinek nincs semmilyen nyilvántartott hitelszerződése és aközött, ha valakinek van hitele más banknál, de nem járul hozzá az adatok megtekintéséhez.Eltérő szabályok vonatkoznak a magán személyekre illetve a vállalkozásokra. Vállalkozások esetében teljes listáról beszélünk. Eszi, nem eszi; nyilatkozik vagy sem, róluk a lista mindig teljes és minden adat látszik és le is kérhető.

A következő okokból kerülhetünk fel a KHR listára rossz adósként:

Természetes személy akkor kerül fel erre a listára, ha hátraléka meghaladja a mindenkori legkisebb minimálbér összegét és ez folyamatosan több mint kilencven napon keresztül fennáll. Nagyon extrém, de akkor is felkerülhetsz a listára, ha bármilyen pénzügyi termék (bankszámla, hitel, stb.) szerződéskötésénél valótlan adatokat közölsz, vagy jogosulatlanul használsz egy bankkártyát (pl. a kártyádat odaadod a párodnak, hogy azzal vásároljon és te nem vagy ott).  

Aktív/passzív? Ki? Mikor? Meddig?

Aktív státusszal maradunk a listán ameddig

 • a teljes tartozásunkat ki nem fizetjük,
 • a pénzintézet nem érvényesíti követelését a fedezeten (elárverezés),
 • a szerződés átütemezése meg nem történik (pl. futamidő hosszabbítása)

Passzív státuszba kerülünk

 • ha aktívak voltunk, de tartozásunkat kiegyenlítettük, 
 • a pénzintézet érvényesítette a követelését, vagy a hitelszerződést átütemezte. 

Ebben a státuszban maximum egy évig maradunk, aztán törölnek a KHR listáról. Fontos viszont, hogy a behajthatatlan tartozások továbbra is 5 évig maradnak a rendszerben! Ezekben az esetekben nincs aktív vagy passzív státusz. 

Magánszemélyek pozitív hiteladatainak kezelése!

A magánszemélyek hiteladatai, amennyiben mulasztás nem tartozik hozzájuk, a hitelszerződés megszűntekor automatikusan, ha viszont mulasztás is kapcsolódik hozzájuk, akkor csak később, a lezárást követő első vagy ötödik év végén – attól függően, hogy miként nyilatkoztunk – törlődnek. Abban az esetben, ha az ügyfél hozzájárul hiteladatainak a szerződés megszűnést követő további nyilvántartásáról, akkor a KHR még öt évig nyilvántartja a problémamentesen lezárult hitelszerződéseket is. Ezzel a nyilatkozattal az ügyfél tudatosan építheti a pozitív hiteltörténetét, a jövőbeli hitel konstrukciók és bírálatok kedvezményeinek megszerzése céljából. A kamatfelár nagyban függ az ügyfélminősítéstől, amiben a hitelmúltunknak is jelentős szerepe van. 

Nemzetközi tapasztalatok is igazolják, hogy a „jó adósok” kedvezőbb feltételek mellett vehetnek fel hitelt. Minél jobb az ügyfélminősítés, aminek fontos eleme a pozitív KHR is, annál alacsonyabb kamatfelárat kell fizetnünk és akár egyedi kedvezményekhez is juthatunk. 

Nézd meg kalkulátorunk segítségével melyik bank milyen kedvezményt biztosít!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Legyünk tisztában jogainkkal!

Mindenkinek joga van tájékozódnia a KHR működéséről. A banknak kötelező tájékoztatást kell adnia már a hiteligénylés befogadásakor illetve a hitelszerződés megkötésekor. A bank köteles bennünket a várható KHR adatátadásról legkésőbb 30 nappal előtte írásban figyelmeztetni. A KHR Saját Hiteljelentés szolgáltatása segítségével díjmentesen kérhetünk tájékoztatást bármely hitelintézettől vagy a BISZ Zrt-től (Bankközi Informatikai Szolgáltató Rt.). Jogunk van tudni, ha a tárolt adatok miatt nem kaphatunk hitelt. A bank köteles részletes tájékoztatást adni, ha a KHR­ben tárolt adataink miatt utasította el hitelkérelmünket. Ha nem értünk egyet a KHR rendszerben nyilvántartott adatainkkal, a banknál vagy a BISZ Zrt-nél kifogást tehetünk. 

Saját adatok megismerhetősége

Természetes személyeknek és Vállalkozásoknak egyaránt joga van ahhoz, hogy a KHR-ben róla tárolt adatokba betekintsen, ami díjmentes. De hogy is juthatunk hozzá? Ki kell töltenünk egy ún. „Saját Hiteljelentés” című nyomtatványt és ezt el kell juttatnunk a BISZ Zrt-hez. A választ postai vagy elektronikus kapjuk meg. KHR státuszunkról évente egyszer a számlavezető bankunknál díjmentes tájékoztatást kérhetünk. 

Mit tehetünk, ha már felkerültünk az adóslistára?

A legfontosabb tényező az idő! Akinek lejárt tartozása van, a legjobb, amit tehet, hogy a lehető leggyorsabban kifizeti. A lejárt hitel terhei ugyanis folyamatosan nőnek (késedelmi kamat, banki eljárás, végrehajtás költségei), valamint ott lebeg fejünk felett a végrehajtás is. A legfontosabb, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, derítsük ki hogyan is kerültünk fel a listára. Milyen tartozással, melyik banknál, mekkora összeggel? Ennek módja egy ügyféltudakozvány kitöltése bármely (de leginkább a szerintünk érintett) banknál.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy önhibájukon kívül, a bank tévedése, gondatlansága/hibája miatt kerültek ebbe a kellemetlen helyzetbe. Számukra – megfelelő papírokkal és bizonyítékokkal felfegyverkezve – adott a lehetőség bebizonyítani igazukat és töröltethetik magukat a listáról. Hosszú menetre készüljön, aki ebbe belevág!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

28 Hozzászólás

 1. Kárpáti János

  T mobilos tartozás miatt fel kerülhek a listára?

  1. bankmonitor.hu

   KHR listára csak olyan intézmények által lehet felkerülni, melyek adatokkal töltik az adatbázist.

 2. Norbert

  Ha július 10.én és augusztus 10.én nem fizettem a hitelemet, az igy fennálló tartozásom jelen pillanatban 61000ft az kizárja egy másik banknál a hitelfelvételemet?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Norbet! Kérjen ki egy KHR tudakozványt, abból kiderül, hogy feltették-e KHR-re. Hitelfevételre sok esélye azonban nincs, mivel a bankszámla kivonaton látszik, hogy nem tudták levonni a törlesztőt.

 3. Norbert

  Nem kell a bankszámlakivonat mert annál a banknál van a jövedelmem ahol igénylem a hitelt! Ön szerint igy van esélyem?

  1. bankmonitor.hu

   Sajnos így sincs esélye. Az, hogy nem kell bemutatni a kivonatokat, nemazt jelenti, hogy nem nézik meg.

 4. Jozsef

  2014.04.hó kerültem föl a KHR listára, egy jelzálog hitel miatt.
  Az AXA bank fölajánlotta, hogy X összegért adjam el a lakást, a többi tartozást elengedik.
  Mindezek megtörténtek a hitelt lezárták, vége nincs tartozásom.
  Még mindig rajta vagyok a KHR listán, miért lehet ez? Pedig már több mint 2.5 év eltelt azóta.

  1. bankmonitor.hu

   Kedves József! Eladott követelés, vagy leírással történő lezárás esetén 5 évig marad fent a KHR-ben passzív státusszal, nem 1 évig.

 5. Arnold

  Jó napot! Érdeklődni szeretnék, hogy sajnos nagyobb összegű hiteltartozást örököltem meg több mint 2 éve már, ezálltal fent lehetek én is a KHR listán?

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Arnold! Amennyiben a megörökölt hitelt nem fizeti, úgy minden bizonnyal KHR listára tették. Minden évben egyszer díjmentesen le lehet kérni egy KHR tudakozványt bármelyik bankban. Ebből pontosan fogja látni, hogy szerepel-e a KHR-ben, vagy sem.

 6. Fülöp Géza

  Szeretném meg tudni, hogy mióta vagyok a passzív adósok listáján? Mikor telik le az egy év elévülés?

 7. Győri Ildikó

  Üdvözlöm, a kérdésem az lenne, hogy egy Faktoring cég által megvásárolt követelésnek is szerepelnie kellene-e a KHR rendszerben? Rövid történet: 2007-ben született bírósági határozat alapján a végrehajtó Letiltást kezdeményezett a munkabérem terhére. 2009-ben visszafizettem, 2016 szeptemberében újabb letiltás, mivel szerintük nem maradéktalanul. Lekértem a KHR-ből a saját hiteljelentést, és az éppen élő, mulasztás nélküli hiteleimen kívül semmi utalást nem találtam a követelt hitelösszegre. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel Győri Ildikó

 8. Géza

  Tisztelt Uram!!

  Lekértem a KRH listát, mivel felkerültem rá, már tavaly ki lett fizetve minden részlet. Most kaptam meg a fentebb írt listát, hogy KRH-ban szerepelek-e, az a válasz. hogy igen, de arra már nincs válasz, hogy aktív vagy passzív, akkor ezt most honnan tudjam meg, kihez forduljak. Jó lenne, ha kicsit jobban figyelnének erre is és érthetően kiküldenék azt amit kért az ember, hogy milyen státuszban szerepel, mert a pénzt benyelik (jogosan), de egy kérésre, normális választ nem tudnak adni. Köszönettel egy elkeseredett volt adós, válaszát várom. Köszönettel::::

 9. Betty Varga

  Március 25. én letelik az 5 éves elévülési idő a KHR listán,de valamikor az Intrum Justicia megvásárolta a tartozást és behajtást indított, el kezdte vonni a fizetésemből a hátralékot. Most újra indul az 5 év? 2012.március 24.-én veszteséggel zárta le a provident a szerződést.

 10. Zsuzsa

  Jó napot! A férjem khr listára került, ezzel amint szembesültünk az Intrum Justicia felé ki is fizettük a tartozást, de sajnos a végrehajtó munkabérét még nem tudtuk! Az lenne a kérdésem, hogy ki veszi le a khr listáról vagy addig míg a végrehajtó emberke nincs ki fizetve, ne is reménykedjünk? Köszönöm a választ előre is

 11. Edit

  Jó napot kívánok!

  A kérdésem az lenne, hogy ha valakinek van hitelkártyája, természetesen az adatai fent vannak a listán, mint negatív (csak adatok vannak, nincs tartozás), ha kér a gyermekének társkártyát, akkor az ő adatai is felkerülnek? Vagy miután ő nem adós, így az övé nem?
  Köszönöm a válaszukat!

 12. Mónika

  Üdv! 1 évvel ezelőtt kifizettük az Eos-nak a tartozásunkat egyösszegben, kp-val. Akkor azt mondták hogy 1 évig fent leszünk a listán. Ez letelt április 1- vel. Mielött lakáshitelt igényeltek, körültekintően lekérdeztük, nehogy nehogy….. Többször is lekérdeztük…hála istennek, már tiszták vagyunk. Eltelt 3 hónap. Már a hitelbíráló elött van a kérelmünk, és közölte, hogy fent vagyunk a khr-en. Az Eos szerint ez így fer, mert kedvezményt kaptunk a kifizetésre, és hogy ők hibáztak, mikor levettek a listáról, és hogy ez a jogszabály.
  A lakáshitelünk önrészét, és az ezzel járó egyéb költségeket már kifizettük, kis emberek vagyunk, és nem szeretnénk elbukni a nehezen összespórolt kis pénzünket!!
  Kérlek, segítsetek hogy hogyan tudom ezt lerendezni? Mert hát ugye a jogszabály azt írja, hogy a teljes kifizetéstől számítva csak 1 évig lehet fent az adós a listán.

 13. Blazsek László

  Érdeklődni szeretnèk,hogy van egy devizahitelem amit rendesen fizetek,szerződés összege a khr rendszerben nem az általam felvett összeget tartalmazza kértem a bankot,hogy adjon tájékoztatást ,hogy miért van a nevemen több mint 6 millióval több bejegyezve .sajnos nem kapok tőlük választ (többszöri telefon beszélgetés,és írásos formában sem).Ilyenkor mi a tehendő ,hogy tudnám töröltetni vagy kihez tudok ez ügyben fordulni,mert a bank elzárkozik a válaszadástól.
  Köszönöm

 14. Magdolna

  Érdeklődni szeretnék, ha én mint anyja KHR listára kerültem, de van jelzálog hitelem amelynek a kislányom mint jelzálog köteles (mivel az apai rész ő örökölte a férjem halála után), a kislányom kerülhet a KHR listára?

 15. Horváth Kata

  Érdeklődni szeretnék! 1 éve kifizettem a személyi kölcsönömet és végrehajtónál lezárták az ügyet. A pénzintézet ahol felvettem a hitelt nem törölték a tartozásomat.Lekértem a saját hitel jelentést és az látszik benne,hogy 3563 ft tőketartozásom van, ami nem igaz, ezért még fent vagyok a BÁR listán. Ennél a pénzintézetnél kellett nyitnom egy számlát, mert csak így adtak hitelt. Ezt a számlát nem használom ék kb 4000ft tartozásom van rajta. A számla használatért fent tarthat a BÁR listán? Ha kifizetem a 4000ft-ot levesznek rögtön a listáról ? Nem szeretnék még 1 évig fent lenni, szeretnék lakáshitelhez jutni.
  Előre is köszönöm a segítségét!

 16. Zsolnai Eszter

  Amit nem igen értek,az az,hogy nekem se milyen banknál,sehol nem volt tartozás,vagy hasonló gond. A bankomnál szerettem volna hitelt felvenni,aminek a folyamata el is kezdődőt, aztán az lett hogy közölték velem,hogy bárlistás vagyok. Valami T-mobilos előfizetéses telefon véget. Közölte a bankom,ha rendezem,akkor adnak hitelt. Személyesen felkerestem a T-mobilt,mert nem értettem mi ez egész szarság ellenem. Az adataim után,amit be vittek a rendszerbe,egyértelműen igazolta,hogy az ellenem lévő bárlista jelző hamis! Nincs se milyen kötelezettségem ,és ezt ott helyben meg is erősitték! Ők nem értik hogy bár ki is mért hivatkozik a T-mobilra, hogy az ő jóvoltukból kerültem bárlistára. Nem ők tettek fel,és nincs is kötelezettségem,ahogy se milyen banknál,sehol! Ez hogy lehetséges hogy engem olyannal bélyegeztek meg,és büntetnek,ami nem valós,sérti az emberi méltóságomtól,és meg foszt a hitel kérelem lehetőségtől? Valakiről olyant állítani,ami köszönőviszonyban nincs a valósággal,de most na.

 17. Zsolnai Eszter

  Én aki jogtalanul vagyok ennek e jelzőnek az áldozata,hogy tudom,az az mit tudok tenni, hogy le vegyenek a halál listáról? Hol és milyen formában tudok tenni ez ügyben. Néztem az internetet,se milyen elérhetőség,cím, vagy valami. ??????????????????? Help

 18. Zsolnai Eszter

  Hajlandó lennék az illetékes szervvel felvenni a kapcsolatom,már csak önmagam véget is,és attól a jelzőtől ami hamis vád ellenem. Az illetékes szerv fele akár személyesen,akár telefon,levél formájában meg adva adataimat szeretném tisztázni sérelmemet. Jogi ki mondja, hogy mindenkinek joga van az ártatlanságát bizonyítani,ami hitelességet nyer,nem ílleti. meg az ellen felhozott hamis vád. Abban az esetben a személy ártatlan. Nem vagyok jogász,de hülye sem. Aki ezért felelős,azok tévedhetnek,vagy nem szakszerű munka eredménye. Ha már jogról beszélünk,ki a felelős az ellenem hamis vád véget? Gondolom senki. Kéz kezet mos. Igaz? 52 évesen egész életemben fáradságos munkával kerestem meg a kenyerem és nem hitel,meg bankból és még is jogtalanul bárlistás vagyok?

 19. Linda

  100 ezer forint tartozásom van az Eos felé hónapok 4hónapja fizetem telefonszámla tartozás..azt mondta az eos hogy ezzel nem kerülök fel a bar listára..igaz ez?

 20. Endre

  Üdv!Érdeklődöm a provident egy hibás hitel után , 32000 ft-ért feltehet e a listára?Ha nem, hogyan vetethetem le magam?
  Köszönöm!

 21. Éva

  A TESCO-ban agitálás útján kötöttünk egy 100.000,. Ftos hitel szerződést Én a papírok kitöltési ideje alatt is vonakodtam, mert eddig nem volt hitelem, ezután sem szeretnék. Elmondták, hogy ez a kártya nagyon jó, mert soha nem tudom….ha vásárolok 50 ezer forintot jóvá írnak. Aláírtam a szerződést és mondtam, hogy nem fogom használni. Megnyugtatott a hölgy, hogyha nem aktíválom a kártyát 23 hónapon belül, akkor automatikusan megszűnik. Én nem aktiváltam a kártyát, már el is felejtettem, mivel egy évvel ezelótt történt. Ma kaptam egy levelet, hogy minden adatomat felvittek a rendszerbe, s a végén ott van, hogy megszüntették a szerződést. Kérdésem az: Ha a rendszerben szerepeltem, de nem volt adósságom /mivel nem használtam a kártyát/ miért tettek fekete listára? S ha megszüntették a szerződést, akkor lekerültem e ? Hogyan érint engem ez az egész……. Esetleges hitelfelvételt hogyan érinti? Válaszát előre is köszönöm: Éva

 22. Viktória

  Tisztelt Bankmonitor!
  Olyan kérdésem lenne, hogy van egy 4 évre felvett személyi kölcsöne a férjemnek havi 15000 ftot fizet rendszeresen még van két év hátra, soha nem jött még felszólítás ilyen esetben fent lehet a khr listán?

  1. Nagy Ildikó

   Kedves Viktória,
   Akkor kerülhet fel a KHR negatív listájára, ha elmaradása 90 napon át folyamatosan eléri a minimálbér összegét.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Jól jönne a pénz karácsonyra? Íme, egy megoldás!

2017. 12. 22.

Nemcsak apróbb ajándékokról döntünk az év végéhez közeledve, sokan vannak, akik éppen ezt az időszakot ragadják meg arra, hogy igen nagy kiadásba (akár több milliósba) verjék magukat. Megtakarítás hiányában a...

Mutatjuk a legjobb évi végi személyi kölcsönöket

2017. 12. 15.

Itt az év végi hajrá, ami sokak pénztárcáját is jelentősen leapasztja. Ugyanakkor, ha fedezet nélküli hitelből gazdálkodnánk sem szabad az első ajánlatot elfogadni, mert nagy eséllyel találunk jobban, amivel egy...

Blogajánló

 • alapblog

  95

  Ez a szám euróban értendő és a budapesti szállodák nyárvégi átlagárát mutatja. A legfrissebb statisztikák szerint – amelyet a kölni HRS globális szállodai megoldásokat kínáló...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.