Milliókat hozhat a konyhára a lakástakarék

Milliókat hozhat a konyhára a lakástakarék
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-19 Frissítve: 2021-07-01
 

Kétséget kizáróan, ha lakásra gyűjtünk, akkor a legjobb megoldást a lakástakarékok adják az állami támogatásnak hála. Ráadásul egy lakáscélra több szerződést is köthetünk, ami nem is jöhetne jobb pillanatban.  Csak az összehasonlítás kedvéért: 3 szerződéssel már 6 év alatt egy 12 milliós lakás felét összegyűjthetjük és akkor még hitelt nem is vettünk fel. Kár lenne nem lecsapni rá.

Felturbózott előtakarékosság

Tegyük fel, hogy lakáscélra szeretnénk megtakarítani, és a legjobb lehetőségre akarunk lecsapni. A lakástakarékot pont erre találták ki, az igazán nagy dobást pedig az állami támogatás jelenti. Egy szerződésnél az adott évi befizetés 30%-a, maximum 72 ezer forint lehet az állami támogatás mértéke.

A legrövidebb megtakarítási idővel (4 év), és legmagasabb havi befizetéssel (20 ezer Ft) 10-12%-os éves hozamot lehet elérni, amely garantált, ráadásul kamatadó- és EHO mentes, a befizetés biztonsága pedig 100% állami garanciával bír.

További hatalmas előny, hogy családon belül több szerződés is köthető. Ezzel együtt az állami támogatás is megsokszorozható, amivel lényegesen felgyorsíthatjuk álmaink elérését.

Lássuk a számokat!

Vegyünk olyan havi befizetést, amivel az állami támogatás maximálisan kihasználható. A havi 20 ezer forint befizetésével már 6 év alatt egy 12 milliós lakás hatodának megfelelő önerő összegyűjthető. Ehhez persze még lehet hitelt is felvenni a szerződés alapján, ami még gördülékenyebbé teheti a lakásvásárlást.

Ha képesek vagyunk több szerződést is kötni, akkor a hőn áhított ingatlanra az önerő sokkal gyorsabban összegyűlhet. Vegyünk csak két szerződést és a maximális állami támogatást kihasználható 40 ezer forintos befizetést. Már önmagában a megtakarítási összegből 6 év után egy 12 milliós lakás harmadára lesz fedezetünk és akkor még a felvehető hitelről nem is beszéltünk. 3 szerződéssel, 60 ezer forintos havi megtakarítással 6 év alatt a lakásérték 50%-a gyűjthető össze.

ltpcikkhezkep160919

Lakásvásárlás előtt állsz? Felújításra szorul az ingatlanod? Esetleg lakáshitelt törlesztenél előre? Segítséget nyújt neked az alábbi kalkulátor!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés

    Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

    Hirdetés