Betöltés
loading

Milliókat nyerhetünk, ha összevonjuk meglévő hiteleinket

A kedvező kamatkörnyezet esélyt adhat arra, hogy különböző, drágább hiteleinket összegyúrjuk és olcsóbbra cseréljük. Egy közel 6 millió Ft-os hiteltartozás esetén például akár 1,4 millió forintot is spórolhatunk. Sőt egy további hiteligénylésnél a kiváltással megháromszorozhatjuk a felvehető hitelösszeget is.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

Többször foglalkoztunk már azzal, hogy miért is lehet jó megoldás meglévő hitelünket kiváltani. A válasz kézenfekvő: a jelenlegi kamatszintek mellett nagyobb összeget nyerhetünk, ha meglévő kölcsönünket újra, alacsonyabb kamatúra cseréljük. Most egy kicsit másképpen közelítenénk meg a dolgokat: mit nyerhetünk azzal, ha meglévő hiteleinket egyetlen hitellé gyúrjuk össze?

Vegyünk egy családot, melynek többféle hitele is van:

 • 4 éve igényelt 5 millió forint összegű, 20 éves futamidejű lakáshitel;
 • Nemrég felvett 1 millió forint összegű és 5 éves futamidejű személyi kölcsön;
 • 400 ezer forint folyószámlahitel (a keret átlagos kihasználtsága 200 000 Ft);
 • 400 ezer forint hitelkártya (a keret átlagos kihasználtsága 200 000 Ft).

A hitelkártya és a folyószámlahitel speciális termékek, itt ugyanis nincs kimondott hitelösszeg, a megkapott keretet többször is elkölthetjük. Vizsgálataink során azt feltételeztük, hogy a keretek fele van átlagosan kihasználva minden hónapban, azaz ekkora összegnek a kamatát kell megfizetnünk.

A meglévő hiteleink kondíciói megegyeznek az igényléskor a piacon elérhető legkedvezőbb hitelek kondícióival. Ezek megtalálásához a Bankmonitor Személyi Kölcsön Kalkulátorát, valamint a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorát hívtuk segítségül. A teljes havi kötelezettségünk 58 265 Ft lenne.

Megéri a hitelkiváltás és a hitelek összevonása?

Mindezen hiteleket hitelkiváltással egyetlen jelzáloghitelbe gyúrhatjuk. A folyószámlahitelt és a hitelkártyát is érdemes lehet kiváltani, hiszen ha rendszeresen kihasználjuk a keret jelentős részét, akkor annak költségei sokkal magasabbak, mint egy jelzáloghitelnek. A Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátorának segítségével kiválasztottuk a legkedvezőbb 5 éves kamatperiódusú hitelkiváltási kölcsönt, melynek kamata 3,59%. Az összes tartozásunk nagysága 5 723 879 Ft, ha ezt az összeget vennénk fel 16 évre, akkor a havi törlesztőrészletünk 39 232 Ft lenne, vagyis havonta közel 20 ezer forinttal kellene kevesebbet fizetnünk az első időszakban.

Ha pedig azt vizsgáljuk meg, hogy a teljes 16 év alatt mennyi kamatot szükséges kifizetünk, akkor a hitelkiváltásból eredő megtakarításunk 1,4 millió forint lenne, ezért már érdemes változtatnunk jelenlegi hiteleinken, bankolási szokásainkon.

A kiváltással növelhetjük egy új hitel összegét!

A lakásárak drasztikus emelkedésével egyre nagyobb hitelre lehet szükségünk ingatlanvásárláshoz. Kölcsönünk maximális törlesztőrészletének nagyságára pedig komoly banki és jogi szabályok vannak. Ráadásul ennek számításakor figyelembe veszik a meglévő kölcsöneinkre fizetett havi esedékességeket is, sőt a hitelkereteink nagyságával is kalkulálnak. A kiváltással tehát lecsökkennek a hiteltörlesztőink, ez pedig a hitelképességünkre is hatással van. Bevételeinkhez példaképpen vegyük alapul a magyar átlagjövedelmet, melynek mértéke jelenleg nettó 230 000 Ft.

Számunkra is meglepő módon a példánkban az új felvehető hitelösszeg jelentős mértékben megváltozik. A Bankmonitor „Mennyi Lakáshitelt Kaphatok?” Kalkulátora alapján kiváltás előtt összesen 3,7 millió Ft-ot tudnánk igényelni, míg a hitelkiváltást követően 12,1 millió forintra lennénk jogosultak. Azaz hiteleink racionalizálásával nem csak a kiadásaink csökkennének le, hanem a felvehető hitelösszeg is jelentősen megemelkedne egy új igénylés esetében. Vagy az is lehet, hogy ezzel az ügyes trükkel ismét visszanyerhetjük a hitelképességünket.

Amennyiben meg szeretnéd nézni a meglévő hiteleid kiváltásával milyen pénzügyi helyzetbe kerülnél használd a Bankmonitor Hitelkiváltás Kalkulátorát, melynek segítségével megtudhatod hogyan alakulnának törlesztőrészleteid a kiváltást követően.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
hitel futamidőre
havi -tól, THM-től.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak
Blogajánló
 • alapblog Továbbra is fényes maradhat az arany?

  The post Továbbra is fényes maradhat az arany? appeared first on alapblog.

 • KonyhaKontrolling A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?

  Ebben a bejegyzésben az egyes költségvetéstervező és költségkövetésre használt rendszereket szeretném sorba venni. Bemutatom az egyes módszerek előnyeit és hátrányait, majd bemutatom a saját fejlesztésű rendszerem is. A téma nem egyszerű, de igyekszem rövidre fogni. Ha nem olvastad el, hogy milyen egy jó költségkövetés, akkor kattints ide. Ne feledd like-olni a facebook oldalam, hogy ne Tovább olvasom "A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet?" → The post A költségkövetés rendszerei: Te mivel követed a pénzügyeidet? appeared first on KonyhaKontrolling.