loading
Hírdetés

Milyen feltételekkel kaphatod meg a legolcsóbb személyi kölcsönöket?

Argyelán József
szerző: Argyelán József

A legolcsóbb személyi kölcsönök kondíciói nem térnek el jelentősen egymástól: 2 milliós hitelösszeg esetén a törlesztőrészletek közötti különbség nem éri el az ezer forintot. A Bankmonitor szakértői szerint azonban nem csak a kondíciókat érdemes összehasonlítani, nagyon fontos tényező az is, hogy mit kell teljesíteni az esetleges akciókért cserébe.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön ajánlatok terén is nagy a verseny az egyes bankok között: a legolcsóbb hitelek kondíciói között nincs jelentős különbség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen mindegy melyik pénzintézetet választja az adós.

A legolcsóbb ajánlatok törlesztőrészletei között nincs ezer forint

Nagy a kamatverseny az egyes bankok között, ezt jól mutatja, hogy az 5 legolcsóbb személyi kölcsön ajánlat kamata között a különbség kevesebb, mint 1 százalékpont.

A legolcsóbb 2 millió Ft összegű személyi kölcsön és a kedvezmények feltételei

Egy 2 millió forint összegű, 6 éves futamidejű kölcsönre vetítve – 400 ezer forint jövedelem mellett – a kamatkülönbözet csupán ezer forintos eltérést eredményez a törlesztőrészletekben. Összességében a 6 év alatt 50-60 ezer forintot lehet megspórolni.

A legolcsóbb ajánlatok között relatív kicsi a különbség. Ugyanakkor a legdrágább hitelekhez képest már bizony havi 10-15 ezer forintot is lehet spórolni. Érdemes tehát alaposan szétnézni a bankok között.

Hírdetés

Hírdetés

Egyáltalán nem mindegy mi az akciós kamat feltétele

A legolcsóbb személyi kölcsönök kamata azért olyan alacsony, mert a bankok különböző akciókat, kedvezményeket hirdetnek meg. Egyáltalán nem mindegy mik azok a feltételek, amelyekért cserébe a pénzintézetek a kedvezményeket nyújtják.

Szinte minden bank akciójához kapcsolódik egy jövedelem elvárás, és/vagy a banknál vezetett számlára elvárt havi jóváírás. Ezek mértéke azonban jelentősen eltérhet az egyes pénzintézeteknél. A legolcsóbb ajánlatok feltételei között találni 250 ezer és 400 ezer forintos jövedelem elvárást is.

Ha valaki nem tudja teljesíteni az adott hónapban a feltételt, akkor bizony el is veszítheti a kamatkedvezményt – átmenetileg, vagy akár végérvényesen is -, ez a legolcsóbb UniCredit ajánlat esetén azt jelentené, hogy a kamat megemelkedne 18 százalékra. Emiatt a törlesztőrészlet megugorhat akár 45 500 forint körüli összegre is.

Alaposan fel kell mérnie tehát mindenkinek azt, hogy mely bank akciós feltételeit tudná teljesíteni biztosan a futamidő alatt. Illetve milyen következménye lenne annak, ha az elvárások nem teljesülnének.

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

A bankok bírálati gyakorlata is eltérő lehet

Az egyes pénzintézetek ajánlatai, illetve akciós feltételei között az eltérések relatív könnyen nyomon követhetők: a banki hirdetmények, kondíciós listák tartalmazzák az adatokat.

Eltérő lehet ugyanakkor a bankok bírálati gyakorlata is, melyről már egyáltalán nem lehet nyilvános információkat találni. Például eltérő mértékben engedik megterhelni az egyes pénzintézetek a jövedelmet: azaz a bevállalható törlesztőrészlet nagysága nem ugyanakkor az egyes bankok esetében. Másképp kezelik a vállalkozói jövedelmeket, vagy épp a kismamák bevételeit.

Egyes bankoknál pedig nem lehet adóstársat bevonni: ez a szempont is lényeges lehet, ha az adós jövedelme önállóan nem lenne elégséges a kért hitelösszeg felvételéhez. (Társigénylő bevonásakor az ő jövedelmét is figyelembe veszik a bevállalható törlesztőrészlet kiszámítása során.)

Éppen ezért érdemes lehet szakértőhöz fordulni, aki az eltérő bírálati gyakorlatok ismeretében segít kiválasztani a megfelelő pénzintézetet.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés
Hírdetés