loading

Milyen feltételekkel kaphatod meg a legolcsóbb személyi kölcsönöket?

A legolcsóbb személyi kölcsönök kondíciói nem térnek el jelentősen egymástól: 2 milliós hitelösszeg esetén a törlesztőrészletek közötti különbség nem éri el az ezer forintot. A Bankmonitor szakértői szerint azonban nem csak a kondíciókat érdemes összehasonlítani, nagyon fontos tényező az is, hogy mit kell teljesíteni az esetleges akciókért cserébe.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

A személyi kölcsön ajánlatok terén is nagy a verseny az egyes bankok között: a legolcsóbb hitelek kondíciói között nincs jelentős különbség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljesen mindegy melyik pénzintézetet választja az adós.

A legolcsóbb ajánlatok törlesztőrészletei között nincs ezer forint

Nagy a kamatverseny az egyes bankok között, ezt jól mutatja, hogy az 5 legolcsóbb személyi kölcsön ajánlat kamata között a különbség kevesebb, mint 1 százalékpont.

A legolcsóbb 2 millió Ft összegű személyi kölcsön és a kedvezmények feltételei

Egy 2 millió forint összegű, 6 éves futamidejű kölcsönre vetítve – 400 ezer forint jövedelem mellett – a kamatkülönbözet csupán ezer forintos eltérést eredményez a törlesztőrészletekben. Összességében a 6 év alatt 50-60 ezer forintot lehet megspórolni.

A legolcsóbb ajánlatok között relatív kicsi a különbség. Ugyanakkor a legdrágább hitelekhez képest már bizony havi 10-15 ezer forintot is lehet spórolni. Érdemes tehát alaposan szétnézni a bankok között.

Egyáltalán nem mindegy mi az akciós kamat feltétele

A legolcsóbb személyi kölcsönök kamata azért olyan alacsony, mert a bankok különböző akciókat, kedvezményeket hirdetnek meg. Egyáltalán nem mindegy mik azok a feltételek, amelyekért cserébe a pénzintézetek a kedvezményeket nyújtják.

Szinte minden bank akciójához kapcsolódik egy jövedelem elvárás, és/vagy a banknál vezetett számlára elvárt havi jóváírás. Ezek mértéke azonban jelentősen eltérhet az egyes pénzintézeteknél. A legolcsóbb ajánlatok feltételei között találni 250 ezer és 400 ezer forintos jövedelem elvárást is.

Ha valaki nem tudja teljesíteni az adott hónapban a feltételt, akkor bizony el is veszítheti a kamatkedvezményt – átmenetileg, vagy akár végérvényesen is -, ez a legolcsóbb UniCredit ajánlat esetén azt jelentené, hogy a kamat megemelkedne 18 százalékra. Emiatt a törlesztőrészlet megugorhat akár 45 500 forint körüli összegre is.

Alaposan fel kell mérnie tehát mindenkinek azt, hogy mely bank akciós feltételeit tudná teljesíteni biztosan a futamidő alatt. Illetve milyen következménye lenne annak, ha az elvárások nem teljesülnének.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

A bankok bírálati gyakorlata is eltérő lehet

Az egyes pénzintézetek ajánlatai, illetve akciós feltételei között az eltérések relatív könnyen nyomon követhetők: a banki hirdetmények, kondíciós listák tartalmazzák az adatokat.

Eltérő lehet ugyanakkor a bankok bírálati gyakorlata is, melyről már egyáltalán nem lehet nyilvános információkat találni. Például eltérő mértékben engedik megterhelni az egyes pénzintézetek a jövedelmet: azaz a bevállalható törlesztőrészlet nagysága nem ugyanakkor az egyes bankok esetében. Másképp kezelik a vállalkozói jövedelmeket, vagy épp a kismamák bevételeit.

Egyes bankoknál pedig nem lehet adóstársat bevonni: ez a szempont is lényeges lehet, ha az adós jövedelme önállóan nem lenne elégséges a kért hitelösszeg felvételéhez. (Társigénylő bevonásakor az ő jövedelmét is figyelembe veszik a bevállalható törlesztőrészlet kiszámítása során.)

Éppen ezért érdemes lehet szakértőhöz fordulni, aki az eltérő bírálati gyakorlatok ismeretében segít kiválasztani a megfelelő pénzintézetet.

Kapcsolódó tartalmak
Mit tehet az, akinek nem ad Babaváró hitelt a bank?

Sokakat ért hidegzuhanyként az elmúlt hónapokban, hogy várakozásaik ellenére mégsem jogosultak az állami „ingyen hitelre”, a Babaváró támogatásra. Közülük mind többen választják alternatívaként a személyi kölcsönöket, amelyeknél nincs szükség ingatlanfedezetre,...

Blogajánló
 • alapblog Majd a robotok megmentik a nyugdíjasokat!

  Archívumunkból (2017): Igaz, előbb elveszik a munkájukat A társadalom elöregedése napjaink egyik legaggasztóbb kérdése. Mi lesz a nyugdíjjal? Mi lesz a nyugdíjasokkal? Egyelőre a fiókomba...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu A Bankszövetség szerint gyorsabb és olcsóbb lesz az ingatlanhitelezés

  Hamarosan számos új jelzáloghitel-kihelyezéshez is alkalmazzák majd a bankok a statisztikai alapú értékbecslés módszerét - közölte a Magyar Bankszövetség. A szervezet felidézte, hogy az érintetteknek sok könnyebbséget hozó csomag egyik elemeként a Pénzügyminisztérium a Magyar Bankszövetséggel egyeztetve februárban kibővítette az egyszerűsített, statisztikai alapú ingatlan értékbecslés lehetőségét, és módosította annak szabályrendszerét. Ennek alapján a hitelfedezetek rendszeres felülvizsgálata során, ahol a jogszabály...