Milyen lakáscélokat aknázhatsz ki még idén a Babaváróval?

Milyen lakáscélokat aknázhatsz ki még idén a Babaváróval?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-03-25
 

Az indulása óta hatalmas népszerűségnek örvendő Babaváró hitelt a legtöbb (leendő) család különböző lakáscélokra veszi igénybe. Ez pedig igen okos húzás lehet, ha egyébként is otthonteremtés a cél. Mutatjuk, hogy idén még milyen lakáscélok megvalósításában segíthet Nektek a Babaváró 10 milliója.

Az “ingyenpénz” remek lehetőség a családot tervező házaspároknak, hiszen a hitel kedvező feltételekkel, szabadon, a legkülönbözőbb lakáscélokra felhasználható, legyen szó többek között építkezésről, lakás-, vagy házvásárlásról, felújításról, bővítésről. A felsorolás még nem teljes, mutatjuk, hogy hányféle lehetőség kínálkozik az egyes élethelyzetekre és hogy mire érdemes figyelni az igénylés kapcsán.

A Babaváró hitelről dióhéjban

A Babaváró konstrukciót a kormány a gyermeket váró és nevelő családok támogatására hozta létre, amely alapesetben egy kamatmentes, szabadon felhasználható kölcsön, maximum 10 millió forint értékben. 

A hitel törlesztőrészlete is kedvező (maximum havi 50 ezer forint), így a Babaváró éppen akkor lehet hatalmas segítség a házaspároknak, amikor a leginkább szükséges: családalapításkor. 

A kedvezmények köre is a gyermekvállaláshoz kapcsolódik, például ha az igénylést követően 3 gyermek születik, a kölcsön vissza nem térítendő támogatássá alakul. 

Tudj meg mindent a konstrukció részleteiről a Babaváró hitel oldalunkon, ahol megnézheted, hogy mennyi hitelt igényelhetsz, megismerheted a feltételeket és tájékozódhatsz minden fontos kérdésben az igényléssel kapcsolatban.

Ha pedig bővül a család, gyakran előfordul, hogy a korábbi élettér már nem szolgálja ki a növekvő igényeket: szűkösnek bizonyul, esetleg ráférne némi korszerűsítés, vagy éppen hátrahagyva a drága albérletet, itt az ideje az első saját otthon megvásárlásának, esetleg felépítésének.

Hirdetés

Hirdetés

Milyen lakáscélokra igényelhető a kamatmentes hitelt?

A Babaváró tehát egy szabad felhasználású hitelkonstrukció, amely minden további nélkül fordítható az alábbi lakáscélokra:

  • építési telek vásárlás,
  • építkezés,
  • használt ingatlan vásárlás,
  • új lakás- vagy házvásárlás,
  • lakás vagy ház felújítása, bővítése, korszerűsítése.

Az alábbiakban részletesebben kitérünk az egyes otthonteremtési, vagy átalakítási célokra, ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat, és szakértői tippeket is megosztunk.

Építkezzünk!

A kamatmentes hitel tökéletes indulótőke, önerő, vagy kiegészítés lehet, ha építési telek megvásárlása, vagy építkezés előtt állunk. Ugyanakkor tartsuk szem előtt, hogy ebben az esetben a költségek magasabbak lehetnek, mint például ingatlanvásárlás esetén.

Emiatt fontos, hogy jól megtervezzük a folyamatot és annak díját, mert egy építkezésnél sok olyan körülmény adódhat, ami miatt a munkálatok elhúzódnak, emiatt pedig súlyos többletköltségek keletkezhetnek.

Arra sem árt gondolni, hogy a ház felépítésének költségein kívül még sok más fizetnivaló is keletkezik, hiszen például a lakóhely környezetét is “fel kell építeni” (kert, kerítés, autóbeálló stb.), emiatt egy vásárláshoz képest általában több saját megtakarításra lehet szükség. 

A Babaváró 10 milliója szerencsére már egy erős beszállókártya, így ha van más megtakarítás, esetleg lejáró lakástakarék pénztári szerződés, akkor akár teljes egészében fedezheti az új otthon elkészülését.

Ha pedig további anyagi forrást kell bevonni, akkor érdemes tudni, hogy a Babaváró Program könnyen kombinálható piaci építési hitellel is, amely kiegészítheti a rendelkezésre álló összeget.

Építkezésre pedig a CSOK és a CSOK hitel is igénybe vehető, amelyek szintén kombinálhatók piaci építési hitellel és Babaváró hitellel együtt is. 

Lakás- vagy házvásárlás Babaváróból

Az új családtag érkezésével könnyen lehet, hogy a korábbi élettér már nem megfelelő, túl kicsi, de nem bővíthető, esetleg lakásból házba szeretnénk költözni, ahol a gyerekek az udvaron játszhatnak. A növekvő igényeket pedig egy használt, vagy új otthon megvásárlásával tudnánk leginkább kiszolgálni. 

Ezesetben a Babaváró összege kiegészítheti a rendelkezésre álló megtakarításunkat, felhasználható a vásárlásnál önerőként és kombinálható lakáshitellel is.

Babaváró hitel + lakáshitel együttes igénylése esetén viszont tartsunk észben egy fontos megkötést: 

Ha a Babaváró folyósításától számított 90 napon belül lakáshitel igénylést nyújtunk be, akkor a Babaváró összege csak 75%-ban használható fel önerőként az ingatlanhitelhez. Ha a kettő között eltelt már 90 nap, akkor viszont teljes egészében beleforgathatjuk a kapott 10 millió forintot az önerőbe.

Használt lakás, vagy ház vásárlása esetén a Babaváró Program mellé CSOK és Falusi CSOK támogatást, valamint CSOK hitelt is igényelhetünk.

Új ingatlan megvásárlásakor pedig a Falusi CSOK kivételével szintén felhasználhatjuk az imént említett támogatási formákat.

Lakásfelújítás, bővítés, korszerűsítés

A gyermek(ek) érkezése akkor is indokolttá tehet néhány lakáscélt, ha a család már rendelkezik saját otthonnal. A szabadon felhasználható Babaváró tökéletes lehet a meglévő ingatlan állagmegóvására, szebbé tételére, az elavult épületgépészeti berendezések cseréjére, energetikai korszerűsítésére, de akár egy új szoba kialakítására is.

A 10 milliós Babaváró összegét akár teljes egészében fordíthatjuk ugyanis ezen munkálatokra, ha pedig nem elég, kiegészíthetjük az összeget felújítási-, bővítési-, vagy korszerűsítési piaci hitellel is.

Emellett pedig szintén rendelkezésre állnak különböző államilag támogatott konstrukciók is, például a Lakásfelújítási Támogatás, amellyel 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást vehetnek igénybe a jogosult családok, ha legalább 1 gyermekük van.

Ennek értelmében ha a Babaváró összegéből 6 millió forintot a Lakásfelújítási Támogatással elszámolható munkálatokra fordítjuk, utólag ennek 50%-át, vagyis 3 millió forintot visszakaphatunk az államtól.

Lakásfelújítás, babaszoba berendezés és új autó vásárlás is kivitelezhető a Babaváró hitelből.

Lakberendezés, babaszoba, vagy egy új családi autó? Nem akadály! 

Legyen szó bármilyen lakáscélról, a legtöbb esetben az új otthont nem csak megvásárolni, felépíteni, felújítani kell, hanem be is kell rendezni. A Babaváró szabadon felhasználhaló összege ilyenkor is hatalmas segítség lehet, hiszen megvásárolhatjuk belőle a gyermekeknek szükséges holmikat, berendezhetjük a babaszobát, megszerezhetjük a babakelengyét, a fürdetőeszközöket, etetőszéket, autósülést és bármi mást is, amire az új jövevény érkezésével mindenképp szükségünk lesz.

A különböző lakáscélok és berendezések mellett pedig nagyon sok család veszi igénybe a Babavárót abból a célból, hogy lecserélje az öreg, vagy kicsi járművet és újabbra, vagy tágasabbra, amivel könnyedén megoldhatók az utazások legyen szó kisebb, vagy hosszabb távokról.

Azt azonban tudjuk, hogy napjainkban nem csak az ingatlanok, de a használt autók ára is az egekben, így könnyen lehet, hogy a Babaváróból, vagy annak egy részéből már nem telik teljes egészében a személygépkocsi megvásárlására is. Ilyenkor lehet kedvező alternatíva egy személyi kölcsön igénylése, amivel gyorsan és viszonylag könnyen teljesíthető feltételekkel egészíthetjük ki a kiszemelt családi autó megvásárlásához szükséges összeget.

Hol, hogyan és meddig igényelhető a Babaváró hitel?

A kamatmentes kölcsönt előreláthatólag 2022. december 31-ig a legtöbb hazai banknál, illetve pénzügyi közvetítő cégeken, például a Bankmonitoron keresztül is van lehetőség igényelni.

Ha tervben, vagy már pocakban van az új családtag, akkor már csak azt kell kitalálni, hogy milyen célra fordítjátok az összeget. Látható, hogy számtalan felhasználási mód létezik, illetve sok esetben állami támogatások, illetve piaci hitelek is továbblendíthetnek az élethelyzetnek és igényeknek megfelelő megoldás felé.

Az igénylés elindításának a legegyszerűbb módja egy bankfüggetlen pénzügyi szakértő felkeresése, aki a család konkrét céljainak figyelembe vételével segít az ahhoz leginkább illeszkedő banki ajánlatok megtalálásában és végigkísér a folyamaton, hogy minél gördülékenyebb és költséghatékonyabb legyen a megvalósítás.

Ez pedig főleg a több konstrukció együttes igénylése esetén lesz kiemelten fontos, amelyben a Bankmonitor Babaváró hitel szakértői mindenre kiterjedően segítenek!

Mennyi
Babaváró
hitelt kaphatok?

Akár 200 ezer forint jóváírást
kaphatsz hiteled mellé, ha 2024. Április végéig megígényled.

Ft
Bankmonitor
Add meg, milyen havi jövedelmekkel rendelkezik a háztartásod!
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Érdekel a gyorsított, digitális Babaváró opciónk?
Erste Online Babaváró
  • folyósítás akár 3 nap alatt
  • nincs felesleges banki találkozó -
    Csak szerződéskötésre kell bemenned
  • ügyintézés otthonról -
    Töltsd fel a szükséges dokumentumokat és értesülj minden döntésről a Bankmonitor Ügyfélportál felületen
  • díjmentes
A számodra elérhető Babaváró hitel részleteit emailben küldjük el neked a következő fontos információkkal:
  • Mennyi a számodra elérhető hitel összege?
  • Mekkora lesz a havi törlesztés?
  • Miben térhetnek el egymástól az egyes bankok?
Add meg az elérhetőséged, és elküldjük a számodra elérhető Babaváró hitel részleteit e-mailben
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Szeretnéd felgyorsítani az igénylésed?
Töltsd ki az adatbekérőt!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Babaváró kalkulátor eredményét elküldtük a megadott email címedre.
Ha nem érkezik meg a kalkuláció néhány percen belül, ellenőrizd leveleződ „spam” vagy „levélszemét” mappáját is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Hirdetés
Hirdetés