Betöltés

Mire érdemes odafigyelni hitelkiváltáskor?

szerző: Bankmonitor
2016-07-24

A Bankmonitor egyik felhasználójától a következő kérdést kaptuk: „Meglévő hitelemet szeretném kiváltani, ha van rá lehetőségem. 2014-ben egy lakáshitelt, és még egyéb hiteleket összevontan kiváltottam, és 3 ingatlan fedezettel (köztük a ház, amiben lakunk, mely részben vályog) felvettünk 25 millió forintot 25 évre. A hitel törlesztésére havi 156 ezer forintot fizetek, 3 éves kamatperiódus mellett. Ennél keresek jobb ajánlatot.”

Mivel a korábbi adósságrendezés során lakáscélú és egyéb típusú hitelek együttesen kerültek kiváltásra, így ezt ismételten kiváltani már csak szabad felhasználású jelzáloghitellel lehet (azaz lakáshitellel nem). Ugyan az elérhető legolcsóbb hitelkiváltó ajánlat havi szinten 6 ezer forinttal alacsonyabb törlesztőrészletet eredményezett volna, az adós nem kívánt a jelenlegi 3 éves kamatperiódusnál gyakrabban változó, azaz magasabb kamatkockázatú hitelre váltani, ezért ez a lehetőség kiesett.

A hosszabb időre, 5 vagy 10 évre fix kamatot kínáló hitelek törlesztőrészlete pedig havi 170 ezer forinttól indul, ez az összeg viszont sajnálatos módon már túlságosan megterhelő lett volna a család számára, így ez a variáció is zsákutcába vezetett.

sikertelen_hitelkivaltas_20160724

Az olcsóbb hitel a magas kamatkockázat, a biztonságosabb hitel pedig a túl magas törlesztőrészlet miatt esett ki, a hitelkiváltás meghiúsult. De aggodalomra semmi ok, mert ez az eredmény pont azt jelenti, hogy az elérhető piaci ajánlatok között egy optimális hitellel rendelkezik a Bankmonitor felhasználója!

Mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy évente legalább egyszer nézze át hiteleit és hasonlítsa össze a bankok kínálatával, nehogy elmulasszon egy kedvező ajánlatot. Az elérhető kondíciókat minden esetben jelentősen befolyásolja a hitelfelvevő jövedelmének nagysága, valamint a hitel összegének és az ingatlan értékének az aránya. Ha hitelkiváltás vagy hitelfelvétel előtt állsz, és szeretnéd megtudni, hogy mekkora havi törlesztőrészletre számíthatsz, akkor töltsd ki az alábbi kalkulátort és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Mikor, miért és milyen hiteleket érdemes egyben kiváltani?

Lakáshitelt nem célszerű összecsomagolni más típusú hitellel, például autóhitellel vagy személyi kölcsönnel, mert együttes kiváltásuk esetén nem kaphatunk lakáshitel kondíciókat. Így a nem lakáscélú kölcsönök kamatát ugyan alacsonyabbra cserélhetjük, viszont a rendszerint nagyobb összegű lakáshitel tartozás kamatát megemeljük, tehát összességében könnyen többet fizethetünk vissza, mint előtte.

Továbbá csökken a mozgásterünk is, mert ha később kiváltanánk az összevont hitelünket, akkor már csak szabad felhasználású jelzáloghitellel tehetjük meg azt, míg ha külön meghagyjuk a lakáshitelt és kizárólag az egyéb hiteleket vonjuk össze, akkor rugalmasabban variálhatunk. Ennek hátránya viszont az, hogy egyrészt több költséggel jár (plusz egy közjegyzői díj, jelzálog bejegyzési díj, stb.), másrészt, ha egy ingatlanra már be van jegyezve egy bank jelzálogjoga, akkor ugyanerre az ingatlanra többnyire csak ugyanaz a bank hajlandó további terhet tenni, ami nagyon leszűkíti a bankválasztást.

Valamint még egy érv szól amellett, hogy érintetlenül hagyjuk a lakáshitelt. A nem lakáscélú hitelek általában rövid, 2-5 éves futamidővel rendelkeznek, és amint visszafizettük őket, úgy a felszabaduló összeget lakástakarékba fektetve felgyorsíthatjuk a lakáshitel törlesztését. Erre viszont csak akkor van lehetőségünk, ha kifejezetten lakáscélú hitellel rendelkezünk, azaz nem vontuk össze lakáshitelünket más típusú hitelekkel.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó figyelmeztetést kaptak a lakáshitelesek

2019. 01. 17.

Hitelezési szempontból megszólalt a riasztócsengő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökének egy konferencián elhangzó mondatai után. Az ezzel kapcsolatos hírek a laza monetáris politika végéről, monetáris szigorításról szólnak, de ha...

siker

Nincs most ennél olcsóbb lakáshitel a piacon

2019. 01. 16.

Akár 2,45%-os THM-mel is hozzá lehet jutni lakáshitelhez, persze változó kamatozás mellett. Ez azt jelenti, hogy nagyon olcsón adják a bankok a forrást, hiszen az átlagos infláció 2018-ban például 2,8%...

Mire elég lakáshitelnél a megemelt ápolási díj?

2019. 01. 15.

Nagy visszhangja volt a sajtóban az ápolási díj bruttó 100 ezer forintra emelésének, amit a tartósan beteg, önellátásra képtelen gyermeküket otthon ápolók kapnak meg februártól. A többi ápolási díj kategóriában...

Blogajánló

 • alapblog

  Élet a www.szallas.hu után

  A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.