Mit intézhetsz online egy bankszámlával?

Mit intézhetsz online egy bankszámlával?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-07-28 Frissítve: 2022-11-29
 

A bankszámlákhoz kapcsolódó kényelmi funkcióknak köszönhetően a legtöbb elintéznivaló miatt ma már nem kell feltétlenül a bankfiókba fáradnunk. Miket intézhetünk kényelmesen, otthonról? Összegyűjtöttük!

Ma már szinte mindenkinek van bankszámlája, a szolgáltatás pedig számos ponton könnyíti meg az életünket. A kereskedelmi bankok folyamatosan fejlesztik az online felületeiket, legyen szó a társaság weboldalán megtalálható netbankról, mobilalkalmazásról, vagy online fizetési megoldásokról. 

Sokan ugyanakkor nem ismernek minden olyan bankszámlával elérhető lehetőséget, amik megkönnyítik a mindennapi pénzügyeinket. Így, ha nem vagy biztos benne, hogy eddig minden kényelmi funkciót kihasználtál, érdemes tovább olvasnod, hiszen ezek használatával nem csak időt, de pénzt is spórolhatsz.

Technológiai fejlődés, banki innovációk 

Az online lehetőségek térhódítása a pénzügyek piacára is begyűrűzött. A járvány, az egyre növekvő felhasználó igények pedig tovább fokozták a bankszektor fejlődését. A technológiai fejlődésnek hála nap mint nap újabb innovációk jelennek meg, amelyekkel minden piaci szereplő számára egyre könnyebbé és gyorsabbá válik a bankolás. Nem véletlen, hogy a bankszektor az egyik legjelentősebb vásárlója a különböző FinTech szolgáltatásoknak.

Az online megoldások közül a legjelentősebbek a mobil platformok és applikációk, az elektronikus pénz alapú rendszerek, a mobilfizetés, amelyek mind-mind reneszánszukat élik. Ma már szinte bármikor, bárhol és bárhogyan fizethetünk. A felhasználói oldal pedig el is várja a “kényeztetést”, mind egyre többen vannak, akik felismerik és ki is használják a pénzügyi innovációkban rejlő lehetőségeket.

Hirdetés

Hirdetés

Kényelmes és gyors ügyintézés

A mindennapi pénzügyekben tehát van lehetőségünk eltérni a elavult, személyes jelenlétet igénylő folyamatoktól. A legtöbb banknál találhatunk már netbanki felületet, amely számos pénzintézetnél mobilra letölthető applikáció formájában is elérhető.

Ezeknek hála ma már biztonságos, pofonegyszerű és villámgyors a digitális bankolás:

  • számlaegyenleg, tranzakciók megtekintése
  • átutalás, csoportos beszedési megbízás beállítása
  • számlák fizetése
  • kártyabeállítások, például készpénzfelvételi-, vásárlási limitek, értesítések módosítása
  • vásárlás, például mobilegyenleg feltöltés, autópálya matrica
  • értékpapír ügyletek, megtakarítások, lekötések ügyintézése
  • egyéb banki szolgáltatások igénylése, lemondása.

Az online ügyintézést tehát érdemes kihasználni, hiszen sok felesleges kör spórolható meg, amely időben és pénzben is megtakarítást jelent az ügyfeleknek. Sőt, számos esetben már maga a bankszámla megnyitása is elintézhető az interneten keresztül. 

Online bankszámlanyitás

A bankszámlanyitás az egyszerűsített bankváltásnak hála ma már gyerekjáték. Azoknál a bankoknál, ahol van online számlanyitási lehetőség, jellemzően csak egy kamerával ellátott eszközre, például mobiltelefonra, tabletre, laptopra, vagy számítógépre, valamint internet csatlakozásra van szükség. Az online felületen a biztonságos (általában videós, vagy képes) azonosítás adott, így a szolgáltató nyitvatartási idejében valós időben, vagy azon kívül, 0-24 órában, személyes jelenlét nélkül mehetünk végig a folyamaton.

Az online számlanyitás sok esetben gördülékeny és gyors, ugyanakkor sokan igénylik, hogy emellett egy “hús-vér” segítő is jelen legyen, ha maradnak kérdések. Az igény természetes, hiszen ahány felület, annyiféle, könnyen megakadhatunk, amikor a banki rendszerrel kapcsolatban segítségre lenne szükség. 

Ilyenkor előny egy bankfüggetlen tanácsadó “jelenléte”, akivel telefonon a technikai és a számlacsomaghoz kapcsolódó kérdéseket is tisztázni lehet. A Bankmonitor bankszámla szakértői ismerik ezeket a platformokat, emellett pedig a bankok aktuálisan elérhető ajánlataival, egyedi kedvezményeivel is tisztában vannak.

Kalkulálj
Hasonlítsd össze a banki ajánlatokat, majd add le érdeklődésed a legszimpatikusabb számlacsomagra, hogy kollégáink felvehessék Veled a kapcsolatot! 

Bankolj 2 évig ingyen a Bankmonitorral!

Kizárólag a Bankmonitorral lehetőséged van olyan online bankszámlát nyitni, ahol 2 évig az alábbi költségek garantáltan díjmentesek:

  • 0 Ft számlavezetési díj
  • 0 Ft tranzakciós illeték
  • 0 Ft átutalási díj
  • 0 Ft éves kártyadíj.

Ismerd meg a Bankmonitor garancia részleteit kapcsolódó oldalunkon!

Hirdetés
Hirdetés