Mit nyerhetnek az utolsó pillanatban Növekedési Hitelt igénylő cégek?

Mit nyerhetnek az utolsó pillanatban Növekedési Hitelt igénylő cégek?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-02-23
 

5 hét múlva megszűnik Magyarország minden idők legnagyobb vállalkozói hitelprogramja, a Növekedési Hitelprogram (NHP). A maximum fix 2,5%-on, akár 10 évre felvehető hitel néhány kereskedelmi bankban még elérhető. Az NHP kivezetésével sokat veszít a magyar vállalkozói réteg: 1) a közép-magyarországi régióban nem áll rendelkezésre a 0%-os hitel, 2) a 0%-os hitel számos hitelcélra nem használható fel, melyre az NHP elérhető volt. Összehasonlítás az utolsó pillanatban NHP-ban gondolkozó cégtulajdonosoknak.

Az NHP még elérhető

A Növekedési Hitelre 2017. március 30-ig lehet szerződést kötni azokkal a bankokkal, melyek rendelkeznek még ilyen kerettel. A megkötött hitelszerződést követően a folyósítás elhúzódhat akár 2018 közepéig.

2017 áprilisától a kedvezményes hitelek közül a Széchenyi Hitel és a 0%-os hitel lesz elérhető. Érdemben a Növekedési Hitel igazi alternatívája a 0%-os hitel lehet, mivel a Széchenyi 50 millió Ft-os maximális összeghatárral rendelkezik. Ebből adódóan alábbiakban a 0%-os és a Növekedési hitel jellemzőit hasonlítjuk össze.

Miben tér el a 0%-os hitel és az NHP?

A 0%-os hitelből a közép-magyarországi régióban nem lehet beruházást megvalósítani, míg a Növekedési hitelnél erre lehetőség volt. Fontos, hogy nem a cég székhelye, hanem a beruházás megvalósulásának a helyszíne a meghatározó. A Növekedési hitelnek történő megfelelés az alábbi kérdések megválaszolásával ellenőrizhető:

Széchenyi hitel
Bankmonitor

A hitelcélokat illetően általánosságban elmondható, hogy a Növekedési hitel mind a vásárlást, mind a saját fejlesztést támogatta. Ezzel szemben a 0%-os hitel a vásárlási célokat általában kizárja.

A napjainkban újra aranykorát élő ingatlanfejlesztések terén hatalmas a különbség a két hitel között: a 0%-os kizárólag az idegenforgalmi célú ingatlanfejlesztésekre elérhető.

 

Hirdetés
Hirdetés