Betöltés

Kik és mire igényelhetik a 0%-os vállalkozói hitelt?

szerző: Bankmonitor.hu
2016-05-24

Egy-két hónapja az új, 0%-os kamatozású hitellehetőség tartja lázban a vállalkozói szférát. Az EU-s forrásból elérhető, MFB Pontok által nyújtott hitel részletei most kerültek napvilágra. A felhasználhatóság köre széles – új és használt eszközbeszerzéstől kezdve a nem kereskedelmi célú ingatlan beruházáson át, egészen a részleges készletfinanszírozásig. A feltételek igen kedvezőek: a futamidő akár 15 év is lehet, az elvárt önerő minimális.
Mutatjuk a részleteket!

Az EU támogatásnak köszönhetően 0%-os vállalkozói hitelt biztosító új hitelprogramban való részvételre alapvetően a Mikro-, Kis, vagy Középvállalkozásnak minősülő gazdasági társaságok jogosultak. A támogatottak köre azonban szélesebb, a kedvezményes hitelt igénybe vehetik az egyéni vállalkozók, valamint a szövetkezetek is.

Jó hír, hogy más EU-s támogatásoktól eltérően a jogosultak köréből a közép-magyarországi székhelyű vállalkozások nincsenek kizárva, feltétel viszont, hogy a beruházási projekt NE a közép-magyarországi régióban valósuljon meg (tehát a megvalósuló beruházás régión kívülre essen).

Milyen beruházásokhoz igényelhető a hitel?

Éven túli lejárattal, akár 15 éves futamidő mellett is igénybe vehető

 • tárgyi eszköz beszerzésére,
 • használt eszköz beszerzésre,
 • immateriális javak beszerzésére,
 • építésre – átalakítás, bővítés, felújítás -, épület-kivitelezésre, illetve
 • ingatlan vásárlásra (itt fontos kiemelni, hogy továbbértékesítési célú ingatlanvásárlásra a lehetőség nem vonatkozik!)

A hitel nem csak a szoros értelemben vett beruházásra használható fel, hanem a beruházási projekt elindításra is. A gyakorlatban például ez azt jelentheti, hogy ha építünk egy kereskedelmi raktárt, akkor a hitelből nem csak maga az építés, de a készlet feltöltés is megfinanszírozható – készletbeszerzések összes elszámolható költsége azonban nem haladhatja meg a kölcsön összegének 30%-át.

Ahhoz, hogy beruházási tervünket pénzügyileg is jól át tudjuk látni, érdemes pénzügyi tervet készítenünk, mely amellett, hogy nekünk segít, banki szinten is elvárásként fog megfogalmazódni a hitel mellé.

Az igénybe vehető hitelösszeg 1 millió forinttól 600 millió forintig terjed, minimális 10%-os elvárt önerő mellett. Ez alól kivételt képez a használt gépjármű beszerzés, ahol az elvárt önerő 20%.

Kiemelt célok között szerepelnek a turisztikai fejlesztési projektek, úgymint a szálláshely fejlesztés, vendéglátóhelyek infrastruktúrájának kialakítása, fejlesztése, és a vállalkozás gazdasági tevékenységét szolgáló gépjármű beruházás. Ez alól viszont kivételt képez a kizárólag szállítmányozással foglalkozó köre. Ha viszont a szállítás csak egy köztes lépése a gazdasági folyamatnak (például egy asztalos műhely által elkészített bútorok házhozszállításához szükséges gépjármű beszerzése a cél), akkor nyert ügyünk lehet.

Részesedés vásárlás, vissza nem térítendő támogatások előfinanszírozására ez a kedvezményes lehetőség nem használható. A még így is kedvezőnek számító 2,5%-os fix kamatozást biztosító növekedési hitel azonban ezekre is felhasználható, elkeseredésre nincs okunk tehát.

Ahogy a piaci hitelek esetében, itt is fontos a potenciálisan gazdaságos beruházások kiválasztása. Minden tulajdonosnak és cégvezetőnek érdemes vállalkozása eredménytermelő képességéhez mérten reális hitelcélt megfogalmazni.

Ebben segítséget nyújthat a Bankmonitor vállalati hitel-kalkulátora, melynek segítségével megnézheted, hogy vállalkozásod mekkora hitelfelvételre alkalmas.


Kedvezményes vállalati hitel kereső Széchenyi hitelek

Mely kedvezményes hitelek felvételére alkalmas cégem?
millió Ft
millió Ft
millió Ft
millió Ft
Alkalmazottaid száma kevesebb mint 250 fő?
Céged árbevétele kevesebb mint 15 mrd Ft?
Mérlegfőösszeged kevesebb mint 13 mrd Ft?
Alábbi hitelekre alkalmas a céged:
Hogyan, mennyi idő alatt, melyik banktól, milyen feltételekkel?
Milyen céllal szeretnél hitelt felvenni?
Hitelcélod pontos meghatározásával megtudhatod, hogy a céged által elérhető kedvezményes hitel az üzleti terveidhez megkapható-e.
A megadott információk alapján az alábbi kedvezményes hitelek felvételére alkalmas céged:
 • Hogyan és mennyi idő alatt?
 • Melyik banktól és milyen feltételekkel?
Céged egyik kedvezményes hitel feltétel rendszerének sem felel meg az alábbi okok miatt:
Tájékoztatást kérek, hogy:
 • Milyen piaci alapú hiteleket kaphat a cégem.
 • Milyen esetben lenne alkalmas a cégem kedvezményes hitelekre.
Kérd szakértőnk segítségét!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

10 Hozzászólás

 1. Gábor

  Tisztelt Bankmonitor!

  Autómosót szeretnénk csinálni. Egyéni vállalkozó vagyok 2017.áprilisa óta. Az az eredmény jött ki, hogy nem kaphatok hitelt. “Vállalkozás formája
  Nem elegendő gazdasági múlt” miatt. Milyen lehetőségem van Önök szerint?

  Válaszukat várom és előre köszönöm.

  Rácz Gábor

  Sárvár

 2. Anyámasszony Katonája

  Nem elegendő a gázszerelői múltad ezért nem kapsz hitelt, én is igy vagyogok.

 3. Zöldember

  “Nem elegendő gazdasági múlt” – ez tetszik. Aki éppen szeretné elindítani a vállalkozást, az nem kap hitelt. Nem értem, ha pl nincs autóm, de munkámhoz elengedhetetlen, mégis milyen múltat mutassak fel? Bútorszállító nem tud két évet lehúzni úgy, hogy mindeddig a hátán cipelte a bútort…

 4. Mikes Erika

  Érdeklődni szeretnék, mennyibe kerülne elindítani egy kürtős kalács-os vállalkozást? Bérelt, fix helyen. Egyenlőre.Milyen papirok kellenek hozzá, hogy valaki ilyet nyithasson?A vállalkozóin kívül még milyen dokumentumokat kellene felmutatni?
  Minden használható információnak örülnék.

 5. Baloghné Andrea

  Kedves Bankmonitor!
  Kozmetikát szeretnék indítani fix helyen!
  Az után érdeklődnék h milyen papírok kellenek! A vállalkozói igazolványt még nem váltottam ki! A kis összegű hitel amit szeretnék felhasználható e a beindításra? Meg forgóneszközökre szeretném használni! Ezek lehetségesek e? Nagyon varomna választ!

 6. V.ZSUZSA

  Udv. zsuzsa vagyok. Én érdeklődnek vállakózás inditasal kapcsolatban. mit kellene,és hogyan.. mit kell tudnom. hogyan kellene kezdjem… jelenleg Ápolóként Kórházban dolgozom. viszont régi ill. gyerekori almom 1 saját szépségszalon. most igy már lassan 27 évesen ugy gondlom ideje lenne belevágnom. több fukcios személyként dolgoznék benne. ( manikur-pedikur- kozmetika-szolárium) a házunk mellet építenem fel, ezt a helyiséget meg az alapótol kezdve. Egy kis epulet lenne udvaron belul. A sajatom. ez érdekelne ennek megvalósításához mi kellene.? hogyan kellene kezdjem..? uyg gondoltam ha lenne penzbeli segítségem ehhez…. Mig felépulne a szalon a szükséges papírokat, a szakmai reszt tekintve addig elvégeznem, megtanulnám. varom válaszát. és elöre is köszönöm.

 7. Gyetvan Zsoltné

  Kedves Bankmonitor!
  Vállalkozást szeretnék indítani. Nem tudom, hogy merre induljak el. Hitelből tudnám csak elindítani önerőm sajnos nincs.
  Válaszukat előre is köszönöm!

  1. Singer Zoltán

   Kedves Gyetvan Zsoltné! Milyen vállalkozást szeretne? Egyéni vállalkozó szeretne lenni, vagy céget szeretne alapítani? Mi lenne a tevékenységi kör? Mivel foglalkozna?

 8. Kami

  Tisztelt Bankmonitor!

  Külföldi vállalkozás indításán gondolkodom. Irányultsága szállás biztosítással kapcsolatos lenne.
  A projekthez van némi önerőm, de az előre felbecsült összegnek sajnos közel sincs meg a 10%-a. Ez természetesen a költségek fölé célzott összeg. A fent leírt uniós kezdő vállalkozói lehetőségről Németországban is olvastam, de az önerő mellett a másik nagy problémám a nem elegendő nyelvtudás. Ennek a projektnek a beindításához elengedhetetlen lenne anyanyelvi szinten kommunikálni, de az egyelőre még nem megy. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy érdemes lenne-e egy erre szakosodott irodával felvenni a kapcsolatot, vagy jobb az, ha a magam útját választom. A projekt komolysága miatt nem szeretném, ha a nyelvi korlátok miatt csúszna el a dolog, ugyanakkor nem is bíznám ezt rá bárkire.

  Üdvözlettel: K

  1. Singer Zoltán

   Kedves Kami! Vannak erre szakosodott irodák. Információ és segítségnyújtás szempontjából érdemes őket személyesen megkeresni. Több cég szakosodott arra, hogy segítséget nyújtson a külföldön munkát vállalóknak. Sok esetben országspecifikusak ezek az irodák.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 fontos kérdés, ami minden lakásvásárlót érint mostanság

2019. 03. 24.

Ha lakásvásárlásról, otthonteremtésről vagy lakáshitelről van szó, akkor mostanában minden az új családtámogatásokról szól, amelyek alapjaiban változtatják meg a döntési helyzetet. Az ingatlan esetében pedig mindig sok millió forintos tétről...

építkezés

Kapok hitelt egy még csak tervezőasztalon létező ingatlanra?

2019. 03. 20.

Az újépítésű lakások esetében az árak annál kedvezőbbek, minél hamarabb teszi le a foglalót a vásárló, egy sok tízmilliós ingatlannál pedig minden kedvezmény számít. Ezért szerződéskötéskor sokszor még egyetlen kapavágás...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.