Betöltés

Mutatjuk a legjobb évi végi személyi kölcsönöket

szerző: Bankmonitor
2017-12-15

Itt az év végi hajrá, ami sokak pénztárcáját is jelentősen leapasztja. Ugyanakkor, ha fedezet nélküli hitelből gazdálkodnánk sem szabad az első ajánlatot elfogadni, mert nagy eséllyel találunk jobban, amivel egy halom pénzt spórolható meg. Cikkünkben kiderítettük, hogy mit kínálnak a bankok eltérő hitelösszegek, és jövedelem mellett.

Az év utolsó hónapjában az ünnepi készülődés miatt általánosságban többet költekezünk, ezen kívül szép számmal akadnak olyanok is, akik hitelből fedezik a kiadásaikat. Egy biztos 2017-ben már általánosságban bátrabban költekezett a lakosság, így nem vétetlen, hogy a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsönökre is népszerűvé váltak. Egy előző cikkünkben már kiemeltük, hogy mire is érdemes figyelned, ha éppen egy fogyasztási hitelre csapnál le.

Annak érdekében, hogy jól dönthess most a legjobb banki ajánlatokat gyűjtöttük össze, mivel akárcsak a lakáshiteleknél, a személyi kölcsönök között is óriási eltérések adódnak. Egy nagyobb hitelösszegnél akár százezreket is jelenthet, hogy melyik bank mellett teszed le a voksod.

Legjobb banki ajánlatok különböző összegek mellett

Már alacsonyabb hitelösszeg mellett is találhatsz finanszírozást nyújtó bankot, bár ekkor még szűkebb kínálat mellett.150 ezer forintos keresettel egy 300 ezer forintos személyi kölcsönhöz egy éves futamidő mellett 12,61%-os THM mellett juthatsz hozzá, a havi törlesztőt tekintve 28,66 ezer forintot jelent.

Magasabb hitelösszeg mellett már jóval több ajánlatból lehet válogatni, viszont a szórás is annál nagyobb a THM-ben. A legkedvezőbb ajánlattal 700 ezer forintot 3 évre már 11,25%-os THM-mel is megkaphatsz, amiért 23,1 ezer forintot szükséges törlesztened havonta.

Ugyanakkor 1,5 millió forinthoz 3 évre egy magasabb, 250 ezer forintos jövedelem mellett már 8%-os THM-mel is hozzá lehet jutni, ami 47,5 ezer forintos havi kiadást jelent.

Ez alapján is láthatod, hogy megéri szétnézni a lehetőségek között. Ezt legegyszerűbben egy személyi kölcsön kalkulátorral teheted meg, ahol egyből látszódnak a legkedvezőbb hitelek.

Minek kell megfelelned, hogy megkapd a hitelt?

Jövedelem

Legalább a minimálbérnek megfelelő összeget szükséges rendelkezned, viszont minél magasabb keresetet igazolsz, annál jobb feltételeket kaphatsz a banktól. A jövedelem típusát is figyelembe veszik, így vállalkozó jövedelem esetén más elbírálás alá eshetsz, mint alkalmazottként. Úgy számolhatsz, hogy a törlesztőd legfeljebb a jövedelmed 35-40%-a lehet. Ez 200 ezer forintos keresetnél egy 3 éves futamidőnél maximum 2,4 millió, míg 5 éves visszafizetésnél 3,6 millió forintot jelent.

Munkaviszony

Alkalmazotti jövedelem legalább 3-12 havi, határozatlan idejű munkaviszonyt vár el a bank, vállalkozóként pedig legalább egy lezárt üzleti év szükséges a hiteligényléshez.

Életkor

Az adott bank gyakorlatától is függ, de jellemzően 20-23 éves kortól, legfeljebb 70-75 éves korig adnak hitelt az ügyfeleknek. Amennyiben az életkor elvárását nem teljesíted, egy adóstárs bevonását követelheti meg a bank, aki biztosítékot jelent arra, hogy rendben fog menni a hitel törlesztése.

KHR státusz

KHR listán (régi nevén BÁR lista) azokat az adósokat tartják nyilván, akik valamilyen hitel esetében fizetési elmaradással rendelkeznek. Márpedig ha a KHR listán szerepelsz az kizáró feltételt jelent a hitelnél, ráadásul csak a tartozás rendezését követő egy év után válhatsz ismét hitelképessé.

Bankszámlakivonat

A hitelbírálathoz legalább 3 havi számlakivonatot is bekérnek (ha nem az adott bank vezeti a folyószámlád), amelynek során megvizsgálják az utalásaidat, a beérkező munkabért.

Kalkulátorunkkal könnyedén megtudhatod mennyi személyi kölcsönre, milyen feltételek mellett vagy esélyes!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Új lakástakarékok: miben különbözik a Fundamenta és az OTP?

2019. 02. 18.

2018 októberében villámcsapásként érkezett a hír, hogy a kormány megszünteti az újonnan megnyitandó lakástakarékok állami támogatását. Az érintetteknek megoldást kellett találniuk az előállt helyzetre, ezért újabb konstrukciókat kezdtek kidolgozni. Mára...

szerződés

Nem minden költség szerepel a lakáshitelek THM-jében

2019. 01. 11.

A lakáshitel hirdetésekben mindig szerepel a THM, vagyis a teljes hiteldíj mutató, ami azt hivatott megmutatni, mennyibe kerül számodra, hogy használod a bank pénzét. Tulajdonképpen arról van szó, hogy mennyivel...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.