Betöltés

Napi érdekesség: ennyibe kerül, ha bepiálsz

szerző: Bankmonitor.hu
2015-11-24

Egy év alatt akkora összeggel terheli meg az USA-t a túlzott alkoholfogyasztás, ami itthon elég lenne kábé 160 metróvonal építésére. Fejenként több mint 200 ezer forintról van szó. Mi azt mondjuk, hogy amit elpiálnál, fektesd inkább lakástakarékba. Sokszor megírtuk már, hogy most ez a legjobb rendszeres befektetés. További érdekességek alább.

Megjelent egy friss kutatás az Amerikai Megelőző Gyógyászati Folyóiratban, amely azt állítja, hogy 2010-ben az USA számára 249 milliárd dollárnyi költséget jelentett a túlzott alkoholfogyasztás. Ez óriási összeg, kis túlzással a teljes éves magyar GDP kétszerese. A budapesti négyes metró 452 milliárd forintból készült el, úgyhogy az elpiált összegből 160 metróvonalat lehetne építeni.

Az USA lakossága cirka 320 millió fő, úgyhogy egy lakosra vetítve az éves piálási költség mintegy 780 dollár, forintban kifejezve kb. 230 ezer forint.

A kutatás szerint ráadásul az összeg döntő többségét ott bukja el az USA, ahol elsőre kevesen gondolnák: kb. a háromnegyedéért az felelős, hogy az emberek kiesnek a munkából, vagy a lehetségesnél rosszabbul teljesítenek (másnaposság, teljesítmény visszaesés, kórházi kezelés, stb miatt).

Az összeg további kb. tizede ott megy el, hogy a túlzott alkoholfogyasztásban érintetteket a leromló egészségük miatt gyógykezelni kell és ez bizony pénzbe kerül.

Érdemes még kiemelni, hogy a felemésztett 249 milliárd dollár kb 40%-az államot terheli, de természetesen fellélegezni naivitás lenne, hiszen az államot végső soron az adófizetői tartják el.

A Bankmonitor a fentieket figyelembe véve azt javasolja, hogy azt a pénzt, amit piálásra fordítanánk, fektessük inkább lakástakarék pénztárbaba.  Sokszor megírtuk már, hogy szerintünk messze ez most a legjobb befektetés. Az állami támogatásnak köszönhetően a 4 éves konstrukcióval vastagon 10% feletti hozamot érhetünk el, ráadásul garanciával. Már havi 5 ezer forinttól elkezdheted, de a legjobban 20 ezres havi befizetéssel jársz. Szépséghiba persze, hogy az összegyűjtött összeget az időszak végén csak lakáscélra fordíthatjuk. Ha többet szeretnél tudni erről a termékről, töltsd ki az alábbi adatlapot és visszahívunk!

Lakástakarék kalkulátor

Figyelem! A lakástakarék törvénymódosítás következtében nem tudunk több lakástakarék érdeklődést fogadni!
Bankmonitor
Címkék:

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Blogajánló

  • alapblog

    Élet a www.szallas.hu után

    A Szallas.hu oldal alapítói, Dorcsinecz József és Varga Zoltán új szolgáltatást indítottak, Pepita.hu néven. Beszélgetésünkben azt szerettem volna megtudni, hogy egy első üzletében nagyon sikeres vállalkozók képesek lehetnek-e megismételni a...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.