Betöltés

Ne lepődjünk meg, ha 40%-ot esnek a részvények

szerző: Bankmonitor.hu
2018-04-24

Az amerikai részvénypiacon egy komolyabb esés sem kizárt, főleg annak tudatában, hogy a gazdasági ciklus végén tartanak és megindult a hozamok emelkedése. Egy vagyonkezelő első embere szerint 30-40%-os esés is benne van a pakliban, ami ellen csak úgy védekezhetünk, ha egy jól összeállított portfóliót építünk ki. Magyarul, érdemes például abszolút hozamú alapokat venni.

Értékes befektetési tippekhez juthatsz szemináriumunkon, ahol az Aegon Alapkezelő szakemberei is ott lesznek!

A hozamok emelkedése és erőteljes mozgása komoly veszélyt jelent az amerikai részvényekre, és a befektetők teljesen védtelenek egy meredek eséstől. Az amerikai részvények a Taurus Wealth Advisors vezetője szerint 30-40%-ot eshetnek, azonban a szakértő azt nem tette közzé, hogy milyen időtávon lehet erre számítani.

A szakember szerint teljesen reális egy ilyen nagymértékű visszaesésre gondolni. Ne felejtsük el szerinte, hogy a gazdasági ciklus végén tart Amerika, a befektetők pedig zsákszámra vásárolták a kötvényeket. Ez évekkel ezelőtt még jó stratégiának bizonyult, majd később azért kezdték el sokan vásásrolni a részvényeket, mert legalább nem voltak olyan drágák, mint a kötvények.

A Taurus első embere úgy véli, hogy az amerikai kötvénypiaci fordulat csak az elején tart, és mindenkinek fel kellene kapnia a fejét arra, hogy például az amerikai 10 éves állampapírhozam már áttörte a 3%-os szintet. A 2016 közepi 1,4%-hoz képest már bő duplázást láthatunk a hozamokban és a trend egyértelmű.

Minden bizonnyal a hozamok emelkedése a befektetőket egyre idegesebbé fogja tenni, ami nemcsak a kötvénypiacon, de a vállalati kötvényeknél és a részvényeknél is elindíthat egy korrekciót. Nem mindenki annyira pesszimista, mint a Taurus vezérigazgatója, azonban a tanácsát mindenképpen érdemes megfogadni.

Véleménye szerint most van itt az ideje annak, hogy ha valaki nem tette, akkor védelembe vonuljon és a nyereséget realizálja. Nem jó ötlet ilyen körülmények között magas részvénykitettséget fenntartani, inkább egy több lábon álló portfóliót érdemes összeállítani, ami egy esetleges nagyobb részvénypiaci eséskor is jól teljesíthet.

Jó, ha tudjuk, hogy ha Amerikában elromlik a hangulat és elindul a részvénypiaci esés, akkor az alól mi sem tudjuk majd függetleníteni magunkat. A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat a magyar tőzsdén is korrekciót indíthat el. Mindezt úgy tudjuk elkerülni, ha például egy abszolút hozamú alapba súlyozunk át, ami akkor is képes hozamot elérni, ha a részvények és a kötvények esnek.

Ha érdekelnek az ehhez hasonló befektetési témák, akkor figyelmedbe ajánljuk a Bankmonitor és az Aegon Alapkezelő közös befektetői szemináriumát. A részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Ismerd meg jobban a befektetések világát a 2018. október 9-i rendezvényen!
A rendezvény időpontja: 2018. október 9. (kedd) 17:30
A rendezvény helyszine: 1091 Budapest, Üllői út 1. AEGON Székház

Belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött!
Sikeres regisztráció!
Rövidesen kapsz egy emailes megerősítést is!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Nézd meg kiemelt befektetési ajánlatainkat: Részletek »


A Bankmonitor.hu több mint 25 éves szakmai tapasztalatának köszönhetően - amelyet különböző bankoknál és brókercégeknél szereztünk - nem csak segítünk eligazodni a közel 50 alapkezelő több ezer alapja között, de a megfelelő szolgáltató vagy vagyonkezelő kiválasztásában is segítségedre lehetünk.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Befektetési alap vonatkozásában:
Köszönjük, hogy megadtad adataidat!
Amennyiben további kérdésed lenne befektetési alapokkal kapcsolatban, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Lakáshitel kisokos

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

családi megtakarítás

A te háztartásod vagyona eléri a magyar átlagot?

2019. 04. 10.

A háztartások nettó vagyona 2014 és 2017 vége között jelentős mértékben nőtt az MNB legutóbbi "Miből élünk?" felmérésének adatai szerint. De kiknek nőtt leginkább a vagyona, és mely régiók gyarapodnak...

Nagy emelkedést várnak 2019-ben az S&P 500-tól! Lehetetlen?

2019. 01. 26.

Mit várnak az amerikai részvénypiactól 2019-re, akik előrejelzéseket készítenek az indexek várható alakulásáról? Gondolnád, hogy sokan arra voksolnak, hogy kétszámjegyű százalékos növekedés fog bekövetkezni? Pedig nagyon sok elemző egyetért abban,...

pénzügyi megtakarítás

A havonta félretett pénzedet ide is teheted

2019. 01. 25.

Rendszeresen tudsz pénzt félretenni? Szeretnéd, ha nemcsak megőrizné értékét, hanem még hozamot is elérnél rajta? Vettél már korábban befektetési alapokat, de azt nem tudtad, hogy előre megadott vételi megbízással havonta...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.