Betöltés

Néhány tipp, amivel spórolhatsz a személyi kölcsön kamatán!

szerző: Bankmonitor
2018-05-24

A bankok a személyi kölcsön felvétele során kamatkedvezményeket nyújtanak, ha valamilyen plusz feltételt is teljesítesz. Márpedig ezek elegendő motivációt jelentenek, hogy szétnézz a banki ajánlatok között, hiszen több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőt jelenthetnek a kedvezmények. A kedvezőbb kamatért tipikusan a jövedelemérkezetést és az aktív számlahasználatot várják el, éppen ezért össze is szedtük, mire számíthatsz a hitelfelvételnél.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

A személyi kölcsönök népszerűségét többek között az alacsony kamatok támogatják, hiszen a legolcsóbb hitelek már akár 7% alatti hitelkamattal elérhetők. Ugyanakkor tudni kell, hogy a legjobb kondíciókért a bankok is elvárásokat támasztanak. Ezért tudod a személyi kölcsön kalkulátorunkban is beállítani, hogy vállalod-e a jövedelemérkeztetés és az aktív számlahasználat feltételét, amelyek összességében akár több ezer forinttal kedvezőbb törlesztőt eredményezhetnek. Nézzük is, hogy mit jelentenek ezek!

Jövedelemérkeztetés vállalása

Először is fontos kérdés, hogy hajlandó vagy-e a jövedelmed egy másik bankhoz érkeztetni, azért cserébe, hogy jobb személyi kölcsönt kapj. Ez praktikusan azt jelenti, hogy bankot kell váltanod, vagyis a számlavezetésed átvinni a hitelt nyújtó bankhoz. Ezzel az egyszerű lépéssel 2-3%-ot is lefaraghatsz a hitelkamatból, ami a hitelösszegtől függően már szemmel látható összeget jelent már a törlesztőben is.

A bankváltás miatt nem kell feszélyezned magad, hiszen viszonylag egyszerűen lebonyolítható folyamatról van szó és a hitelnyújtó bank is a segítségedre lehet a korábbi átutalások, csoportos megbízások rögzítésében. Ugyanakkor figyelj arra, hogy a számlacsomag az igényeidnek megfeleljen. Azonban a tapasztalatok szerint az olcsóbb személyi kölcsön még egy nagyobb fenntartási költséggel rendelkező számláért is kárpótolhat. Sőt, a réginél nagy eséllyel még egy jobb számlacsomagot is kifoghatsz.

A bankok gyakran jövedelemelvárást is párosítanak a kamatkedvezményhez. Azt általánosságban el lehet mondani, hogy annál kedvezőbb lesz a kamat, minél magasabb jövedelem érkezik havonta a számlára.

Aktuálisan különleges ajánlatot jelent a palettán a Sberbank és a Bankmonitor közös ajánlata, ami azok számára nyújt megoldást, akik nem szeretnének bankot váltani. Itt jövedelemérkeztetés nélkül 1,5%-kal alacsonyabb hitelkamatot lehet elérni a bank normál konstrukciójához képest, ráadásul 100 ezer forintos jövedelemtől elérhető.

Aktív bankkapcsolat/számlahasználat

A másik fontos feltétel, hogy ha már egyszer bankszámlát nyitottál a banknál, azon vállalod-e bizonyos számú tranzakció teljesülését. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy vásárolsz a bankkártyáddal, vagy éppen az átutalásaidat, csoportos beszedési megbízásaidat erről a számláról bonyolítod le. Amennyiben a jövedelmed már alapvetően erre a számlára érkezik, már nem jelent nagy problémát, hogy ezeket a feltételeket is vállald. Természetesen ebben az esetben is hangsúlyozzuk, hogy érdemes áttekintetni a bankolás költségeit is, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

A tájékozódás az első lépés a legjobb döntéshez. Használd a személyi kölcsön kalkulátorunk, hogy megtaláld a neked megfelelő ajánlatot. Kollegáink készséggel segítenek és minden felmerülő kérdésedre válaszolnak!

Személyi hitel kalkulátor

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
A megadott adatok alapján eddig ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A pontosabb kalkulációhoz szükséges még:
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge @
havi törlesztő
THM
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
  • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
  • Növeld a futamidőt
  • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Személyi kölcsön igénylés: melyik banknál mi a feltétel?

2018. 10. 03.

Alkalmazotti jövedelem? Külföldön megszerzett jövedelem? Vállalkozói jövedelem? Osztalék? Nyugdíj? Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogy milyen jövedelemforrás mellett milyen lehetőségeid vannak személyi kölcsönt felvenni. Személyi kölcsön igénylése különböző jövedelemtípusokkal: 1. Alkalmazotti...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.