loading

Nem minden esetben kaphatnak felújítási támogatást a külföldön dolgozó magyarok

Több százezer család igényelheti majd a 2021-től elérhető felújítási támogatást, aminek keretében a család lakóhelyéül szolgáló ingatlan felújítási költségeinek felét, maximum 3 millió forintot utólag visszatéríthet a Magyar Államkincstár. Sok helyen lehetett olvasni, hogy a lehetőséggel a külföldi munkaviszonnyal rendelkezők is élhetnek, ám a Bankmonitor.hu szakértői szerint ez nem minden esetben van így.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Ahhoz, hogy valaki élhessen a lakásfelújítási támogatás lehetőségével, legalább 1 éves Tb-jogviszonnyal kell rendelkeznie.

Az 1 éves jogviszonyba beleszámít:

 • a Tbj törvény 6. §-a szerinti jogviszony;
 • a felsőoktatási intézményben szerzett nappali tanulói jogviszony;
 • a nyugdíj melletti munkaviszony;
 • a dimplás GYED időszaka és
 • a külföldi Tb-jogviszony.

További feltétel azonban, hogy igényléskor a kérelmezőnek Tbj törvény 6.§-a alapján kell biztosított legyen – a közfoglalkoztatotti jogviszony nem megfelelő –, ezen kívül a nyugdíj melletti munkaviszony fogadható még el.

Vagyis valóban elfogadható, ha valaki külföldön dolgozott korábban, ám az igényléskor már magyar társadalombiztosítási jogviszonnyal kell rendelkeznie. Több igénylő esetén a Bankmonitor.hu szakértői szerint az is jó lehet, ha az egyik fél az igényléskor külföldön dolgozik, viszont ebben az esetben a másik igénylőnek kell teljesítenie a Tb-jogviszonyra vonatkozó elvárást.

Tudni kell azt is, hogy a Tb-jogviszonyra vonatkozó elvárásoknak az igénylés beadásakor kell megfelelni, erre pedig egészen 2022. december 31-ig van lehetősége a családoknak. Arra azonban ügyelni kell, hogy a felújítási munkálatokról kiállított – munkadíj, anyagköltség – utolsó számla és az igénylés benyújtásának ideje között ne teljen el 60 napnál több. A beadást követően az igénylést 30 napon belül elbírálják, ezt követően pedig 5 napon belül elutalják a számlák alapján járó támogatási összeget.

A felújítási támogatással kapcsolatos összes fontos tudnivaló a Lakásfelújítási támogatás 2021 oldalon érhető el.

Személyi hitel kalkulátor
Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Ft
hónap
Szerepelsz-e a KHR-ben?
hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi hitel.
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
 • Várj még pár hónapot hogy meglegyen a megfelelő munkaviszony hossza.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
Kapcsolódó tartalmak
Fizesse törlesztődet a munkahelyed! Újabb részletek

Folyamatos az érdeklődés a munkáltatók által adómentesen nyújtható támogatással kapcsolatban. Kezd tisztulni a kép, de még mindig vannak nyitott kérdések. Összegyűjtöttük ezeket és azt is elmondjuk, mire kell különösen figyelni.

Blogajánló
 • alapblog Párhuzamos tranzitállapotok

  “Számomra az írásra a legjobb helyek a repülők, vonatok és repterek. Nem a hotelszobák, hanem a hotelek előterei. Igazán feldob, amikor a repülőmre várok, és...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Minden egy helyen a csok és a lakásfelújítási támogatás  változásairól

  Mind a két rendszerben vannak fontos változások. Mutatjuk a részleteket a Bank360.hu cikke alapján. Több ponton változnak a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos szabályok, egyrészt bővül az elszámolható felújítási munkálatok köre a szellőztető rendszer beépítésével, illetve a szennyvíztisztító ülepítő medence létesítésével. Másrészt nem esnek el a lehetőségtől a szolgálati lakásban élők, a változás a már folyamatban lévő igénylésekre is érvényes. További könnyítés...