Hirdetés

Nonprofit szervezetek figyelem! Erre lehet számítani a bankoktól számlavezetésben

szerző: |
 

“Tisztelt Bankmonitor! Nonprofit civil szervezet számára keresek megfelelő bankszámla kondíciókat. Sajnos az Önök honlapja sem ismeri ezt a fogalmat, kizárólag magánszemélyben vagy vállalkozásban gondolkodnak, mint tapasztalatom szerint a bankok is. Ha van ötletük, kérem, osszák meg velem!” – így szól szóról szóra egyik kedves Olvasónk megkeresése. Nos, nézzük a részleteket!

A dolog magyarázata, amiért nincsenek a Bankmonitor oldalán a nonprofit szervezetek megkülönböztetve, roppant egyszerű: Nem tartjuk indokoltnak, hiszen néhány kivételtől eltekintve a bankok sem tesznek különbséget.

Ad hoc piaci körképünkben nyolc nagybank aktuális kínálatát vettük górcső alá, ami alapján jól látszik, hogy igazából a bankok bármelyik, széles körben elérhető számlacsomagja igénybe vehető akár nonprofit szervezetként is. Tehát a különböző szakmai (pl.: ügyvédi, könyvelői, stb.) számlacsomagok, illetve a meghatározott célcsoportnak (pl.: társasházak) szánt bankszámlák kivételével bármelyik mellet dönthet az adott szervezet.

Persze lehet különbség…

Ahogy azt látjuk, több bank is kínál olyan számlacsomagot, amit kizárólag nonprofit szervezetek vehetnek igénybe. Ezek díjszabását igyekeznek a pénzintézetek úgy kialakítani, hogy azok lehetőség szerint gazdaságos pénzügyi megoldást jelentsenek. Amit viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy nonprofit szervezetnél jellemzően alacsony forgalommal és kevés tranzakcióval számolnak a bankok, ami a díjszabásban is tetten érhető.

Véleményünk szerint mindenképpen érdemes feltérképezni, hogy nonprofit szervezetként a bankoknál milyen lehetőségeink vannak, de hogy végül a dedikált számlacsomag, vagy egy széles körben elérhető bankszámla éri meg majd jobban, azt úgy is bankhasználati szokásaink fogják eldönteni.

Még 5 lépés van hátra
Bankmonitor
Még 4 lépés van hátra
Még 3 lépés van hátra
Még 2 lépés van hátra
Még 1 lépés van hátra
Utolsó lépés
Utolsó+1 lépés
Ft
Ft
Sikeres kalkuláció!
Eredményeidet a lenti listában találod!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés