Betöltés

Nonprofit szervezetek figyelem! Erre lehet számítani a bankoktól számlavezetésben

szerző: Bankmonitor.hu
2015-04-26

“Tisztelt Bankmonitor! Nonprofit civil szervezet számára keresek megfelelő bankszámla kondíciókat. Sajnos az Önök honlapja sem ismeri ezt a fogalmat, kizárólag magánszemélyben vagy vállalkozásban gondolkodnak, mint tapasztalatom szerint a bankok is. Ha van ötletük, kérem, osszák meg velem!” – így szól szóról szóra egyik kedves Olvasónk megkeresése. Nos, nézzük a részleteket!

A dolog magyarázata, amiért nincsenek a Bankmonitor oldalán a nonprofit szervezetek megkülönböztetve, roppant egyszerű: Nem tartjuk indokoltnak, hiszen néhány kivételtől eltekintve a bankok sem tesznek különbséget.

Ad hoc piaci körképünkben nyolc nagybank aktuális kínálatát vettük górcső alá, ami alapján jól látszik, hogy igazából a bankok bármelyik, széles körben elérhető számlacsomagja igénybe vehető akár nonprofit szervezetként is. Tehát a különböző szakmai (pl.: ügyvédi, könyvelői, stb.) számlacsomagok, illetve a meghatározott célcsoportnak (pl.: társasházak) szánt bankszámlák kivételével bármelyik mellet dönthet az adott szervezet.

Persze lehet különbség…

Ahogy azt látjuk, több bank is kínál olyan számlacsomagot, amit kizárólag nonprofit szervezetek vehetnek igénybe. Ezek díjszabását igyekeznek a pénzintézetek úgy kialakítani, hogy azok lehetőség szerint gazdaságos pénzügyi megoldást jelentsenek. Amit viszont nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy egy nonprofit szervezetnél jellemzően alacsony forgalommal és kevés tranzakcióval számolnak a bankok, ami a díjszabásban is tetten érhető.

Véleményünk szerint mindenképpen érdemes feltérképezni, hogy nonprofit szervezetként a bankoknál milyen lehetőségeink vannak, de hogy végül a dedikált számlacsomag, vagy egy széles körben elérhető bankszámla éri meg majd jobban, azt úgy is bankhasználati szokásaink fogják eldönteni.

Bankmonitor

Tudd meg kaphat-e hitelt vállalkozásod!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

1 Hozzászólás

 1. Dúzs János

  Melyik Banknál tudok számlát nyitni – egy rövid időn belül megszüntető bírósági végzésre váró- egyesület részére.? Csak képviselője van a szervezetnek, pénze nincs. 2002 óta nem kellett bankszámla. Most a semmire nyitni kell. Ugyanis a működés felfüggesztett státuszban van. Minimális taglétszám alatt vagyunk.

  Tisztelettel várom válaszukat:
  Dúzs János elnök
  képviselő

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

 • alapblog

  Hírcsokor

  1.Számomra a hét, sőt a hónap legfontosabb híre az, hogy Kínában esnek az autóeladások, 1992 óta először (negyedéves alapon). Illetve az okostelefon-eladások is esnek. Ez...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.