Betöltés

Nyiss ingyen lakástakarékot!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-03-03

Ma már négy szolgáltató megtakarítási termékei közül választhatunk, ha lakástakarék számlát szeretnénk nyitni. A szerződés megkötésekor számlanyitási díjat kell fizetnünk, amely a szerződéses összeg 1%-a, amely akár 80 000 Ft is lehet. A konstrukció kétségbevonhatatlan előnyét (30 % állami támogatás!) szem előtt tartva ezt az összeget megéri kifizetni, de valószínűleg senkinek nincs ellenére, ha ezt a pénzt megspórolja. Nézzük, mely szolgáltatóknál élhetünk ilyen kedvezménnyel!

Erste Lakástakarék díjmentes számlanyitás

Az
Erste Klasszik Hitel módozatú termékeinél a teljes szerződéskötési díjat elengedik, amely akció visszavonásig érvényes. Az akciós számlanyitásra azok jogosultak, akik az alábbiaknak megfelelnek:

 • a szerződést a megtakarítási idő alatt nem lehet megszüntetni, megosztani (több szerződéssé bontani) 
 • a szerződéses összeget a megtakarítási idő alatt nem lehet csökkenteni,
 • a szerződést nem lehet átruházni, 
 • a befizetés csak az Erste-nél megnyitott bankszámláról csoportos beszedési megbízással történhet (az első befizetés kivételt élvez), amely bankszámlára
 • minden hónapban, havonta egy összegben legalább a mindenkori legalacsonyabb minimálbérnek megfelelő összegű (jelenleg 66 483Ft) jövedelmet szükséges utaltatni.

Fenti feltételeket a szerződéskötéstől kezdődően folyamatosan vizsgálják, és amennyiben valamelyik nem teljesül, akkor az elengedett díj meghatározott százalékát levonják a lakástakarék számlánkról az alábbiak szerint:

 • az első 4 megtakarítási évben az igénybe vett teljes kedvezmény 100%-át, 
 • 5-6. megtakarítási évben 75%-át,
 • 7-8. megtakarítási évben 50%-át,
 • 9-10 megtakarítási évben 25%-át.

OTP Lakástakarék díjmentes számlanyitás

Az
OTP Hitel Plusz termékeinél szintén a teljes szerződéskötési díjat elengedik folyamatos akció keretében, némi megkötés mellett. Az akcióban részt vehetnek olyan meglévő ügyfelek, akik
OTP Simple Kártya szolgáltatáscsomaggal, Jump számlacsomaggal, MULTIPONT MasterCard Klub kártyával vagy Privát Bank Klub betéti kártyával rendelkeznek. Emellett olyan új ügyfelek is igénybe élhetnek az ingyenes lakásszámla nyitás lehetőségével, akik Net, Tempó, Junior, Prémium Plusz, Privát banki, Jump számlacsomagot, vagy Simple Kártya szolgáltatáscsomagot nyitnak, vagy
American Express Blue vagy Gold hitelkártya szerződést kötnek, vagy
OTP Lakáshitelt igényelnek. Az új ügyfelek esetén a számlanyitás, illetve hitelkártya szerződés megkötésétől számított 30 napon belül van lehetőség a kedvezmény érvényesítésére.

További megkötések:

 • új bankszámlanyitás esetén a megtakarítás fizetése csak a megnyitott bankszámláról történhet csoportos beszedési megbízással,
 • OTP Lakáshitel esetén a szerződést kötelező az OTP Lakáshitelre engedményezni (azaz a szerződés kedvezményezettje az OTP) 
 • 48 hónapos Hűségvállalás szükséges, amelynek időtartama alatt:
  • a szerződéses összeg alacsonyabbra nem módosítható, 
  • a szerződést nem lehet megosztani,
  • a szerződést nem lehet felmondani,
  • a szerződés nem engedményezhető társasházi/lakásszövetkezeti, illetve közmű beruházási projekthez, 
  • nem változtatható a lakás-előtakarékoskodó személye.

Ha időközben úgy döntünk, hogy szeretnénk megszabadulni a hűség vállalás kötöttségei alól, díj ellenében kérhetjük ezt, amely a megtakarítási időszak alatt az alábbiak szerint alakul:

A kérelem benyújtásakor érvényes szerződéses összeg

 • 1%-a az első megtakarítási évben, 
 • 0,75% a második megtakarítási évben, 
 • 0,5% a harmadik megtakarítási évben, 
 • 0,25% a negyedik megtakarítási évben. 

OTP Lakástakarék 50%-os díjkedvezményű számlanyitás

Az előbbi OTP Hitel Plusz, valamint az
OTP Hozam Plusz szerződések is megköthetők 50%-kal kedvezőbb számlanyitási díj mellett, jelenleg 2014. június 30-ig meghirdetett akció keretében. A termékek a „félárú” akcióban az előző bekezdésben felsorolt, díjmentes ajánlatok feltételei mellett vehetnek részt azzal a különbséggel, hogy nem szükséges 48 hónapos hűséget vállalnunk, azonban a szerződés nem engedményezhető.

A szerződéses összegek pénztáranként eltérőek, a legkisebb és legrövidebb megtakarítás esetén a díjmentes számlanyitással ugyan csak 2 500 Ft-ot spórolunk meg, de ha a legmagasabb összegű és leghosszabb megtakarítási idejű szerződést kötjük, akkor 80 000 Ft költségtől kíméljük meg magunkat.

A másik két lakástakarék pénztárnak, az Aegonnak és a Fundamentának jelenleg nincs a számlanyitási díjakat érintő akciója.

Az egyes ajánlatok között lakástakarék kalkulátorunkkal kereshetsz könnyedén!


Lakástakarék kalkulátor

step-1
Havi X Ft befizetés
Y év-en keresztül

(lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
ebből állami támogatás
% éves hozam (EBKM)
 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor
Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szeretném igénybe venni
a Bankmonitor segítségét Lakástakarék vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Sürgős felújítás fillérekből lakástakarékkal

2018. 07. 12.

Érdekes kérdés merült fel egy érdeklődőben, azt akarta ugyanis tudni, hogy a közeljövőben (szinte azonnal) esedékes közel 3 millió Ft-os felújításához egyáltalán fel tud-e használni lakástakarékot. Egyébként lakásfelújítási hitelben gondolkozott,...

Vidéken többet ér a pénzünk, hát még a lakástakarékunk

2018. 07. 10.

Az ingatlanárak országszerte jelentős emelkedésen vannak túl, az ingatlanok iránti vásárlói éhség viszont ettől még nem múlt el. Ellenben egyre kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy saját megtakarításból vásároljanak, az esetek...

Blogajánló

 • alapblog

  FANG: az évtized sztárbefektetései

  Legyőzhetetlen technológiai részvények? Bár az amerikai részvények általánosságban is szárnyalnak az elmúlt években, a FANG-részvények kiemelkednek a piacon. Bátran állíthatjuk, hogy a FANG-részvények, vagyis a...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.