Olcsóbb lett az utalás!

 • 2015.02.06.
 • szerző: bankmonitor

Néhány hete kevesebb díjat számol fel a GIRO Zrt. a bankoknak az átutalások után, de a szervezet várakozásai ellenére a díjcsökkentés egyelőre még nem igazán érzékelhető banki ügyfélként. Február elejétől immár kétszereplősre bővült azon bankok tábora, amelyek a GIRO Zrt. díjcsökkentése nyomán az érintett fizetési megbízásoknál – például a bankon kívüli eseti forint átutalásoknál – kedvezőbb díjakat számítanak fel ügyfeleiknek, az FHB Bank után most a K&H Bank szánta el magát a díjcsökkentésre.

A témában öreg motorosnak mondható FHB Bank már az új év kezdete óta alacsonyabb díjakkal teljesíti ügyfelei megbízásait, mégpedig oly módon, hogy a mindenkor hatályos hirdetményeiben az adott fizetési megbízás fajtánál rögzített, vagy az alapján számított díj 3 Ft-tal csökkentve kerül terhelésre az ügyfelek bankszámláján.

Február elejétől pedig a K&H Bank csatlakozott az egyelőre még népesnek nem mondható, két szereplős táborhoz. Az érintett díjak itt is csökkennek, de sajnos ezek sem leszek komoly hatással a bank ügyfeleinek pénztárcájára, hiszen a csökkentés mértéke hasonlóan alakul, mint az FHB Banknál.

A költségcsökkentés bejelentésekor a GIRO Zrt. úgy vélte, hogy az általuk felszámított díjak mérséklése megteremti a lehetőségét annak, hogy a pénzintézetek is kedvezőbb kondíciókat biztosítsanak ügyfeleik számára, amelynek hatása nem csak a bankrendszer, hanem a lakosság és a vállalati szféra számára is érezhetővé válhat. Nos, csak reméljük, hogy ennél azért némileg komolyabb mérséklésre gondoltak. Persze ne feledjük a közmondást: Ki a kicsit nem becsüli…

Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a fenti bankok intézkedései nem borították fel a bankszámlák közötti rangsort. Ha érdemben szeretnénk csökkenteni a bankszámla fenntartási költségeket, akkor a legjobban akkor járunk, ha inkább egy kis időt szánunk az optimális számlacsomag felkutatására!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

TOVÁBB A KALKULÁTORHOZ

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetés

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Hevülő gazdaságok, hevülő árfolyamok

  Az Inforádió „Párbeszéd a gazdaságról” című műsorában beszélgetett Virág Barnabás, az MNB ügyvezető igazgatója és Szabó László, a HOLD Alapkezelő elnöke a nagy jegybankok által gerjesztett...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.