Betöltés
loading

Őrült ajánlatok a vb ideje alatt, de álljunk meg egy pillanatra!

A foci-vb nem is szolgáltathatna jobb alkalmat egy tévécseréhez, de vigyázzunk, nehogy pénzügyileg rossz üzletet csináljunk. Aki nem tud kifogni egy 0%-os THM-es egyedi ajánlatot, annak az áruhitel helyett inkább egy személyi kölcsön lehet a menekülési út. Főleg, ha más kiadási terveivel együtt valósítja azt meg. 

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a személyi kölcsön kalkulátorunk.

Nem találunk ma olyan webáruházat, amely ne jött volna elő valamilyen akcióval a foci-vb idejére. Érthető a cégek lelkesedése, hiszen a vébé egy hónapja alatt felpörög az emberek érdeklődése a tartós fogyasztási cikkek iránt (nem csak a sör fogy nagy mennyiségben). Ne hagyjuk azonban a hévtől vezérelve magunkat megtéveszteni, mindig próbáljunk a pénzügyileg legjobb megoldásra törekedni.

Az egyik okos megoldás, ha sikerül valahogy kifogni egy 0%-os THM-mel elvihető ajánlatot. A 0%-os kamat még önmagában nem jelenti a sikert, a képbe jöhető egyéb költségek miatt a THM-nek kell nullának lennie, hogy valóban elégedetten csaphassuk össze a tenyerünket. Mert mit jelent a 0%-os THM? Olyan, mintha az egyösszegű vétel helyett elég lenne 10-20 hónap alatt részletekben kifizetni a terméket.

Persze ekkor is kérhetnek tőlünk valamilyen kapcsolt termék igénybevételét, de találhatunk olyan ajánlatot is, ahol ezt nem várják el. A gond csak az, hogy jellemzően csak egy meghatározott termékkategóriára és korlátozott ideig kapjuk meg ezt a kedvezményt. Ez még a jobb helyzet, hiszen a kereskedő jellemzően csak adott termékhez rendel ilyen akciót.

Arra érdemes ügyelni, hogy a 0%-os THM-mel hirdetett termékek milyen áron lehetnek a mieink. Előfordul, hogy míg az egyik kézzel ad a kereskedő (ingyen hitelhez jutás), addig a másik kezével elvesz, valamennyivel drágábban adja a terméket el nekünk. Akkor pedig igencsak meg vagyunk lőve, ha egy olyan terméket vennénk meg, amihez nem társul 0%-os THM.

Amennyiben nincs megtakarításunk vagy elégséges jövedelmünk a vételhez, akkor adná magát az áruhitel, de ennek olyan magas költségei (akár 30% feletti THM) vannak, hogy ahelyett már megéri másban (és nagyobban) gondolkozni.

Ekkor logikus választás, hogy például az éppen aktuális drágább tartós fogyasztási cikk vásárlását összekötjük más nagyobb, több százezer vagy millió forintos tervezett kiadással, és előzetes megtakarítás hiányában hitelt veszünk fel. Aki nem akarja az ingatlanát fedezetként felajánlani, annak a személyi kölcsön lehet az optimális választás.

Rég nem tartunk már ott, hogy bőven 10-20% feletti hitelkamattal hirdetik a bankok az ajánlataikat. Csak egy példa, ha átlagkereset (200 e Ft nettó) mellett 1 millió forintot vennénk fel 3 éves futamidőre, akkor a legolcsóbb személyi kölcsön kamata 10% alatt marad (9,9%). Magasabb jövedelemnél és aktív számlahasználatnál még ennél is kisebb a hitelkamat, akár már 7% alatti is lehet (6,95%).

Amit nem győzünk elégszer hangsúlyozni, hogy mint minden hitelnél, a személyi kölcsönnél is nagyon ajánlott összehasonlítani az egyes bankok kondícióit. Az átlagkereset melletti példánál maradva, ha a kalkulátorunk szerinti legrosszabb ajánlatot vesszük alapul, akkor a kamat bő duplájára ugrik, ami egyet jelent azzal, hogy a tőketörlesztésen kívüli kiadásaink is bő kétszeresére nőnek.

Használd személyi kölcsön kalkulátorunk és kiderül, mennyi hitelt kaphatsz!

Mennyi hitelt kaphatok?
step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
  • Mennyi hitelt vehetsz fel
  • Milyen feltételekkel
  • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
  • Mennyi hitelt vehetsz fel
  • Milyen feltételekkel
  • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen: Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Jövedelmem:
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
Számodra elérhető hitelek:
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Fióki látogatás nélkül igénylem
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz....

kislány

Falusi csok: ezek a leggyakoribb félreértések

Népszerű a falusi csok, ám még mindig sok ezzel kapcsolatban a félreértés. A Bankmonitor.hu összegyűjtötte ezek közül a leggyakoribbakat. A falusi csok remek lehetőséget jelent azoknak a gyermekes vagy gyermekvállalást...

Blogajánló
  • alapblog Globalizált termelés

    A “fogyasszunk csak helyit” romantikus mozgalma nem hogy nem menti meg a földet, de a hatékonyság, mint fő szempont, kizárásával az élelmiszertermelésből, csak nagyobb földterület... The post Globalizált termelés appeared first on alapblog.