Egyre inkább felértékelődik a pénzügyi termékek összehasonlításának szerepe

Egyre inkább felértékelődik a pénzügyi termékek összehasonlításának szerepe
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-05-15
 

A Bankmonitor pénzügyi elemzői a héten sem mehettek el szótlanul a drágulás mellett, ami miatt a legkedvezőbb lehetőségek megkeresése egyre fontosabb. Mindannyiunk számára kulcsfontosságú témákat hoztunk. Szó volt többek között a dráguló személyautók és a hitelből történő finanszírozás valamint az infláció és a hitelkamat-emelkedés érdekes párhuzamairól, a magyar és az EU számos országának átlagnyugdíj-összehasonlításáról a vásárlóerőhöz képest, és az MNB legfrissebb hitelezési felmérésének kicsit sem meglepő tapasztalatairól. Változások, várakozások és ami velük jár.

Annyira drágulnak az autók, hogy egyre inkább megérheti hitelből vásárolni

Az elmúlt időszakban rohamtempóban drágultak az új autók, a legolcsóbb modellek is közel 40 százalékkal kerülnek többe, mint tavaly év elején. A drágulás mértéke miatt már az is könnyen előfordulhat, hogy egy pár éves autó drágábban kelhet el, mint mielőtt megtette a legelső kilométerét. Az áremelkedés akár a felvett hitel teljes költségét is meghaladhatja, így a hitelből történő finanszírozás extra kedvezményes, vagy akár ingyenes is lehet.

9,5 százalék lett az infláció áprilisban. Ennél találhatunk olcsóbb hitelt!

Újabb rekordokat döntöget az infláció. Ha közelebbről szemügyre vesszük a helyzetet, máris érdekes megvilágításba kerülnek az emelkedő hitelkamatok. Emellett viszont a kockázatkerülő megtakarítások hozamát is meg kell vizsgálnunk. Mit jelent, hogy felzabálja az infláció a kamatokat, de a betéti hozamokat is?

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A magyar átlagnyugdíj éri az egyik legkevesebbet Európában!

Egy nemzetközi felmérés szerint a magyar átlagnyugdíj összege nem épp előkelő helyen landolt a 25 európai ország rangsorában. Olvasóink felvetették, hogy érdekes lenne a nyugdíjak vásárlóerejét is összemérni. Szakértőnk vállalkozott a feladatra, hogy megmutassa, milyen helyzetben vannak a magyar időskorúak a bevételük vásárlóértéke szempontjából.

Szigorítást terveznek a bankok a vállalkozói hitelpiacon

Eltelt 2022 első negyedéve, amit a hitelpiac változásai szempontjából a legfrissebb Hitelezési jelentése foglal össze. Ennél ugyanakkor távolabbra is tekinthetünk, ugyanis a jegybank kérdőívére adott banki válaszokból a következő időszak várakozásai is kiderülnek, méghozzá a vállalati szegmenst érintve. Milyen keresletre számítanak a hitelintézetek? Milyen szigorítások elé nézhetnek a cégtulajdonosok hitelezési szempontból? Egyebek közt ezeknek jártunk utána cikkünkben.

Szigorodó banki feltételekre számíthatunk lakáshitel igényléskor

A jegybank Hitelezési felmérése nem csak a vállalkozások, de a lakossági hiteltermékek kapcsán is vizsgálódott, mely a lakáshitelek háza tájáról is tartogat érdekességeket. Sajnos nem minden esetben fognak örülni azok, akik a jövőben lakáscélú jelzáloghitelt készülnek felvenni. Mit mondanak a pénzintézetek?

Kinek adnak személyi kölcsönt most a bankok? Nem mindenki fog örülni!

Vállalkozói, esetleg külföldi jövedelem? KATA-s vállalkozás? Aktív KHR? Sajnos a személyi kölcsönök háza táján sem túl derűlátók a bankok, ha kockázatkerülésről van szó. Szakértőnk most a hiteligénylők szempontjából vizsgálta meg, hogy mely esetekben kell fokozottabban résen lennünk, ha személyi hitel felvétel előtt állunk.

Válthatok bankot, ha hitelem van a pénzintézetnél?

Újabb igen csak elbizonytalanító szempont lehet a bankváltáskor, ha kölcsönünk is van az adott banknál. A számlacsomag másik pénzintézethez való átviteléről már sokan tudják, hogy igen gördülékeny is lehet, ugyanakkor a meglévő hitel megnehezítheti az eljárást. Olvasd el, mit javasolnak a Bankmonitor szakértői a témában!

Hirdetés
Hirdetés