Rezsicsökkentés értelmesen

 • 2014.02.03.
 • szerző: bankmonitor

Valljuk be, központi téma! Mára több féle értelmet is nyert ez a szó. Térjünk vissza az alapokhoz és nézzük meg önerőből hogyan tudjuk csökkenteni a rezsinket és mennyi további költségcsökkentést indukálhatunk.

Ajtó, ablak nyitva…

Tegyük fel, nem áll rendelkezésünkre nagyobb összeg, hogy rögtön nyílászárót cseréltessünk, vagy szigeteltessük a házat.Van azonban néhány
apró dolog, amivel nagyobb ráfordítás nélkül is
több ezer forintot megspórolhatunk, majd az így félretett pénzünket nagyobb dolgokra is fordíthatjuk.

Sűrűn kapcsol be a fűtés? Régi termosztátunk van? 

Cseréljük le egy korszerűbb, programozhatóra, mert egy szezon alatt bőven visszahozza az árát. Ráadásul a fűtésszámlánkat is lejjebb tudjuk nyomni. Több szempont miatt is talán a legfontosabb gázkészülékeink karbantartása. Ezek a berendezések is elkoszolódnak, így rosszabb hatásfokkal működnek. A kazán tisztításával akár 5-10%-al is csökkenthetjük számlánkat! Nem kell kánikulát csinálni a lakásban, de ne is vegyük túl alacsonyra a hőmérsékletet, ha pl. nem vagyunk otthon, mert a falak is kihűlnek, amit vissza kell fűteni. Ha gázzal állítjuk elő a meleg vizet, akkor valóban fokozottan figyeljünk oda a takarékoskodásra. Ma már erre is léteznek megoldások, melyek túl mutatnak a „
Zárd el fiam a csapot!” javaslaton. Akkora lángon főzzünk, ami nem nyaldossa az edény oldalát! Rakjunk a radiátor mögé hővisszaverő fóliát, illetve ne pakoljunk elé bútort és a gyerek játékhegyeit se ott tároljuk. Olyan hosszúságú függönyt válasszunk, ami nem lóg rá a fűtőtestre, mert ez is kivezeti a hőt. Cseréljük le a hagyományos izzóinkat energiatakarékosra, 1 kWh villamos energiával egy 100 W-os hagyományos izzó 10 órán keresztül világít, míg egy energiatakarékos akár 200 órán át is fényt ad. A telefontöltőt csak addig használjuk, amíg töltjük a készüléket, ha már nincs rá szükség húzzuk ki.

Sorolhatnánk még az apró trükköket napestig!De nézzük meg hogyan tudjuk úgy megforgatni a megspórolt pénzt, hogy biztonságban is legyünk és magas kamatot is kapjunk!

A bűvös szó a lakástakarék pénztár!

Lakáselőtakarékosság előnyei: 

 • A lakás előtakarékosság, magas hozamú megtakarítási konstrukció, ami a havi betétbefizetésünk mértéktől függően akár évi 72.000.- forint is lehet. 
 • Az állami támogatás közvetlenül a megtakarítási számlán kerül jóváírásra.
 • Adómentesen juthatunk pénzhez
 • Jól tervezhető és már havi néhány ezer forinttal is el lehet kezdeni. 

Vagyis amit megspóroltunk a fent említett módszerekkel, azzal bátran indítsunk egy lakás előtakarékossági szerződést.
Ez a valódi rezsicsökkentés! A megtakarításunkat – saját befizetés, kapott kamat és állami támogatás – kötelezően lakáscélra kell fordítani. Azaz további korszerűsítési munkákat tudunk megvalósítani. Szigetelhetjük a falakat, nyílászárókat cserélhetünk, korszerűsíthetjük a fűtést, stb. 

Számold ki Te is mennyi pénzed lehet néhány éven belül a rezsin megspórolt összegből!

Lakástakarék kalkulátor

Lakástakarék
 • Havi X Ft befizetés
 • Y év-en keresztül
 • Z Ft (lakáscélra vagy lakáshitel törlesztésre)
 • ebből Q Ft állami támogatás
 • I % éves hozam (EBKM)

 • Teljes állami garancia a befizetett pénzre (OBA)
 • garantált éves hozam

Most Q Ft állami támogatással
Z Ft gyűjthetsz össze lakás célra.

Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés. Egyedi kedvezmények, melyek csak a Bankmonitornál érhetőek el.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.