Betöltés

Szabadulj meg a régi hiteledtől – Most igazán megéri a csere!

szerző: Bankmonitor
2018-02-20

A régi hitelek lecserélésén, vagyis a hitelkiváltásán minden régebb óta felvett hitel esetében célszerű elgondolkodni, hiszen egy jó választással a havi költségeket le lehet faragni. Legyen szó akár személyi kölcsönről, hitelkártyáról, vagy folyószámla hitelkeretről, mindegyik esetben találhatsz olyan megoldást, amivel javítani tudsz a helyzeteden. Ráadásul még akkor is megéri kiváltani, ha egy plusz felhasználható összegre is szükség van a meglévő hitelen kívül.

Használd hitelkalkulátorunk az igényeidhez legjobban illő ajánlat megtalálásához!

Milyen hitelt érdemes kiváltani?

Általánosságban elmondható, hogy minden régebben felvett hiteledet célszerű éves gyakorisággal felülvizsgálni, hátha találsz egy olyan lehetőséget, amivel kedvezőbb helyzetbe kerülsz. A hitelkiváltás révén akár több, régóta beragadt hiteled is összegyúrhatod, úgy hogy kedvezőbb legyen a kamata és csökkenjen a havi hitelkiadás is. A következő hitelek közül gyakorlatilag bármelyik kiváltható egy szabadon felhasználható személyi kölcsönnel:

 • régebbi, magas kamatozású személyi kölcsönök
 • autófinanszírozási hitelek
 • hitelkártya tartozás
 • folyószámlahitelek
 • áruvásárlási hitelek

Az az áruhitelek, folyószámla hitelkeretek, és hitelkártyák kamatterhe még ma is 20-30% körüli lehet, de még a 2-3 éve felvett személyi kölcsönöknél is 18% lehetett a kamat. Ugyanakkor a jelenlegi kedvező körülményeknek köszönhetően személyi kölcsönnel akár 10% körüli THM mellett is kiválthatók a régi, gyakran nem túl kedvező feltételekkel felvett hitelek. Ráadásul az külön előny, hogy nem kell elzálogosítani az ingatlanod (mint egy szabad felhasználású jelzáloghitel esetében), és 3-5 munkanapon belül a teljes hitelfelvételi folyamat lezongorázható.

Tegyük fel, hogy van egy 400 ezer forintos hitelkártya kereted, egy 250 ezer forintos áruvásárlási hiteled és igényeltél egy 800 ezer forintos személyi kölcsönt is korábban. Vagyis összesen 1,45 millió tartozásod van, amire összesen havonta 37 ezer forintot fizetsz. Ezeket egy személyi kölcsönre lecserélve a havi törlesztőd akár 32 ezer forintra is leszorítható, tehát 5 ezer forint megspórolható havonta. Ez a módszer egy hosszú ideje görgetett folyószámlahitel esetén is megoldást jelent.

Ugyanakkor a bedőlt hitelek esetében nincs esély a hitelkiváltásra. Emellett nagyon fontos, hogy aktív KHR státusszal ne rendelkezz, illetve a NAV felé se legyen tartozásod. Ezen felül természetesen azt is át kell gondolni, hogy tudsz-e olyan nagyságú jövedelmet igazolni, amivel megfelelően tudod garantálni a banknak a kölcsön visszafizetését.

Nézz utána a kalkulátorunkkal, hogy pontosan mennyi személyi kölcsönt kaphatsz!

Mennyi hitelt kaphatok?

step-1
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Perceken belül megtudhatod, hogy:
 • Mennyi hitelt vehetsz fel
 • Milyen feltételekkel
 • Mennyi havi törlesztőrészlettel
Ft
Ft
Összesen:
Bankba érkeztetett:

0 Ft

0 Ft

Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Munkahely részletei
Utolsó három havi jövedelem
Ft
Ft
Ft
Meglévő hitelek
Ft
Úgy szeretnék hitelt felvenni, hogy KHR (BAR) listán vagyok?
Az alábbi ok(ok) miatt számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön
A következő hitelek érhetők el számodra
futamidő esetén
Hitel:
Törlesztő:
THM:
Indítsd el a hiteligénylést!
Visszahívás
Add meg adataid és
egy órán belül visszahívunk!*
*hétköznapokon, 8:00-18:00-ig
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Plusz hiteligény esetén is megéri a kiváltás

Akkor is célszerű a hitelkiváltás, ha már egy meglévő személyi kölcsönön kívül szeretnél többlet összeghez hozzájutni. Ilyenkor egy olyan nagyságú hitelösszeget szükséges igényelni, ami fedezi a régi hitel összegét, és emellett fedezetet nyújt az aktuális hitelcélhoz is. Például ha egy több éve felvett 500 ezer forintos hiteled van és lakásfelújításra újabb 1 millió forintot kellene költeni, akkor megéri inkább egyben 1,5 milliót felvenni.

Egyrészről jó eséllyel a régi hitelt is kedvezőbb kamatú hitelre lehet cserélni, ráadásul nem is biztos, hogy a két különálló hitel törlesztése beleférne a jövedelmedbe. A banki gyakorlat alapján a jövedelmed 35-40%-a lehet a havi hitelkiadás, viszont ebbe minden hitel törlesztője beleszámít és azok összeadódnak. Ha egy füst alatt a régi hitelt is letudod, akkor az az előny jelentkezik, hogy nagyobb eséllyel megfelelsz a banki jövedelemelvárásnak.

A kiváltás költségvonzata is elhanyagolhatónak tűnik az előnyökhöz képest. A személyi kölcsön elő- illetve végtörlesztési díja maximum 1 százalék lehet, ha a futamidőből egy évnél több van hátra. Éven belüli lejárat esetén pedig maximum 0,5 százalékos mértékkel kell számolni.


A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

A Bankmonitor segítségét kérem Személyi kölcsön vonatkozásában:
Ft
Ft
Ft
Összes jövedelem:
0 Ft
Bankba érkezik:
0 Ft
Szerepelsz KHR/BAR listán?
Próbaidős munkaviszonyod van?
Bevételek módosítása
0 Ft 0 Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

2 Hozzászólás

 1. Resán

  Ezek a hitelkiváltási okosságok egyetlen tényezőről hallgatnak csupán: a régi hitel kiváltásakor a hátralévő tartozás tartalmazza a régi hitel kamatait is! Vagyis ha kifizetem a teljes hátralékot, kamatostul, akkor a régi kamat+az új (kiváltó) hitel kamata összeadódik, és máris nem olyan szép a leányzó fekvése, mint ahogy a reklámízű bankos ajánlatok azt fölrajzolják! Márpedig egy fogyasztóbarát médiánál nem ártana arra is figyelmeztetni, hogy a kétszeri kamatfizetéssel milyen hátrány éri a fogyasztót! Ugye?!

  1. bankmonitor.hu

   Kedves Resán,

   A hitelkiváltás során az aktuális tőketartozást veszik figyelembe, tehát, hogy mennyit tudtunk visszatörleszteni a felvett hitelösszegből a kamatokkal együtt. A hátralékra így nem is számolnak kamatot. A bank részéről az előtörlesztési díj szolgál a hitel korábbi visszafizetése miatt kiesett kamat kompenzálására. Azonban ez az elmaradó kamattörlesztésnek csak egy részére nyújt fedezetet, és törvényileg is szabályozott (például a jelzáloghiteleknél max. 2%)
   Pont az a lényege az egész hitelkiváltásnak, hogy kedvezőbb hitelkamat mellett, az aktuális tartozásunk alacsonyabb törlesztő, vagy futamidő mellett tudjuk rendezni. Ez alapján pedig lehet spórolni egy hitelkiváltással, nem fizetjük ki kétszer a kamatot.

Nem lehet hozzászólást írni.

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Szakértői cikkek

Befektetésekről érthetően

A cikksorozat támogatója logo

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

kalkuláció

Drágábbak lettek a személyi kölcsönök? Nem feltétlenül!

2019. 06. 06.

Az MNB statisztikái szerint áprilisban átlagosan drágábban lehetett személyi kölcsönhöz jutni, mint egy hónappal korábban. Mi nem tapasztaltuk a kamatok emelkedését, ezért utána jártunk, történt-e valami a személyi kölcsönök piacán....

Mikortól érheti meg kiváltani hitelünk?

2019. 05. 30.

A kamatok alacsony szintje kedvező lehet egy hitelkiváltás számára. Nem elég azonban az, hogy az új hitel kamata kisebb legyen a réginél, a kiváltáshoz kapcsolódó költségeket is ki kell termelnie...

Milliókat nyerhetünk, ha összevonjuk meglévő hiteleinket

2019. 05. 20.

A kedvező kamatkörnyezet esélyt adhat arra, hogy különböző, drágább hiteleinket összegyúrjuk és olcsóbbra cseréljük. Egy közel 6 millió Ft-os hiteltartozás esetén például akár 1,4 millió forintot is spórolhatunk. Sőt egy...

Blogajánló

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.