2022 legjobb céges hitelei: akár 33 millió Ft-ot spórolhatsz a Széchenyi hitellel

2022 legjobb céges hitelei: akár 33 millió Ft-ot spórolhatsz a Széchenyi hitellel
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2022-01-11 Frissítve: 2022-04-28
 

Jó hír a vállalkozásoknak, hogy a Széchenyi Hitelprogram szuper kedvezményes hitelei 2022-ben is elérhetőek lesznek, ami azt jelenti, hogy a megemelkedett piaci kamatköltségekhez viszonyítva milliókat takaríthat meg az a vállalkozó, aki most vág bele a hitelfelvételbe. Egy 100 millió forintos ingaltanvásárláshoz kapcsolódó hitel esetén ez pontosan 33 millió forint megtakarítást jelent.

Kissé árnyalja csak az összképet, hogy az eddig döntően 0,1-0,5%-os éves kamatok a program egyes konstrukciói esetében 2,5%-ra emelkednek 2022-ben. A jelenlegi, bőven 5% feletti inflációval szemben ugyanakkor még így is szuper alacsonynak számító kamatozást akár évekre is fixálhatjuk, ami a hitelfelvételt önmagában nettó nyereségessé teszi.

Karácsony után jelent meg a kormányrendelet a Széchenyi Hitelprogram felülvizsgálatáról, amiben a kormány jelentősen megemeli a kedvezményes vállalati hitelprogram támogatására fordított állami kiadásokat. A jövőre nézve biztató, hogy a kormányrendelet egészen 2037-ig számol a konstrukció fennmaradásával, 2022 és 2024 között pedig a korábbinál lényegesen nagyobb támogatásban részesíti a hitelprogramot.

A programra az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint nyár óta már csaknem 30 ezer vállalkozás jelzett igényt, összesen mintegy 920 milliárd forint értékben, ebből 15 ezer hitelügyletet már le is szerződtek a bankok 370 milliárd forint összegben. A kedvezményes vállalkozói hitelek iránti érdeklődés a Bankmonitornál is igen élénk.

A bankok leterheltsége ennek megfelelően magas, a hiteligénylés átfutási ideje megnőtt a megszokottakhoz képest is. A hitelügyintézés sikerességét és gyorsaságát a Bankmonitor tanácsadói jelentős mértékben segíthetik, érdemes tájékoztatásért hozzánk fordulni.

Nézd meg kalkulátorunk segítségével, hogy mekkora hitelben gondolkozhatsz vállalkozásoddal és kérd kollégáink közvetlen, ingyenes segítségét!

Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Nézd meg, hogy mennyi hitelt kaphat a céged!
NHP
Bankmonitor
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Jó hírünk van, az eddig megadott adatok alapján céged hitelképesnek bizonyult!

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.

Hirdetés

Hirdetés

Kamatok: van, ahol marad, van, ahol növekszik

A legnagyobb változás a rövidebb futamidejű hiteltermékeknél történt, hiszen mind az Széchenyi Kártya Folyószámlahitel GO!, mind pedig az Széchenyi Likviditási Hitel GO! kamata nőtt: januártól mindkét fajta hitelt 2,5%-os kamattal lehet igénybe venni, az eddigi 0,1, illetve 0,2% helyett. Egyedül a turisztikai ágazatban nem lesz olyan nagy a változás, hiszen az eddigi 0% (!) kamattal szemben ezentúl évi 0,5%-os kamatot kell fizetniük az Széchenyi Turisztikai Kártya GO! konstrukciót igénybe vevő vállalkozásoknak. Összességében egy 3 éves futamidejű Széchenyi Likviditási Hitel GO! havi terhei 10 milliós hitelösszeg esetén 278 ezerről 289 ezerre nőnek, a futamidő alatt pedig összesen 390 ezer forint kamatot kell kifizetni az eddigi 31 ezerrel szemben.

Drágul a szuperlízing, de így is olcsó

Jelentősebb változás történt a szeptemberben bevezetett Széchenyi Lízing GO! esetében, amelynek éves kamata az eddigi szuper kedvezményes 0,5%-ról szintén 2,5%-ra nőtt. Tekintettel arra, hogy a lízingkonstrukció akár 10 éves futamidőre is igénybe vehető, a kamatemelés itt már igencsak érződik majd a havi törlesztőrészleteken: egy 10 millió forint összegű, 10 éves futamidejű lízing havi részlete 85 ezerről 94 ezerre növekszik, a futamidő alatt fizetendő összes kamat pedig 254 ezerről 1,312 millió forintra emelkedik.

A 2,5%-os kamatozás is lényegesen jobb azonban, mint a piaci alapú lízingkonstrukciók esetében, amelyeknél jelenleg legalább 8-9%-os kamatokkal kell számolniuk az ügyfeleknek, vagyis a fenti példában szereplő törlesztőrészlet havonta legalább 120 ezer forint lenne, míg a futamidő alatt összesen legalább 4,5 millió forint kamatot kellene megfizetnünk.

A másik szomorú változás, hogy a féléves „kánaánt” követően személygépkocsik finanszírozására januártól már nem igénylehető a konstrukció.

Továbbra is olcsók a beruházási hitelek

A kormányzati szándékokkal párhuzamosan – vagyis a beruházások ösztönzését támogatandó – a likviditási- és forgóeszközhitelekhez képest kisebb mértékben drágultak a Széchenyi Hitelprogram beruházási hitelei. A Széchenyi Beruházási Hitel GO!, illetve az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel GO! konstrukcióknál az eddigi 0,5%-ról évi kerek 1%-ra nőtt a fizetendő hitelkamat.

Egy 10 éves futamidejű, 100 millió forintos beruházási hitel esetében a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 33 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest (7%-os fixált kamattal számolva), a kis mértékben megemelt kondíciók mellett is.

A Mikrohitel GO! lett a legolcsóbb beruházási hitel

Az egyedüli kedvezményes Széchenyi Kártya Újraindítási Programos termék, aminek a kamata egyáltalán nem változik januártól, a nemrégiben bevezetett, kezdő vállalkozások által is igénybe vehető Széchenyi Mikrohitel GO!. Ezt a legfeljebb 50 millió forintos, maximum 10 éves futamidővel igényelhető hitelt továbbra is a korábbi 0,5%-os kamattal lehet igénybe venni – igaz, lényegében szinte csak ingatlanfedezet mellett. Jelenleg ez a legolcsóbb hosszú távú finanszírozási lehetőség a KKV-k számára, hiszen egy 10 milliós, 10 évre felvett hitel összes kamatterhe továbbra is mindössze 254 ezer forint a teljes futamidő alatt, míg a havi törlesztőrészlet csupán 85 ezer forint.

További jó hír, hogy a Mikrohitel januártól már nem csak a mikrovállalkozások számára érhető el, hanem a kisvállalkozások számára is hozzáférhetővé vált, tehát az 50 főnél több alkalmazottat foglalkoztató és 10 millió eurót meghaladó árbevételű cégek is gondolkodhatnak ezen túl a konstrukcióban.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Program kedvezményes konstrukciói 2022-től

Ha kíváncsi vagy arra, hogy vállalkozásod milyen összegű kedvezményes hitel felvételére jogosult, használd a Bankmonitor kalkulátorát!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

     

    Hirdetés
    Hirdetés