Széchenyi Likviditási Hitel GO: egy jó bankválasztás milliókat érhet. Segítünk!

Széchenyi Likviditási Hitel GO: egy jó bankválasztás milliókat érhet. Segítünk!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-08-05 Frissítve: 2022-05-06
 

A jegybank NHP Hajrá! hitelprogramjának június eleji kivezetése felhívta a figyelmet arra, hogy a támogatott hitelkonstrukciók sem tartanak örökké. Mielőbb lépnie kell annak, aki nem akar lemaradni a még elérhető kedvezményes hitelekről, hiszen ki tudja, hogy ezeket mikor vezetik ki a piacról. A legjobb megoldás megtalálásához a Bankmonitor munkatársai hathatós segítséget tudnak nyújtani.

A legjobb döntés sem ér semmit, ha túl későn hozzák meg. Sok vállalkozás vezetője még ma is bánkódik, amiért nem nyújtotta be időben a hitelkérelmét a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá! nevű hitelkonstrukciójában, ahol legfeljebb 2,5%-os kamattal lehetett akár 20 éves futamidejű fejlesztési forráshoz jutni – egészen június elejéig, amikor a jegybank egyszeriben megszüntette ezt a lehetőséget.

Ketyeg az óra a kedvezményes hiteleknél

Jelenleg kamatozás szempontjából a Kavosz Széchenyi Kártya Go! programjának hitelei számítanak a leginkább kedvezőnek a kisvállalkozások számára. Ezek ugyanis – konstrukciótól függően – már 0-0,5% közötti kamattal igényelhetők, akár egymilliárd forint összeghatárig.

Nem tudhatjuk ugyanakkor, hogy meddig. Vagyis, hogy mikor érzik úgy majd az illetékesek, hogy már nem kell olcsó hitelekkel fűteni a magyar gazdaság mozdonyát. Tehát azok a vállalkozások, amelyek nem akarnak lemaradni a kedvezményes hitelforrásról, jobban teszik, ha mielőbb benyújtják kérelmüket a Széchenyi Kártya Program valamely partnerbankjánál.

Hirdetés

Hirdetés

Széchenyi Likviditási Hitel GO!: Változatok ugyanarra a hitelre

Cseppet sem mindegy azonban, hogy melyik pénzintézet ajtaján kopogtatunk. A Kavosz üzletszabályzata ugyan minden partnerbankra nézve érvényes, de a szabályzat csak a programban adható hitelek maximumát határozza meg, ezen belül a hitelező bankokra bízza az egyedi hitelösszegekkel kapcsolatos döntést.

Jól mutatja az egyes bankok „kockázati étvágya” közötti különbséget az a közelmúltbeli eset, amikor a Bankmonitor egy kisvállalkozó ügyfele számára kért ajánlatokat a Széchenyi Likviditási Hitel nevű konstrukcióra. (A termék maximális adható összege a Kavosz üzletszabályzata szerint legfeljebb 250 millió forint lehet, legfeljebb 3 évre, 0,2%-os kamat, 0,5% éves garanciadíj és 1%-os folyósítási díj mellett.)

Az említett kisvállalkozás hiteligényére a Bankmonitor által megkeresett három bank igencsak eltérő indikatív ajánlatokat adott. Olyanokat, amelyek még köszönő viszonyban sem álltak egymással. A három hitelintézet közül az egyik kerek-perec elutasította az ügyfél hiteligényét, a másik 48 millió forintig lett volna hajlandó a hitelnyújtásra, a harmadik megkeresett pénzintézet pedig még inkább bőkezűnek mutatkozott, s kereken 100 millió forint likviditási hitel nyújtására tett ajánlatot a vállalkozásnak.

Széchenyi Likviditási Hitel Go!

Széchenyi Likviditási Hitel GO!: akár 48 órán belüli ajánlat

A fenti, cseppet sem egyedinek tekinthető eset mutatja, hogy milyen különbségeket lehet tapasztalni a bankok hitelezési gyakorlatában. Aki veszi a fáradtságot, hogy végig járja a pénzintézeteket, szinte biztosan talál jobb lehetőséget annál, amit elsőként kínáltak fel a számára.

Jóval könnyebb azonban a dolgunk, ha a Bankmonitor szakemberére bízzuk magunkat, aki mindössze 2 munkanapon belül összegyűjti nekünk az elérhető banki ajánlatokat. Hogy valóban gyorsan és jól tudjunk dönteni!

Ha érdekel, hogy vállalkozásod milyen összegű támogatott hitel igénybe vételére számíthat, használd a Bankmonitor megújult kalkulátorát!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés