Betöltés

Személyi kölcsön adósságrendezésre? Sokszor jó ötlet

szerző: Bankmonitor.hu
2015-11-04

Az adósságrendező kölcsön tulajdonképpen egy olyan konstrukció, amibe összegyúrhatod meglévő kisebb-nagyobb hiteleidet és így csak egy felé kell fizetned. Több szempontból is előnyös lehet ez, hiszen egyrészt megszabadulhatsz egy, vagy több magas költségű adósságodtól, másrészt csökkentheted havi kiadásaidat. Persze az sem mellékes, hogy adósságrendezés esetén csak egy felé kell fizetned.

A bankok már régen felismerték, hogy az ügyfeleknek általában több hitele is van párhuzamosan és ezeket egyben is lehetne kezelni. Az adósságrendező hitel épp úgy lehet személyre szabott, mint bármely más banki termék, de ebben az esetben szintén meg kell felelni a banki elvárásoknak.

Mi az adósságrendező hitel?

Az adósságrendező hitel lényege, hogy a korábban felvett hiteleidet a választott bankon keresztül visszafizeted és egy új, kedvezőbb feltételekkel rendelkező hitelt veszel fel. Amennyiben még szabad rendelkezésű részre is szükséged lenne és a jövedelmed is elbírja, ennek sincs akadálya. Természetesen megfelelő jövedelemmel minden esetben rendelkezned kell.

Ezzel a módszerrel csökkennek havi kiadásaid, több hitel törlesztése helyett a továbbiakban csak egy hiteltörlesztést kell észben tartanod. Adósságrendezésre ingatlanfedezet nélkül csak személyi kölcsönnel van lehetőség.

Mivel személyi kölcsönök esetében az adható hitelösszeg nem túl magas, ezzel a lépéssel valójában csak a kisebb kölcsönöket lehet összerendezni.

Mikor érdemes adósságrendező hitelben gondolkodni?

Bármikor, amikor úgy érzed, hogy megéri váltani. Nincs erre egyszerű recept, mint a piskótára. Időnként körbe kell nézni a banki kínálatok között, és ha úgy látod, hogy a törlesztőd alacsonyabb lehet, vagy azt a teljes futamidőre rögzíteni tudod, lépj bátran!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Személyi kölcsön
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Milyen tartozásokat célszerű kiváltani ezzel a konstrukcióval?

 1. régebbi, magas kamatozású személyi kölcsönök
 2. hitelkártya tartozás
 3. folyószámlahitelek
 4. áruvásárlási hitelek

A kiváltható hitelek köre bankonként eltérő lehet, ezért minden esetben tájékozódj a különböző konstrukciók részletes feltételeiről!

Nézzünk egy példát!

Tegyük fel, hogy 2014. januárjában igényeltél egy hitelkártyát 400.000 Ft-os kerettel, felvettél egy  250.000 Ft összegű áruvásárlási hitelt, és igényeltél 1.200.000 Ft személyi kölcsönt. Ez összesen 1.850.000 Ft. Ezekre összesen fizetsz 47 271 Ft-ot.

Adósságrendezést követően, akár 8 000 forinttal – ez közel 20% – is csökkentheted a havi kötelezettségedet.

Amennyiben hiteleid törlesztésével nem voltak nehézségeid, akkor a zsebedben maradó kb. 8.000 Ft-ot érdemes megtakarításban elhelyezni. Ne mondd, hogy ennyivel nem érdemes!

A sok kicsi sokra megy elv alapján már alacsonyabb összeggel is érdemes elkezdeni takarékoskodni.

Melyek a hitelkiváltás feltételei?

Az első és legfontosabb feltétel a késedelem mentes fizetési múltad a kiváltandó hitelekre vonatkozóan. Aktív KHR listával és meglévő NAV-tartozással sajnos senkinek nincs esélye a hitelkiváltásra. Azt is érdemes átgondolni, hogy tudsz-e olyan jövedelmet igazolni, amivel megfelelően tudod garantálni a banknak a kölcsön visszafizetését.

Összegezve, ne habozz számolni és megnézni, hogy van-e jobb a mostani hiteleidnél. A megspórolt összeget pedig igyekezz ésszerűen felhasználni.

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Személyi kölcsön vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Legyél észnél! Váltsd ki a hiteleid!

2018. 08. 15.

Nem marad elég pénzed a hónap végére a hiteleid törlesztése után? Úgy érzed, gúzsba köt a tartozásod? Szeretnél levegőhöz jutni? Hiteleid mellett több pénzt szeretnél beosztani havonta? Ez a cikk...

Akár százezreket is megspórolhatsz a meglévő hiteleden!

2018. 07. 17.

Mikor éri meg elgondolkozni a hitelkiváltáson, azaz a meglévőhitelünk helyett olcsóbbat keresni? Praktikus információk és a leggyakoribb hibák.  A számunkra elérhető hitel kamatszintjét és egyéb kondícióit alapvetően az igazolt jövedelem...

Blogajánló

 • alapblog

  Olasz bánat

  Olasz jobb-populista kormánypárt gazdasági szóvivője: az EKB mesterségesen szorítsa le az olasz kötvényhozamokat! Csak rá kell nézni Borghi úr Twitter-háttérképére, régi 10 ezer lírás bankóba...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.