Szinte csak biztonsági céllal takarítunk meg

Szinte csak biztonsági céllal takarítunk meg
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2013-10-05
 

Az országra jellemző rendkívül alacsony megtakarítási hajlandóság mellett elsősorban a felsőfokú végzettségűek és az idősebb korosztály tagjai tesznek félre rendszeresen. A takarékoskodás legfőbb célja a biztonság megteremése: váratlan pénzügyi helyzeteket megelőzése és nyugdíjas éveink megalapozása.

Mi magyarok minden megkeresett 100 Ft-ból alig több mint 4 forintot teszünk félre. Ezzel szemben Európa legszorgosabb hangyái ennek minimum dupláját takarítják meg. Csüggedni azonban nem szabad!
A legkisebb havi megtakarítást is félre kell tenni. Első ránézésre havi 5-10 ezer forint ugyan nem tűnik soknak, de ha nem válik életünk szerves részéve a takarékoskodás, akkor sohasem fogunk összegyűjteni egy minimális induló tőkét sem. Az sem jelenthet kibúvót, hogy eddig sohasem látott mélységben található a betéti kamatszint, ugyanis az infláción felüli rész, a reálkamat a döntő tényező. Márpedig ma Magyarországon 2-3%-os reálkamat elérhető. Emellett megtakarítani nem a kamatszint függvényében kell, mivel pénzügyi alapszabály, hogy vésztartalékként legalább 3 hónapnyi megélhetési költséggel kell rendelkeznünk.

megtakaritas1_2013-10-05

A fentiek fényében nem meglepő, hogy a hazai lakosság számára a megtakarítás jelentőségét elsősorban a
váratlan pénzügyi helyzetek kivédésében, valamint az elöregedő társadalom következében a fenntartható nyugdíjrendszer kétségei miatt a
nyugdíjas évek bebiztosításában látja, derül ki a K&H felméréséből.

A megkérdezettek közel ötöde későbbi lakásvásárlásra vagy felújításra tesz félre. Ennek a legcélszerűbb formája az állami kamattámogatásos lakástakarék (LTP) konstrukció, amivel
akár egy 70 nm-es lakásra is összegyűjthet a család.

Számold ki, hogy neked mekkora segítséget nyújt álmaid lakásának megvásárlásához a lakástakarékpénztár!

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt


    Legtöbben a veszteség gondolatától is irtózunk, ezért olyan megtakarítási terméket keresünk, amelynek kockázata egészen alacsony. Kockázatkerülő magatartásunkat mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy a befektetésen elérhető magas hozam csak a negyedik legfontosabb szempont! A megtakarítás céljával összhangban
    a biztonsági kritériumot értékeljük a legmagasabbra. Ilyen befektetésekre célszerű pénzpiaci alapot, bankbetétet vagy megtakarítási számlát igénybe venni.

    megtakaritas2_2013-10-05

    A rugalmasság és a hozzáférhetőség közel azonos súlyt kapott, ami azt jelenti, hogy az olyan termékeket részesítjük előnyben, ahol például a betétfeltörés nem jár teljes kamatveszteséggel vagy rendszeres megtakarítási kötelezettségünket akár néhány hónapra szüneteltethetjük is.

    Tehát ha saját kezedbe szeretnéd venni a sorsodat, akkor ne habozz, és már holnap kezdj el takarékoskodni!

    Kérjük, hogy mondd el véleményedet a Bankmonitorról! Szeretnénk figyelembe venni javaslataidat és kritikáidat, hogy minden pénzügyi kérdésedre megtaláld nálunk a választ. Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 3 darab 5 ezer Ft-os Shopline vásárlási utalványt sorsolunk ki.

    Hirdetés
    Hirdetés