Betöltés

Szorongasd meg a bankod és spórolj!

szerző: Bankmonitor.hu
2014-12-14

Az már széles körben ismert, hogy az OTP Bank Simple számlacsomagja ingyenes számlavezetést kínál egy bizonyos bevételi határ felett. De vajon mit tud még ez a számlacsomag, amivel a számlavezetésen kívül jelentkező banki költségeinket lejjebb szoríthatnánk? Utánajártunk és meglepően sok okos megoldást találtunk!

A törvény havonta kétszer legfeljebb 150 ezer forintig ingyenes készpénzfelvételt ad minden banki ügyfélnek. Ám az is közismert tény, hogy sok készpénzt magunknál hordani kockázatos dolog. Meg aztán az is igaz, hogyha már túlléptük a 150 ezer forintos limitet, akkor is szükségünk lehet váratlanul készpénzre. A Simple ATM csomagjával az OTP saját bankautomatáiból a két ingyenes alkalmon felül havonta még 2 vagy 5 alkalommal vehetünk fel díjmentesen készpénzt.

Tudatos fogyasztóként sokan szeretnének naprakészek lenni abban, mennyi pénz áll rendelkezésükre, megtudni azt, vajon elment-e például az adott átutalás? Arról nem is beszélve, hogy komoly védelmet jelent, ha bankunktól minden a számlánkat érintő pénzmozgásról tájékoztatást kapunk. Ha ugyanis valami visszaélésbe botlunk, könnyen felléphetünk a csalók ellen és nem ér nagyobb kár. Ám ennek a biztonságnak gyakran ára van, az elküldött SMS-eket bizony ki kell fizetnünk. Hacsak nem választjuk a Simple csomagot és ahhoz kiegészítésként az SMS csomagot. Ekkor ugyanis a kiküldött üzenetekért már nem kell külön fizetnünk!

Az ún. Mindennapi Biztonság csomagban a kedvezményes készpénzfelvételi lehetőséget, valamint az SMS szolgáltatás által nyújtott biztonságot ötvözte a bank. A jogszabályi két ingyenes lehetőség mellé még két kedvezményes (0,6%) készpénzfelvételt kapunk a csomag keretében. Ez utóbbiaknál viszont fontos, hogy OTP ATM-ből vegyünk fel pénzt, ugyanis csak ezekre érvényes a kedvezményes díj. Persze figyelembe véve, hogy az OTP Banké az egyik legszélesebb ATM hálózat az országban ez nem mondható éppen komoly megkötésnek. Mindemellett a csomag keretében minden a folyószámlánkat érintő pénzügyi tranzakcióról SMS-ben kapunk értesítést. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a csomaghoz kedvezményes folyószámlahitel is jár, ha valamilyen okból tovább nyújtóznánk, mint ameddig a takarónk ér.

Ki akar sorszámát szorongatva ücsörögni egy bankfiókban és hosszú perceket várni azért, hogy elintézhesse bankügyeit? Egyre kevesebben válaszolnak erre a kérdésre igennel, hiszen ma már mindent el lehet intézni otthonról az interneten keresztül is. Az online ügyintézés a legtöbb banknál olcsóbb a fiókban adott megbízásnál, ám azért ennek is van díja. A Simple online tranzakciós csomagjával azonban még ezeket a díjakat is megspórolhatjuk: a csomagdíj ellenében díjmentesen utalhatunk és a csoportos megbízások teljesítéséért sem kell fizetnünk.

Közhely, hogy a bankok megtakarított pénzünkért szabad szemmel alig látható kamatokat fizetnek. Aki azonban meghatározott egy célt és az ahhoz szükséges összeget szeretné összegyűjteni, az aligha ér rá várni arra, hogy a banki kamatok újra növekedésnek induljanak. Ilyenkor kockáztatni sem mindig érdemes, hiszen benne van a pakliban, hogy a nehezen összekuporgatott pénzünk egy részét elveszítjük. Erre a dilemmára találták ki a Simple megtakarítási csomagját. Aki erre fizet elő, az extra kamatot „vásárol” magának az alapkamaton felül, ha Simple Extra betétben spórol.

A fenti csomagok majdhogynem minden módon kombinálhatóak egymással, kizárólag az alábbiak szerint nem vehetőek együtt igénybe:

  • 2 ATM csomag + 5 ATM csomag
  • Mindennapi Biztonság csomag + OTP Simple SMS csomag

Ha már tudod, hogy melyik számodra a megfelelő kombináció, akkor töltsd ki az alábbi űrlapot, hogy elindítsd a számlanyitást! Ha még bizonytalan vagy, akkor használd számlacsomag választónkat, ahol bankhasználati szokásaid megadását követően megtudhatod, hogy melyik csomago(ka)t érdemes a Simple számlához igényelned!

Bankmonitor

Keress a legjobb
Bankszámla
ajánlatok között!

Tovább a kalkulátorhoz

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található “Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Címkék:

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Lakástakarék: Milyen számlával igazolhatod a lakáscélt?

2016. 09. 25.

Amennyiben valaki a 30%-os állami támogatásból építkezne, fürdőszobát újítana fel, netán egy szaunával lepné meg magát, a megfelelő összegről a megfelelő számlákat kell hozzá bemutatnia a lakástakaréknak. Kinek a nevére,...

Így válhat rémálommá az álom bankszámla

2016. 08. 05.

Napjainkban az egyik legkedveltebb lakossági számlacsomag az Erste Privilégium „L” bankszámla. Teljesen érthető a számlacsomag iránti fokozott érdeklődés, hiszen ha a bank által elvárt 150 ezer Ft a bankszámlára érkezik,...

Diákmunka? Ezekkel a bankszámlákkal jársz a legjobban…

2016. 06. 27.

Diákmunka vállaláskor majdhogynem elkerülhetetlen a bankszámlanyitás. Ha nem szeretnél elcsúszni már rögtön az első banánhéjon, akkor nem tudod le a dolgot annyival, hogy besétálsz az első útba eső bankfiókba. Míg...

A svédek megmutatják, hogyan kell bankot csinálni!

2016. 06. 07.

Nincs elegáns és drága székház a belvárosban. Nincs széleskörű fiókhálózat: az átlagos ügyfél ugyanis mindent elintéz online, mindössze 5 évente egyszer jelenik meg a bankfiókban. Így a korábbi alkalmazottak 65%-a...

Blogajánló

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.