Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt

Társasházak, lakásszövetkezetek is igényelhetik a szuperolcsó NHP Hajrá hitelt
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-07-03 Frissítve: 2021-06-23
 

Az NHP Hajrá konstrukció friss módosításainak köszönhetően nagyobb mértékben fogja elősegíteni a hazai vállalkozások külföldi beruházásait, rugalmasabb forgóeszközhitelezést tesz lehetővé, továbbá társasházak és lakásszövetkezetek is igénybe vehetik korszerűsítési beruházások finanszírozáshoz.

Az MNB 2020. április 20-án elindította az NHP újabb konstrukcióját NHP Hajrá néven, 1500 milliárd forintos keretösszeggel, amely az eddigi szakaszoknál is kedvezőbb feltételekkel, szélesebb körű felhasználási lehetőséggel biztosít forrást a kkv szektornak.

Annak érdekében, hogy az NHP Hajrá még nagyobb mértékben támogassa a kkv-k kedvező forráshoz jutását és ezzel a gazdaság élénkítését, az MNB a konstrukció keretében felvett forrás felhasználási lehetőségeinek kibővítéséről döntött. A hazai kkv-k rugalmasabban használhatják fel az NHP Hajrában felvett hiteleket külföldi terjeszkedésükhöz, beruházásaikhoz, ami elősegíti, hogy a hazai vállalatok külföldről hozzanak haza tőkejövedelmet.

A felvehető forgóeszközhitel összegét korlátozó szabály módosításra kerül, hogy még rugalmasabban szolgálja a vállalkozások igényeit, továbbá EU-s támogatások előfinanszírozása mellett lehetőség nyílik hazai támogatások előfinanszírozására is. Az MNB a program keretében lehetővé teszi társasházak, lakásszövetkezetek korszerűsítési, energiatakarékossági beruházásainak finanszírozását. Annak érdekében, hogy a vállalkozások minél hamarabb forráshoz jussanak, az MNB ellenőrizni fogja a kéthetes hitelbírálatra vonatkozó előírás betartását.

Széchenyi hitel
Bankmonitor
Hirdetés
Hirdetés