Tényleg a Fundamenta hitele a legjobb? (újratöltve)

Tényleg a Fundamenta hitele a legjobb? (újratöltve)
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-09-02
 

Ismét vettük a bátorságot, és összehasonlítottuk a Fundamenta Azonnali Áthidaló Kölcsönét a banki lakáshitel ajánlatokkal, ám ezúttal a Lakáskassza által preferált variációkat vetettük össze a konkurenciával.

Kaptunk hideget, meleget, bár inkább előbbit egy korábbi cikkünk miatt, amelyben összehasonlítottuk a Fundamenta Azonnali Áthidaló Kölcsönének ajánlatát a 20 éves futamidejű lakáshitelekkel. Most megmutatjuk azt is, melyek a legkedvezőbb Fundamenta Azonnali Áthidaló Kölcsön megoldások rövidebb futamidőre, amennyiben valaki 8 millió Ft lakáshitelt szeretne felvenni.

Első variáció: 8 millió Ft hiteligény 15 éves futamidőre

Az alábbi példában a Fundamentánál 2 db lakástakarék szerződést kell kötni, azaz te és egy közeli hozzátartozód szükséges, akivel együtt lesztek adósok. A banki lakáshitel esetén egyedül is megoldhatod a hitelfelvételt, ha elegendő jövedelmet igazolsz, de ha házas-, vagy élettársad van, őt mindenképpen be kell vonnod, bármelyik megoldást is választod.

A Fundamenta által kínált konstrukció végig kiszámítható, előre ismert törlesztőrészletekkel, azonban ebben az esetben a szintén végig fix kamatozású legolcsóbb banki lakáshitel teljes visszafizetésben és THM-ben is kedvezőbb.

20160902_pelda_15ev

Fontos, hogy amikor két bármilyen hitelajánlatot hasonlítasz össze, azonos kölcsönösszegre és azonos futamidőre kérj kalkulációt! Az alábbi kalkulátorral megnézheted a banki lakáshitel ajánlatokat, illetve kérhetsz visszahívást. Ha személyre szabott kalkulációt szeretnél, egyeztethetsz szakértőinkkel is!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Hirdetés

Hirdetés

Második variáció: 8 millió Ft hiteligény 9 éves futamidőre

Azért variálunk a futamidővel, mert a lakástakarékok kölcsöneinek futamideje kevésbé rugalmas, mint a banki lakáshiteleké, illetve ezzel a variációval egy pénzügyileg kedvezőbb megoldást tud kínálni a Fundamenta. Ez esetben viszont már 3 db szerződés szükséges, azaz kettő családtagod mindenképpen adóstársad lesz (mindhárman feleltek majd a hitel visszafizetéséért).

20160902_pelda_9ev

Pro és kontra

A Fundamenta kölcsöne végig kiszámítható, mert fix kamatozású, azonban mindig összevethető az azonos futamidőre kínált végig fix banki ajánlatokkal, amelyek szintén biztonságos törlesztővel rendelkeznek. A számok nyilván magukért beszélnek, de amellett, hogy a hitel felvételekor pénzügyi döntést hozunk, egyéb tényezők is befolyásolják, kinek melyik a kedvezőbb.

Az első variációban létezik olcsóbb banki lakáshitel megoldás végig fix törlesztővel, míg a rövidebb futamidőre már kedvezőbb a Lakáskassza ajánlata, de amit még érdemes mérlegelni:

  • a Fundamenta több szerződés megkötésével pénzügyi szempontból is versenyképessé válik a végig fix banki ajánlatok mellett, de ehhez két családtagod is kötelezően adóstársad lesz,
  • a banki ajánlat választása esetén akár 200 ezer forinttal kedvezőbb lehet az induló költség, amely következtében a teljes hiteldíj is kedvezőbb (THM),
  • elég egy minimális változtatás a fenti példákban (pl. 9 év helyett 10 éves futamidő), és máris találunk alacsonyabb Teljes Hiteldíj Mutatójú végig fix lakáshitelt!

Kezdőknek, illetve ismétlésként: mi az áthidaló kölcsön?

Amennyiben kötsz egy lakástakarék szerződést, alapvetően megtakarítási céllal teszed, mivel a befizetéseid 30%-ával egyező, de maximum évi 72 ezer Ft állami támogatást kapsz. Ennek feltétele, hogy a végén összegyűjtött pénzt valamilyen lakáscélra költsd el (pl. lakásvásárlás, felújítás, bővítés, vagy akár lakáshitel visszafizetése). Elköltheted a saját lakáscélodra, vagy bármelyik közeli hozzátartozódéra.

A lakástakarék felhasználásakor kaphatsz lakáskölcsönt is a lakástakaréktól, amennyiben igényled, és hitelképes vagy. Ezt tehát alapvetően a megtakarítási időszak végén teheted meg (minimum 4, maximum 10 év eltelte után). A Fundamenta Lakáskassza már a lakástakarék megkötésekor oda tudja adni a teljes megtakarítást és a lakáskölcsönt is, amelyet Azonnali Áthidaló Kölcsönnek hívnak. Azaz nem kell megvárnod a megtakarítási idő végét, előre megkapod az állami támogatással, betéti kamattal növelt megtakarításaidat – amit te fizetnél be a megtakarítási idő alatt – és a lakáskölcsönt is (ezek együtt adják együtt a szerződéses összeget).

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés