Titkos ajándék az unokának? Vigyázzunk a lakástakarékkal!

Titkos ajándék az unokának? Vigyázzunk a lakástakarékkal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-02-09 Frissítve: 2021-07-01
 

Egy ügyfél meglepődve tapasztalta, amikor lakástakarékot akart volna kötni a gyermekére, hogy nem tud, mert be van foglalva az adószáma. Mint később kiderült, a nagymama már kötött egy szerződést az unokájára, így az anyukának már nem volt erre lehetősége. A következőkben bemutatjuk, hogy miért nem éri meg hasonló esetben a meglepetésszerű cselekvés.

Nézd meg aktuális lakástakarék akciónkat, aminek keretében a számlanyitási díjat visszaadjuk!

Gyermekeinknek, unokáinknak teljesen természetes, hogy bármit megadnánk, azonban vannak esetek, amikor a túlzott jó szándék, éppen hogy az ellenkezőjeként sül el. Pontosan ilyen a következő történet is, amit egy ügyfelünk mondott el nekünk, és csalódottsága teljesen megérthető.

A lényeg, hogy a nagymama a legjobb szándéktól vezérelve titokban kötött egy lakástakarék szerződést és az unokáját jelölte meg kedvezményezettként a szerződésen. Ilyen formában az unoka használhatja fel az összeget a megtakarítási idő letelte után, azonban erről a nagymamán kívül senki sem tudott.

Úgy adódott, hogy az anyuka is szeretett volna a gyermekére kötni egy szerződést, hogy a lakáscéljait megtámogassa anyagilag. A lakástakarékpénztár viszont visszadobta a kérelmét, arra hivatkozva, hogy a gyermek adószáma egy másik szerződéshez már be van foglalva.

Persze gyorsan kiderült a turpisság, és érthető is a dolog, hiszen egy adószám csak egy helyen lehet befoglalva, különben egy személy nevére végtelen sok szerződést kötnének. A korlátozás ezen felül az is, hogy csak közeli hozzátartozók nevére lehet kötni szerződést.

A tanulság az, hogy ha esetleg hasonlót terveznénk, akkor egyeztessünk a családon belül, mert lehet, hogy éppen ketten is szeretnének ugyanannak a nevére kötni lakástakarékot. Azért jó, ha időben beszélünk erről, mert akkor a helyzetből a lehető legtöbbet lehet kihozni és később nem lesz probléma ebből.

Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés