Törlesztés megkezdése hónapokkal a beruházási hitelfelvételt követően? IGEN

Törlesztés megkezdése hónapokkal a beruházási hitelfelvételt követően? IGEN
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2017-07-04
 

Minden beruházásnak időre van szüksége mire beindul a profit termelő képessége. Hogyan vegyünk fel hitelt így? Gondolkozzunk eleve nagyobb hitelösszegben, hogy a kezdeti fázisban a felvett hitelből tudjunk törleszteni? NEM! Ez hibás megközelítés. Megoldás erre az olyan beruházási hitel konstrukció, melynél a törlesztést eltolva, a profittermelés megkezdésekor kell megkezdeni. Ez a „csúsztatás” a türelmi idő, mely a banki vállalati hitelkonstrukciók szerves részét képzi.

A türelmi idő rendeltetése tehát, hogy akkor kelljen csak elkezdeni a hitelt visszafizetni, amikor a meghitelezett beruházás elkezd pénzt termelni. A hitel folyósítását követően nem kell azonnal megkezdeni a tőketörlesztést, csak a türelmi idő lejártát követően. Ez a „banki türelem” azonban nem vonatkozik a kamatfizetési kötelezettségre, ez idő alatt is ugyanúgy fizetnünk kell a hitel utáni kamatot.

A megfelelően meghatározott türelmi idő légyeges pont a beruházási hiteleknél a bankok számára is, hiszen segítségével biztosítható a vállalat likviditása, amivel a beruházás időszaka alatt is fenntartható a működés. Ha ellehetetlenül a vállalkozás likviditási oldalról, a tevékenysége befagy, nem lesz képes a kihelyezett hitelösszeg és kamatainak visszafizetésére a későbbiekben.

Fontos tehát a hitelfelvételnél, hogy minél pontosabban tisztában legyünk azzal, mikor fog elkezdeni a beruházásunk profitot termelni. Egy körültekintően előkészített pénzügyi terv ebben nagy segítségünkre lehet.

Az egyik legkedvezményesebbnek számító Széchenyi Beruházási Hitelek esetében a maximálisan megengedett türelmi idő hossza 18 hónap. Bankonként azonban eltérő, hogy ki-milyen türelmi idő plafonnal dolgozik. A szórás igen nagy, a konzervatívabb bankok 3 hónapos türelmi időn nem lépnek túl, van azonban olyan bank, ahol a maximális 18 hónapos türelmi időt is elérhető. Érdemes tehát megtudni, melyik bank milyen türelmi időt engedélyez, hogy vállalkozásunk számára az ideális hitelkonstrukció mellett tudjunk banki forráshoz jutni.

A hitel tervezés nem egy egyszerű folyamat, gondos utána járást igényel. Mit gondolsz, vállalkozásod alkalmas a hitelfelvételre? Ellenőrizd egyszerűen kalkulátorunk segítségével!

Hitelképes-e a cégem
Nézd meg, hogy kaphat-e hitelt a céged!
NHP
Bankmonitor
Kérjük adj meg adatokat a cégedről!
Ft
Ft
Jó hírünk van,
céged hitelfelvételre alkalmas.

Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra:

  • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
  • Milyen futamidő mellett?
  • Mi a különbség a bankok között?
  • Hogyan kerüld el a buktatókat?
NHP
Nincs jó hírünk
  • Sajnáljuk, de céged nem alkalmas hitelfelvételre, több szempontból sem.
Add meg további adataidat és részletesen tájékoztatunk!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés