Betöltés

Új lakástakarék az OTP-től – Érdemes igénybe venni?

szerző: Bankmonitor.hu
2015-10-30

Új lakástakarék termékkel rukkolt elő az OTP. Utánajártunk és arra jutottunk, hogy a bevezetéssel csoda nem történt, de szerencsére lakástakarék fronton csodára nincs is szükség. Bárkinek, akinek lakáscélja lesz a jövőben, érdemes kihasználnia az elérhető állami támogatást! Mutatjuk, hogy melyik szolgáltatónál melyek most a legjobb ajánlatok.

Egyre nagyobb az érdeklődés a lakástakarék termékek iránt, és mi is nagy érdeklődéssel böngésszük nap mint nap, hogy van-e újdonság a termékek, akciók között. Az OTP nemrégiben új termékkel rukkolt elő, így meg is néztük, hol helyezkedik el a rangsorban.

Alig van már olyan lakástakarék, amelyik évi 1%-nál magasabb betéti kamatot kínálna a befizetett pénzünkre. Akkor hogyan lehet, hogy még mindig kiemelkedő hozamlehetőséget biztosít?

A termék erőssége nem a betéti kamatban rejlik, hanem a befizetéseink 30%-ával megegyező, maximum évi 72 000 Ft-os állami támogatásban. Ez pedig minden terméknél egységes, és ez biztosítja az akár 11% feletti kiszámítható hozamot (4 éves és havi 20 000 Ft-os befizetés esetén).

Mindezek ellenére az érdeklődők jelentős hányadánál még mindig szűk keresztmetszet, hogy melyik pénztárnál mekkora összegű számlanyitási díjat kell fizetni. Ez a szerződéses összeg* 1%-a, amelyből az akciók keretében adnak kedvezményt a szolgáltatók.

*Szerződéses összeg = saját befizetések + állami támogatás + betéti kamat + felvehető lakáskölcsön

Fontos kiemelni, hogy bár egy ingyenes számlanyitás is összességében magasabb hozamot eredményez, az ingyenességnek a legtöbb esetben feltétele is van. Egyetlen kivételtől eltekintve a nulla forintos lakástakarék számlanyitás egyéb banki termék igénybevételéhez kötött.

A nagyobb képért kattints!

A díjmentes szerződéskötés feltételeként előírt termékkel kapcsolatban mindenképpen érdemes átgondolni, van-e rá valójában szükséged és tüzetesen meg kell vizsgálni, milyen költségekkel jár annak fenntartása. A kapcsolt termék miatt felmerülő többletköltséget ugyanis nem tartalmazza a lakástakarék termékek feltüntetett hozama!

Ha érdekelnek a részletek, az aktuális ajánlatokat az alábbi kalkulátorral nézheted meg!

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Fentiekből kifolyólag jobban járhatsz a teljes vagy kedvezményes összegű számlanyitási díj kifizetésével, mint egy olyan ingyen megköthető lakástakarékkal, amely feltételeként több ezer Ft-os egyéb banki vagy biztosítói terméket kell igényelned.

Szerencsére a közel 30 ezer Ft-os szerződéskötési díj figyelembevételével is 10%-ot meghaladó hozamot biztosítanak a legrövidebb és legmagasabb havi összegű módozatok.

Melyik lakástakarék mit kínál ma?

A számlanyitási díjkedvezmények nagy versenye jellemzően az OTP és az Erste lakástakarék között zajlik. Előbbi vezette be október közepén OTP Start termékcsaládját, amely a korábbi OTP Otthon módozattal együtt akció keretében is igényelhető. Náluk köthetsz lakástakarékot díjmentesen (meghatározott OTP termék igénylése esetén), fél áron, vagy egy havi betétösszeggel egyező mértékű számlanyitási díjjal.

Utóbbi, azaz az Erste lakástakarék még mindig egyedülálló azon termékével, amelyet 0 Ft-os számlanyitási díjjal kínálnak egyéb termék igénylése, megléte nélkül.

A Fundamenta Lakáskassza ugyan nem hirdet számlanyitási díjra akciót, azonban még mindig előnyös választás lehet azoknak, akik a megtakarítási időn belül szeretnének a teljes összeghez (saját megtakarításhoz és a lakáskölcsönhöz is) hozzájutni. Ezt az egyelőre egyedülálló áthidaló vagy megelőlegező kölcsönük keretében tudják biztosítani.

Az Aegon Lakástakarékpénztárnál szintén fél áron vagy díjmentesen hozzá lehet jutni a termékhez, előbbi esetén legalább 5 éves szerződést kell kötni, utóbbihoz pedig egyéb termékkapcsolat szükséges.

Bárkinek, akinek lakáscélja lesz a jövőben, érdemes kihasználnia ezt az állami támogatást, amely jelentős kiegészítéssel segíti a vásárlás, felújítás vagy lakáshitel visszafizetés megvalósulását!

MINDEN
SZOMBATON
12:10


Eddigi adások

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

5 ok, ami miatt sokan buknak a lakástakarékon

Ha valaki azon 140 ezer ember közé tartozik, akiknek még éppen sikerült megcsípniük állami támogatással egy vagy több lakás-takarékpénztári szerződést, akkor szerencsésnek érezheti magát! És igaza is van, mert a...

Blogajánló

 • alapblog

  A menetrendszerű Brexit-pofon

  Theresa May Brexit tervét ma valószínűleg leszavazza a parlament. Kérdés csak a hány vokssal, 166 fölötti szám az elmúlt évszázad legnagyobb parlamenti veresége volna egy...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.