loading

Újabb banknál igényelhető a támogatott felújítási hitel!

Az Erste Banknál, a Gránit Banknál, K&H Banknál, az OTP Banknál és a Takarékbanknál a támogatott otthonfelújítási hitelt már február 1-től elérhető volt. Ehhez a társasághoz csatlakozott február 5-én a Raiffeisen Bank, vagyis már náluk is lehet fix 3%-os kamatozású felújítási kölcsönt igényelni.

A Bankmonitor.hu ingyenes szolgáltatásokat nyújtó weboldal: több, mint 30 bank és pénzügyi szolgáltató több ezer termékének objektív összehasonlítása, szakértői írások a jó és megalapozott pénzügyi döntésekért. Tájékoztatáson túl konkrét támogatást is nyújtunk a kiválasztott banki termék szerződésének megkötésében. Jelen írásunkhoz hasznos kiegészítést adhat számodra a lakáshitel kalkulátorunk.

A gyermeket nevelők otthonuk korszerűsítésére felújítási támogatást vehetnek igénybe, ennek összege a teljes költségvetés fele, de legfeljebb 3 millió forint lehet. A felújítás megfinanszírozására azonban a támogatás nem alkalmas – mivel utólag igényelhetik meg a családok -, ugyanakkor a számlák kifizetésére is igényelhető egy futamidő végéig fix 3%-os kamatozású támogatott felújítási hitel.

A jogszabály alapján február 1-től lehet igényelni az új támogatott kölcsönt, 5 banknál – Erste Bank, Gránit Bank, K&H Bank, OTP Bank és Takarékbank – pedig már elsejétől igényelhető volt a konstrukció. A Raiffeisen Bank néhány nappal később vezette be az új támogatott hitelt.

Milyen feltételekkel érhető el a Raiffeisen Banknál az otthonfelújítási hitel?

Az alapvető jogszabályi háttér minden bankra érvényes:

 • A kamat nagysága futamidő végéig 3%.
 • A maximális hitelösszeg 6 millió forint.
 • A hitel futamideje nem haladhatja meg a 10 évet.

Ugyanakkor számos feltétel eltérhet az egyes pénzintézeteknél.

Mely bankoknál érhető el az otthonfelújítási hitel?

A Raiffeisen Banknál a minimálisan igényelhető hitelösszeg 3 millió forint: más pénzintézetet érdemes választani azoknak a családoknak amelyeknek kisebb kölcsönre lenne szükségük. A minimális futamidő 5 év, ez átlagosnak tekinthető a többi bank ajánlatával összehasonlítva. A pénzintézet ugyanakkor nem számít fel a hiteligényléshez kapcsolódóan folyósítási díjat és az értékbecslés költségét is átvállalja.

A minimálisan elvárt nettó jövedelem 150 ezer forint fejenként abban az esetben, ha a szülők együttesen igénylik a kölcsönt. Amennyiben egyikük fizetése nem éri el ezt az összeget, akkor a másik féltől legalább havi 200 ezer forint nettó bevételt várnak el. Minimálisan 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszony szükséges. (Vállalkozások esetén egy éves vállalkozói múlt és legalább egy lezárt üzleti év az elvárás.)

A többi bank felújítási hitelének feltételeiről itt olvashatsz részletesen.

Lakáshitel kalkulátor
step-1
Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
X Ft hitel Y év futamidőre:
Kategóriánként a legolcsóbbak:

Havi törlesztő

THM
millió Ft hitel évre

Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el lakáshitel
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el
 • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
 • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
 • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken!
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor

 

Kapcsolódó tartalmak
Bárki ingyen lekérheti meglévő hitelei adatait a KHR adatbázisból

A Központi Hitelinformációs Rendszerben szereplő adatairól bárki jogosult tájékoztatást kérni bármelyik referenciaadat-szolgáltatónál. Az erre vonatkozó kérelem befogadását az adott bank, pénzügyi vállalkozás vagy más érintett szolgáltató nem tagadhatja meg, s...

Blogajánló
 • alapblog Párhuzamos tranzitállapotok

  “Számomra az írásra a legjobb helyek a repülők, vonatok és repterek. Nem a hotelszobák, hanem a hotelek előterei. Igazán feldob, amikor a repülőmre várok, és...

 • KonyhaKontrolling Kinek a felelőssége a problémáid megoldása?

  Amerre csak nézek, rendszeresen fellángol a vita arról, hogy több vagy kevesebb szabályozással, nagyobb vagy kisebb mértékű állami újraelosztással kell-e működnie egy országnak. Az ilyen viták nagyon szokszor valójában az emberkép körül keringenek. Az alapkérdés pedig az, hogy az emberek felelősek-e a saját sorsukért, még ha ez nincs is kimondva. Aki már egy ideje olvassa Tovább olvasom "Kinek a felelőssége...

 • Haszon.hu Minden egy helyen a csok és a lakásfelújítási támogatás  változásairól

  Mind a két rendszerben vannak fontos változások. Mutatjuk a részleteket a Bank360.hu cikke alapján. Több ponton változnak a lakásfelújítási támogatással kapcsolatos szabályok, egyrészt bővül az elszámolható felújítási munkálatok köre a szellőztető rendszer beépítésével, illetve a szennyvíztisztító ülepítő medence létesítésével. Másrészt nem esnek el a lehetőségtől a szolgálati lakásban élők, a változás a már folyamatban lévő igénylésekre is érvényes. További könnyítés...