Betöltés

Újabb ok, amiért érdemes biztonságos lakáshitelt választani

szerző: Bankmonitor
2016-09-08

Különleges lakáshitel ajánlattal rukkolt elő az MKB Bank. A banknál elhelyezett rendszeres megtakarítások után évente 15%-os bónuszt írnak jóvá a hitelfelvevőknek, amit a befizetésekkel együtt évente egyszer díjmentesen a hitel előtörlesztésére tudnak felhasználni. A legkisebb havi megtakarítás 10 ezer forint a Bónusz konstrukció keretében, de már így is több mint 1 millió forinttal csökken egy 20 évre felvett 8 millió forintos hitel teljes visszafizetése.

A kizárólag 10 éves kamatperiódusú MKB Kamatrögzítő lakáshitel mellé az adós Hitel Bónusz Megtakarítási Számlát nyithat. Az itt elhelyezett rendszeres havi megtakarítások után az egy év alatt befizetett összeg 15%-át bónuszként jóváírja a bank, ami brutálisan magas, 20% feletti éves hozamnak felel meg (azért lehet ekkora a hozam, mert az év elején és az végén befizetett összegre egyaránt 15%-os „kamat” jár)!

Az így összegyűjtött pénzt (havi befizetések + bónusz) évente egyszer a hitel díjmentes előtörlesztésére is fel lehet használni. Például havi 10 ezer forintos megtakarítás esetén évente 138 ezer forinttal csökkenthető a lakáshitel tartozás összege. Az egyes előtörlesztéseket a lenti ábrán a narancssárga vonalon látható töréspontok jelölik.

Tőke_20160905

A rendszeres előtörlesztések következtében évről évre folyamatosan csökken a hitel törlesztőrészlete is. Egy 20 évre felvett 8 millió forintos hitel induló részlete 55 ezer forint (plusz 10 ezer forint havi megtakarítás), ami szép fokozatosan az utolsó évre már 10 ezer forint alá esik, ami átlagosan havi 41 ezer forintnak felel meg (51 ezer forint megtakarítással együtt).

A legolcsóbb 10 éves kamatperiódusú lakáshitel ajánlatok között ezzel az új konstrukcióval az abszolút élmezőnybe tartozik a bank ajánlata. A rendszeres havi megtakarításra erősen építő Budapest Bank Egyenlítő és az MKB Bank Kamatrögzítő Lakáshitel Bónusz 10 ajánlata kiemelkedik a mezőnyből. A teljes visszafizetés alig több mint 12 millió forint (a havi megtakarítással együtt), míg a következő ajánlat már 14 milliótól indul.

Teljes_visszafizetés_20160905

Az ezek után nem kérdés, hogy lakáshitel mellett érdemes megtakarítani! Természetesen a havi megtakarítási összeget lakástakarékba is lehet fektetni, de ha már van élő lakástakarék szerződésünk, akkor csak a már előbb említett két bank ad kimagasló megtakarítási ajánlatot lakáshitel mellé.

Fontos kiemelni, hogy a fenti példában minden esetben a legjobb ügyfélminősítéssel kalkuláltunk. Az ügyfélminősítés eredménye jelentősen befolyásolja, hogy mekkora kamatra számíthat az ügyfél. A kamat mértéke rendszerint a jövedelem nagyságától, a hitel és az ingatlan értékének az arányától függ. Ezért célszerű minden esetben egyedi kalkulációt végezni. Az aktuális piaci ajánlat áttekintéséhez használd az alábbi kalkulátort:

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szólj hozzá te is

A Bankmonitor szakértői törekednek a fórumban felmerülő kérdésekre maximálisan pontos választ adni. Ennek következtében ha egy kérdés megválaszolásához pénzügyi területen kívüli (pl. mélyebb jogi) ismeretek is szükségesek, nem minden esetben tudjuk rövid időn belül vállalni a válaszadást. Köszönjük a megértést!

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

A legjobb fogyasztóbarát lakáshitelek magukért beszélnek!

2018. 10. 11.

A fogyasztóbarát lakáshitelek egyre népszerűbbek, és az új lakáshitel felvételek egyre nagyobb hányadát teszik ki. Ezért megnéztük, hogy 20 évre történő hitelfelvételhez a minősített fogyasztóbarát lakáshitelek közül melyiket lehet érdemes...

Anyuka esernyőt tart a kislánya felett

Lakáshitel: kivételek az új jövedelmi szabályok alól

2018. 10. 10.

Lakáshitel igénylésekor sok szempontot figyelembe kell vennünk. Könnyen előfordulhat, hogy az új jövedelem terhelhetőségi szabályokról hallva kihagyunk a számításból olyan lehetőségeket, melyekkel ezután is élhetnénk, holott ezt nem is feltételezzük....

Blogajánló

 • alapblog

  Dollár le, arany fel

  Kína nagyhatalmi érdekekből stabil világpénzzé akarja tenni a jüant, hozzájárulva a dollár trónfosztásához. Az amerikai fizetőeszköznek áll ugyan egyelőre a világ, de már nem sokáig....

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.