Újfajta bankkártya az Axa banknál

 • 2013.01.02.
 • szerző: bankmonitor

Az Axa Bank bevezetett egy újfajta bankkártyát, az Axa World MasterCardot.

Ennek újszerűsége, hogy nem egyszerű bankkártya, de nem is hitelkártya, vagy hónap végén feltöltendő charge back kártya. Hitelt nem biztosít, azonban a vásárlások ellenértékét csak hónap végén könyvelik le, így a számlán lévő pénzünk hónap végéig kamatozik a bank látraszóló kamatával.

Ez jelenleg 2,75% 500 ezer forint alatti számlaegyenleg esetén, illetve 4% 500 ezer forint felett. Ezt a kamatot kapjuk a hónap végéig, attól függetlenül, mikor költöttük el a pénzt. (300 ezer forintnál ez évi 6.930 Ft-ot jelent a kamatadó levonása után.)

Ezen túl ingyenes SMS szolgáltatást kapunk a kártyás költéseinkről, ami egyébként 19 Ft/darab áron számláz ki a bank az egyéb kártyák mellé. Havi 15 SMS-sel számolva ez 285 Ft megtakarítás havonta.

Kapunk egy magas összegű, 50 millió forintos utazási biztosítást is a kártyához, ami az egész világon érvényes, illetve különféle kedvezményeket a partnercégektől például autóbérlés esetén.

axa world

Ingyenes készpénzfelvételt is jár ehhez a speciális kártyához, a költéseinktől függően akár havi 4 alkalommal is. Ennek ára egyéb számláknál jelenleg 260 Ft, ami február 15.-étől 360, illetve 790 Ft lesz. Ezen a lehetőségen akár havi további 1.440 Ft-ot spórolhatunk.

A vásárlásaink után a havonta elköltött összegtől függően akár 1% visszatérítésre is jogosultak lehetünk, ez 160 ezres havi költésnél újabb 1.600 Ft kedvezményt jelent.

A kártya rendelkezik a gyors fizetést biztosító paypass chippel, így a kis összegű vásárlásainkat PIN kód megadása nélkül, gyorsan tudjuk teljesíteni.

Végezetül mennyit kell fizetni ezért a dombornyomott kártyáért? A kibocsátás díja jelenleg akciósan 4.900 Ft, ezt háromévente kell megfizetni. A kártya éves díja 7.900 Ft/év.

A kibocsátási díjtól eltekintenek, ha az elmúlt 3 hónapban havi legalább havi 80 ezer forintért vásároltunk a kártyánkkal, illetve az igénylés pillanatában legalább 500 ezer forint a teljes egyenlegünk a banknál.

Ezek az összegek első olvasatra kicsit magasnak tűnhetnek, de a benne lévő szolgáltatásokat és visszatérítéseket figyelembe véve kifejezetten jó ajánlatnak bizonyul. 

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Blogajánló

 • alapblog

  Facebook: nehéz idők jönnek

  Legalábbis ezt árazza a piac a négy éve legnagyobb áreséssel több havi mélypontra: a szabályozó hatóságok szívózni fognak a céggel a kezében lévő hatalmas adattömeg...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.