Újfajta bankkártya az Axa banknál

szerző: Bankmonitor.hu
2013. 01. 02.

Az Axa Bank bevezetett egy újfajta bankkártyát, az Axa World MasterCardot.

Ennek újszerűsége, hogy nem egyszerű bankkártya, de nem is hitelkártya, vagy hónap végén feltöltendő charge back kártya. Hitelt nem biztosít, azonban a vásárlások ellenértékét csak hónap végén könyvelik le, így a számlán lévő pénzünk hónap végéig kamatozik a bank látraszóló kamatával.

Ez jelenleg 2,75% 500 ezer forint alatti számlaegyenleg esetén, illetve 4% 500 ezer forint felett. Ezt a kamatot kapjuk a hónap végéig, attól függetlenül, mikor költöttük el a pénzt. (300 ezer forintnál ez évi 6.930 Ft-ot jelent a kamatadó levonása után.)

Ezen túl ingyenes SMS szolgáltatást kapunk a kártyás költéseinkről, ami egyébként 19 Ft/darab áron számláz ki a bank az egyéb kártyák mellé. Havi 15 SMS-sel számolva ez 285 Ft megtakarítás havonta.

Kapunk egy magas összegű, 50 millió forintos utazási biztosítást is a kártyához, ami az egész világon érvényes, illetve különféle kedvezményeket a partnercégektől például autóbérlés esetén.

axa world mastercard

Ingyenes készpénzfelvételt is jár ehhez a speciális kártyához, a költéseinktől függően akár havi 4 alkalommal is. Ennek ára egyéb számláknál jelenleg 260 Ft, ami február 15.-étől 360, illetve 790 Ft lesz. Ezen a lehetőségen akár havi további 1.440 Ft-ot spórolhatunk.

A vásárlásaink után a havonta elköltött összegtől függően akár 1% visszatérítésre is jogosultak lehetünk, ez 160 ezres havi költésnél újabb 1.600 Ft kedvezményt jelent.

A kártya rendelkezik a gyors fizetést biztosító paypass chippel, így a kis összegű vásárlásainkat PIN kód megadása nélkül, gyorsan tudjuk teljesíteni.

Végezetül mennyit kell fizetni ezért a dombornyomott kártyáért? A kibocsátás díja jelenleg akciósan 4.900 Ft, ezt háromévente kell megfizetni. A kártya éves díja 7.900 Ft/év.

A kibocsátási díjtól eltekintenek, ha az elmúlt 3 hónapban havi legalább havi 80 ezer forintért vásároltunk a kártyánkkal, illetve az igénylés pillanatában legalább 500 ezer forint a teljes egyenlegünk a banknál.

Ezek az összegek első olvasatra kicsit magasnak tűnhetnek, de a benne lévő szolgáltatásokat és visszatérítéseket figyelembe véve kifejezetten jó ajánlatnak bizonyul.

Szólj hozzá te is

Az email címet nem tesszük közzé.


Szakértői cikkek

Személyi kölcsön tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

A Bankmonitor Csapata

Szakértői cikkek

Lakáshitel tudnivalók

A cikksorozat támogatója logo

Kapcsolódó tartalmak

Nyugdíj: az nyerte a legtöbbet, aki a legkevesebbet vesztette

2018. 06. 17.

Az önkéntes nyugdíjpénztárak tagjai jobb, ha felkészülnek: a tavalyi bődületes 10% feletti teljesítmény után, idén sokkal szerényebb teljesítménnyel kell majd beérniük. Sőt, ha minden így marad, akkor veszteséget fognak elkönyvelni...

Emelkedni fog a nyugdíjkorhatár? Megmutattuk a héten!

Pénzügyi döntések a hitelfelvétel után, elszálló nyugdíjkorhatár. Többek között ezekkel a témákkal foglalkoztunk a héten és most egy kis ízelítőt is adunk belőlük. Heti összefoglalónk következik! Használd nyugdíj-megtakarítás kalkulátorunk, és megtudhatod,...

Mutatjuk a 8 legjobban kereső focistát!

2018. 06. 16.

Nagy üzlet a sport és azon belül is a labdarúgás, hatalmas összegek fordulnak meg a sportágban és ebből persze nagyon sokat profitálnak a top játékosok. A Forbes összegyűjtötte, hogy ki...

Blogajánló

  • alapblog

    Független-e a magyar jegybank?

    Természetesen nem az a kérdés, hogy politikailag vagy törvényileg független-e, hiszen ez nem kérdés, hanem az, hogy a nemzetközi folyamatoktól független-e? Erre pedig az az...

  • Lakásfókusz

    Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

    A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.