Vállalkozói hitel szinte ingyen – egy kihagyhatatlan ajánlat

Vállalkozói hitel szinte ingyen – egy kihagyhatatlan ajánlat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2021-01-18
 

Decemberben újabb fél évre meghosszabbították a járvány elleni gazdaságpolitikai lépések egyik legfontosabbikát, a Széchenyi Kártya hitelprogram kedvezményes finanszírozási lehetőségeit. Június végéig továbbra is rendkívül kedvező feltételekkel érhető el finanszírozás a kisvállalkozások számára. A feltételek annyira kedvezőek, hogy minden KKV-nak célszerű átgondolni, hogy igénybe vegye-e az így elérhető forrásokat.

Válsághelyzetben felértékelődik a biztonság – így van ez a vállalkozások életében is. Keveseknek van annyi tartaléka, amellyel akár egy néhány hónapos leállás esetén is finanszírozni tudná a béreket, vagy az egyéb fix költségeket. S persze minden válság – így a mostani is – új, korábban nem létező lehetőségeket hoz a felszínre. Olyan lehetőségeket, amelyek talán soha nem ismétlődnek meg, s amelyek kihasználásához szintén hirtelen kell finanszírozást keríteni.

Régi konstrukciók új köntösben

Mindkét helyzet megoldására kiváló – sőt, a KKV-méretű cégek és egyéni vállalkozók számára jelenleg a legjobb – megoldási lehetőséget a KAVOSZ Zrt. által menedzselt Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók jelentik. A Széchenyi Kártya program révén elérhető hitelek ugyan már 2002 óta léteznek, de tavaly májusban – a járvány okozta negatív gazdasági hatások kivédése érdekében – a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb kamatozású konstrukciókat hirdetett meg a szervezet, az állam aktív támogatásával. A megemelt állami támogatás révén nemcsak az ezen programban nyújtott hitelek kamata vált rendkívül vonzóvá (évente 0% és 0,5% közötti mértékűvé), de a fedezeti oldalon is jelentős könnyítésekre került sor, hiszen a visszafizetésre minimális (0,25-1%-os éves díj ellenében) az állam vállal garanciát, így a vállalkozásoknak a legtöbb konstrukció esetében nem kell tárgyi fedezetet felajánlaniuk, elegendő a tulajdonosok készfizető kezessége. A törlesztés megkezdésére pedig szinte minden konstrukció esetében jó néhány hónap, vagy akár több év türelmi időt kérhetünk.

Hirdetés

Hirdetés

Érdemes mielőbb jelentkezni!

A kedvezményes konstrukciókat eredetileg 2020. december végéig vehették igénybe a vállalkozások, valamint az egyéb szervezetek. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont tavaly év végén meghosszabbították az eredeti határidőt, így most egészen 2021. június végéig lehet élni ezekkel a lehetőséggel. Mivel azonban egy-egy hitelügylet átfutása alapesetben is legalább 4-6 hét, komplexebb esetben pedig akár 2-3 hónap is lehet – nem árt időben előállni az igénnyel és megkeresni a Bankmonitort egy előzetes hitelbírálat céljából!

Kik és milyen feltételekkel érhetik el?

A kedvezményes Széchenyi Kártya hitelekkel akár induló vállalkozások finanszírozhatók, de persze előnyben vannak azok, amelyek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Hogy mely banknál milyen esélyeink vannak egy 2019-es alapítású céggel, azt célszerű a Bankmonitor tanácsadóival egyeztetni. Szintén fontos, hogy a finanszírozás mértéke főszabályként – még ha egyszerre több konstrukciót is vesz igénybe az adott vállalkozás – összességében nem haladhatja meg a 2019. évi éves bérköltség kétszeresét, vagy a 2019. évi teljes árbevétel egynegyedét, illetve ezek közül a magasabb összeget. Van felső határ a cég összes eladósodására nézve is, ezt azonban jó, ha szintén előbb a hiteltanácsadónkkal egyeztetjük, hátha van megoldás a korábbi tagi és egyéb hitelek átrendezésére.

KAVOSZ hitelek összehasonlítása

Mennyire éri meg?

Röviden: nagyon. A támogatott Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók még a Magyar Nemzeti Bank által indított, évi 2,5%-os kamattal futó NHP (Növekedési Hitelprogram) Hajrá! konstrukciójához képest is nagyon előnyösek.

Forgóeszköz- és beruházási hitelek összehasonlítása

Egy 30 millió forint összegű, 3 éves futamidejű forgóeszközhitel esetében a Széchenyi Likviditási Hitel havi törlesztőrészlete több mint 23 ezer forinttal kisebb, mint az ugyanilyen futamidejű NHP Hajrá! kölcsöné, míg egy szintén 30 milliós, 6 éves beruházási hitel esetében 13 ezer forint a különbség a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz javára. A sok kicsi pedig sokra megy: a havi törlesztőrészletek különbsége a 3 éves hitel esetében a futamidő alatt összesen 845 ezer forint, míg a 6 éves kölcsön esetében 948 ezer forint kamatmegtakarítást eredményez!

Mennyi széchenyi hiteltkaphat a céged?
  • hitelösszeg:
    max. 1.4 milliárd Ft
  • kamat:
    max. 5% fix
  • futamidő:
    max. 10 év
Több mint egy kalkulátor,
adható hitelösszeg és termékajánlat, hitelezési
tapasztalatok, buktatók és tudnivalók
Bankmonitor
Ft
Ft
Válassz hitelcélt!
Sajnos nem vagy jogosult támogatás igénybevételére.
Az adatok alapján az új Széchenyi Kártya Program MAX+ feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak ajánlott kedvezményes termékkonstrukció:
    Az elérhető hitel részleteit e-mailben küldjük meg a számodra
    • Milyen összegű hitelt kaphat a céged?
    • Milyen futamidő mellett?
    • Mi a különbség a bankok között?
    • Hogyan kerüld el a buktatókat?
    A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
    Add meg adataidat, segítünk!
    Ft
    A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
    Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
    Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
    Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
    Hirdetés
    Hirdetés