loading

Vállalkozói hitel szinte ingyen – egy kihagyhatatlan ajánlat

Decemberben újabb fél évre meghosszabbították a járvány elleni gazdaságpolitikai lépések egyik legfontosabbikát, a Széchenyi Kártya hitelprogram kedvezményes finanszírozási lehetőségeit. Június végéig továbbra is rendkívül kedvező feltételekkel érhető el finanszírozás a kisvállalkozások számára. A feltételek annyira kedvezőek, hogy minden KKV-nak célszerű átgondolni, hogy igénybe vegye-e az így elérhető forrásokat.

Válsághelyzetben felértékelődik a biztonság – így van ez a vállalkozások életében is. Keveseknek van annyi tartaléka, amellyel akár egy néhány hónapos leállás esetén is finanszírozni tudná a béreket, vagy az egyéb fix költségeket. S persze minden válság – így a mostani is – új, korábban nem létező lehetőségeket hoz a felszínre. Olyan lehetőségeket, amelyek talán soha nem ismétlődnek meg, s amelyek kihasználásához szintén hirtelen kell finanszírozást keríteni.

Régi konstrukciók új köntösben

Mindkét helyzet megoldására kiváló – sőt, a KKV-méretű cégek és egyéni vállalkozók számára jelenleg a legjobb – megoldási lehetőséget a KAVOSZ Zrt. által menedzselt Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók jelentik. A Széchenyi Kártya program révén elérhető hitelek ugyan már 2002 óta léteznek, de tavaly májusban – a járvány okozta negatív gazdasági hatások kivédése érdekében – a korábbiaknál lényegesen kedvezőbb kamatozású konstrukciókat hirdetett meg a szervezet, az állam aktív támogatásával. A megemelt állami támogatás révén nemcsak az ezen programban nyújtott hitelek kamata vált rendkívül vonzóvá (évente 0% és 0,5% közötti mértékűvé), de a fedezeti oldalon is jelentős könnyítésekre került sor, hiszen a visszafizetésre minimális (0,25-1%-os éves díj ellenében) az állam vállal garanciát, így a vállalkozásoknak a legtöbb konstrukció esetében nem kell tárgyi fedezetet felajánlaniuk, elegendő a tulajdonosok készfizető kezessége. A törlesztés megkezdésére pedig szinte minden konstrukció esetében jó néhány hónap, vagy akár több év türelmi időt kérhetünk.

Érdemes mielőbb jelentkezni!

A kedvezményes konstrukciókat eredetileg 2020. december végéig vehették igénybe a vállalkozások, valamint az egyéb szervezetek. A nagy érdeklődésre való tekintettel viszont tavaly év végén meghosszabbították az eredeti határidőt, így most egészen 2021. június végéig lehet élni ezekkel a lehetőséggel. Mivel azonban egy-egy hitelügylet átfutása alapesetben is legalább 4-6 hét, komplexebb esetben pedig akár 2-3 hónap is lehet – nem árt időben előállni az igénnyel és megkeresni a Bankmonitort egy előzetes hitelbírálat céljából!

Kik és milyen feltételekkel érhetik el?

A kedvezményes Széchenyi Kártya hitelekkel akár induló vállalkozások finanszírozhatók, de persze előnyben vannak azok, amelyek legalább egy teljes lezárt üzleti évvel rendelkeznek. Hogy mely banknál milyen esélyeink vannak egy 2019-es alapítású céggel, azt célszerű a Bankmonitor tanácsadóival egyeztetni. Szintén fontos, hogy a finanszírozás mértéke főszabályként – még ha egyszerre több konstrukciót is vesz igénybe az adott vállalkozás – összességében nem haladhatja meg a 2019. évi éves bérköltség kétszeresét, vagy a 2019. évi teljes árbevétel egynegyedét, illetve ezek közül a magasabb összeget. Van felső határ a cég összes eladósodására nézve is, ezt azonban jó, ha szintén előbb a hiteltanácsadónkkal egyeztetjük, hátha van megoldás a korábbi tagi és egyéb hitelek átrendezésére.

KAVOSZ hitelek összehasonlítása

Mennyire éri meg?

Röviden: nagyon. A támogatott Széchenyi Kártya hitelkonstrukciók még a Magyar Nemzeti Bank által indított, évi 2,5%-os kamattal futó NHP (Növekedési Hitelprogram) Hajrá! konstrukciójához képest is nagyon előnyösek.

Forgóeszköz- és beruházási hitelek összehasonlítása

Egy 30 millió forint összegű, 3 éves futamidejű forgóeszközhitel esetében a Széchenyi Likviditási Hitel havi törlesztőrészlete több mint 23 ezer forinttal kisebb, mint az ugyanilyen futamidejű NHP Hajrá! kölcsöné, míg egy szintén 30 milliós, 6 éves beruházási hitel esetében 13 ezer forint a különbség a Széchenyi Beruházási Hitel Plusz javára. A sok kicsi pedig sokra megy: a havi törlesztőrészletek különbsége a 3 éves hitel esetében a futamidő alatt összesen 845 ezer forint, míg a 6 éves kölcsön esetében 948 ezer forint kamatmegtakarítást eredményez!

Mennyi hitelt kaphat a cégem?
step-1
MENNYI SZÉCHENYI HITELT
KAPHAT A CÉGED?
 • hitelösszeg: max. 1 milliárd Ft
 • kamat: max. 0,5% fix
 • futamidő: max. 10 év

Több mint egy kalkulátor,
részletes feltételek, átfutási idő,
törlesztési információk

Ft
Ft
Ha nem tudod a tényleges összegeket, elég a becsült érték!
Ft
Ft
Ft
Agrár támogatásokkal kalkulált
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Ft
Rendelkezel tehermentes magán/céges ingatlanfedezettel?
Tulajdonosi körhöz köthető más hitelképes vállalkozás?
Tulajdonosi kezességvállalás biztosítékként felajánlható?
Utolsó lezárt pénzügyi év üzemi/adózott eredménye negatív?
Utolsó lezárt pénzügyi év saját tőkéje negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégnek lejárt hiteltartozása?
Van a tulajdonosi körben felszámolás alatt álló cég?
Van a cég kapcsolt vállalkozásai között felszámolás alatt álló cég?
Tulajdonosok/ügyvezetők/magánszemély készfizető kezesek szerepelnek a KHR/BAR listán?
Tulajdonosi és ügyvezető körben van cégvezetéstől eltiltott személy?
Volt inkasszó a vállalkozás számláján az elmúlt 36 hónapban?
Van a cégednek átütemezett köztartozása? (pl. NAV részletfizetés)
Tulajdonosi kezességvállalás biztosítékként felajánlható?
Tulajdonosok/kezesek tulajdonában van ingatlan?
Van 50%-nál nagyobb részben tulajdonos változás az elmúlt 6 hónapban?
A vállalkozás adózás utáni jövedelme negatív?
Van lejárt NAV tartozása a cégednek?
Van a cégednek lejárt hiteltartozása?
Mint magánszemély, illetve a készfizető kezes szerepel a KHR/BAR listán?
Volt inkasszó a vállalkozás számláján az elmúlt 36 hónapban?
Van a cégednek átütemezett köztartozása? (pl. NAV részletfizetés)
Magánszemély készfizető kezes biztosítékként felajánlható?
Tulajdonosok/kezesek tulajdonában van ingatlan?
Tervezel termőföld vásárlást a jövőben?
Agrár támogatásaidat szoktad faktoráltatni (pl. MVH)?
Rendelkezel elnyert pályázattal, amihez esetleg plusz finanszírozás szükséges?
Válassz hitelcélt!
Finanszírozás nem nyújtható
Az adatok alapján feltételeinek megfelelsz!
A választott hitelcélnak megfelelő kedvezményes hitelkonstruckió:
Kérlek, add meg adataidat, hogy megtudd:
 • Milyen hitelre vagy jogosult?
 • Mekkora összegre?
 • Milyen feltételek mellett?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Az adatok alapján feltételeinek céged sajnos nem felel meg, viszont más típusú hitel nyújtható.
A választott hitelcélnak megfelelő kedvezményes hitelkonstruckió:
Kérlek, add meg adataidat, hogy megtudd:
 • Milyen hitelre vagy jogosult?
 • Mekkora összegre?
 • Milyen feltételek mellett?
A Bankmonitor szakértője teljeskörű támogatást nyújt hiteligényedhez!
Add meg adataidat, segítünk!
Ft
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi
Veled a kapcsolatot
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre
Bankmonitor
A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Üzletrész kivásárlása támogatott céges hitelből?

A vállalkozások megsegítésére meghirdetett kedvezményes kamatozású (fix 0,1%-2,5%) hitelek nem csak a krízishelyzetek orvosolására adnak kitűnő lehetőséget, hanem akár az ambiciózus tervekkel rendelkező tulajdonosok számára is, például tulajdonostársuk kivásárlására. Megmutatjuk,...

Blogajánló
 • alapblog Nem politikusok, nem médiavezérek, hanem a tőkések tartják a lelket az emberekben (a járvány idején)

  A világ 28 reprezentatív országában, köztük fejlett demokráciákban, a polgárok ötven százaléknál nagyobb arányban feltételezik, hogy a politikusok tudatosan, szisztematikusan hazudnak. A média, általában az...

 • KonyhaKontrolling Napi étel 500 forintból? Spórolós ételek mintahónappal

  Nagyon olcsón eszünk. Az átlaghoz képest mindenképp. Mi szeretünk spórolni, mondhatjuk talán, hogy az egyik hobbim a spórolós ételek készítése. Az alapgondolat az, hogy kettőnkre 1000 forint/nap költségből kijöjjön az étel. Ez fejenként 500 forint/nap. Ebben a bejegyzésben KonyhaTündér segítségével kifejtem, hogy hogyan csináljuk és még egy tervező fájlt is találtok a bejegyzés végén. Ne Tovább olvasom "Napi étel 500...

 • Haszon.hu 3,2 millió magyarnak visz fontos levelet a postás a napokban

  Idén két ponton is változik a gépjárműadó megfizetésének rendszere. Az első változás az, hogy az adó első részletét nem márciusban, hanem április 15-ig, a másodikat pedig a korábban megszokott módon, szeptember 15-ig kell befizetni. Országosan mintegy 3 millió 200 ezer gépjármű-üzembentartót tartanak nyilván, ennyien kapnak a postástól személyesen átvehető, hivatalos iratot.A másik változás az, hogy a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat idéntől...