Betöltés

Van ellenszer a gyorsan növekvő törlesztőrészlet ellen!

szerző: Nagy Ildikó
2016-11-16

Csak az idei évben az ötödik bank vette fel a 10 évig fix lakáshitelt a palettájára, amellyel nyolcra növekedett azon pénzintézetek száma, ahol egy évtizedre rögzíthetjük a hitel kamatát. Aki nem bízik a tartósan alacsony kondíciókban, és hosszú távon biztonságos lakáshitelt keres, 2-3 kisebb bankot leszámítva mindenhol talál alternatívát. 8 millió Ft kölcsönösszeg esetén 20 éves futamidőre átlagosan 59 ezer Ft a havi törlesztőrészlet a 10 évig fixek esetén, de ennél kedvezőbb is lehet az ajánlat a hitelfelvevő egyedi jellemzőinek függvényében.

A lakosság egyre inkább a biztonságosabb lakáshitelek felvétele mellett dönt a legolcsóbb, de kockázatosabb konstrukciókkal szemben. Ennek megfelelően idén sorra vették fel a bankok kínálatukba az érdeklődők igényeinek megfelelő, kiszámíthatóbb lakáshiteleket, így ma már szinte minden banknál megtalálható egy olyan hitelajánlat, amelynek legalább 5 évig fix a törlesztőrészlete.

20161116_kamatperiodus

A biztonság ára

A hosszabb távon kiszámítható (5, 10, 15, 20 évig fix kamatozású) lakáshitelek Teljes Hiteldíj Mutatója (THM) átlagosan 2,88 %-kal magasabb a legolcsóbb, de gyakrabban változó (3, 6, 12 hónapig fix kamatozású) lakáshitelekénél. Nagyon kicsi a valószínűsége annak, hogy a teljes futamidő alatt (15-20 év) a jelenlegi, extrém alacsony szinten maradnának a kamatok, így a hitelfelvevőnek mindenképpen meg kell fontolnia a drágább, de rögzített kamatozású lakáshitelek lehetőségét is az egyes ajánlatok összehasonlításakor!

20161116_profil

 

A személyre szabott kalkulációk alapján elérhető kedvezőbb ajánlat is

Előbbieken felül nem érdemes megállni az átlagos példáknál, vagy egy-egy hirdetésben látottaknál, mivel hitelfelvevő és hitelfelvevő között jelentős különbségek mutatkoznak. Ezáltal az általuk megkapható legjobb ajánlatok is eltérőek lehetnek, és az átlagostól kedvezőbb kondíciók is elérhetők. Jellemzően az igazolható havi nettó jövedelem, az ingatlanfedezet értéke, az önerő mértéke, a munkáltató típusa jelentősen befolyásolják, mely bank lesz a megfelelő. Előbbieken túl az elérhető legkedvezőbb kondíciókat befolyásolja az is, milyen egyéb terméket igényel még a leendő adós a banknál, mivel ezekhez jelentős kamatkedvezmény is társulhat.

Lakáshitel kalkulátor

Milyen lakáshitelre van szükséged?
Ft
év
Add meg az adataidat!
Ft
Ft
Szerepelsz-e a KHR-ben?
A megadott adatok alapján ? bank, ? ajánlata közül választhatsz.
A várhatóan legkedvezőbb hitelek:
Badge 1
havi törlesztő
THM
A megadott adatok alapján sajnos nem vagy jogosult egyetlen lakáshitelre sem, mert:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
 • Csökkentsd a felvenni kívánt hitelösszeget
 • Növeld a futamidőt

X Ft hitel Y év futamidőre
havi Z Ft-tól, Q % THM-től.

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!
Bankmonitor

 

Kamatkedvezmény járhat például a bankhoz érkező jövedelemre, a bank által ajánlott lakásbiztosítás, vagy életbiztosítás, esetleg hiteltörlesztési biztosítás megkötése esetén is banktól függően.

Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Szeretném igénybe venni a Bankmonitor segítségét Lakáshitel vonatkozásában:

A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
A Bankmonitor.hu munkatársa rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot, a minél egyszerűbb ügyintézés érdekében!
Amennyiben további kérdésed, észrevételed merülne fel, lépj velünk kapcsolatba a bankmonitor@bankmonitor.hu e-mail címen keresztül!

Szakértői cikkek

Mobilfizetési megoldások

A cikksorozat támogatója logo

A Bankmonitor

Velünk időt és pénzt spórolhatsz mert nem kell bemenned egyesével minden bankba. Kalkulátorainkkal összehasonlíthatod a lakossági és vállalati pénzügyi termékeket és a döntésben személyesen is segítünk.

Kapcsolódó tartalmak

Jó hitel a CSOK-hitel?

2018. 11. 22.

Már a kétgyermekes családok is jogosultak a 3 százalékos fix kamatú, akár 10 millió forint összegű CSOK-hitelre, míg a háromgyermekesek akár 15 millió forintot is igényelhetnek decembertől. De mit kell...

Azt hiszed, hogy az OTP áll Hozzád a legközelebb?

2018. 11. 21.

A bankfiókok száma az utóbbi 10 évben körülbelül 30%-kal, a banki alkalmazottaké nagyjából 10%-kal csökkent, mivel a pénzintézetek igyekeznek ügyfeleiket inkább az online felületek felé terelni. A trend idén annyiban...

Blogajánló

 • alapblog

  A tőzsde jelene és jövője

  A Párbeszéd a gazdaságról legutóbbi adásában Máté-Tóth István, a BÉT vezérigazgató-helyettese és Korányi G. Tamás, tőzsdei szakértő beszélgettek a tőzsde szerepéről, jelenéről és jövőjéről. Az alábbiakban...

 • Lakásfókusz

  Már az irodában is otthon érezhetjük magunkat

  A munkahelyünkre igencsak ritkán gondolunk úgy, mint egy nyugodt, otthonos helyre, ahová a kötelességeinken túl is szívesen járunk be. Ezen kíván változtatni a myhive nevű vadiúj irodamárka, amely az otthonos megvalósítást ötvözi a modern irodák sajátosságaival. A márka nemrég debütált Magyarországon, aminek köszönhetően öt irodaház is teljesen átalakul.