Mi a különbség két lakástakarék közt?
Hirdetés
Hirdetés

2013-06-11 Frissítve: 2016-10-28
 

Három tulajdonság, ami alapján meg tudod különböztetni az LTP-ket:

1. Hozam vagy hitel;

2. Futamidő;

3. Havi megtakarítás

Az LTP megtakarítások vagy hitelre, vagy hozamra koncentrálnak. Érdemes azt a változatot választani, ami nekünk megfelelő. Amennyiben szeretnénk hitelt felvenni a megtakarítási időszak végén, válasszuk a hitel LTP-ket (mindig benne a nevében a hitel szó). Amennyiben nem szeretnénk hitelt, akkor válasszuk a hozamra koncentráló változatokat. A hitel változatnál alacsonyabb a betéti kamat, de alacsonyabb a hitel kamat is, míg a hozam változatoknál magasabb a betéti kamat és magasabb a hitelkamat is.

Megtakarítást öt időtávra köthetünk az ERSTE és az OTP lakástakaréknál, míg a Fundamentánál 4 időtáv közül választhatunk. Összességében így 4, 5, 6, 8 vagy 10 évre köthetünk megtakarítást. Minél hosszabb ideig teszünk félre összességében, annál több pénzünk gyűlik majd össze és annál több hitelt is vehetünk fel.

A futamidő mellett természetesen az is fontos, hogy mennyi pénzt teszünk félre havonta. A megtakarítás minimum összege szolgáltatótól függ (két ezer forinttól tehetünk félre a legtöbb változatban), míg a maximális összeg húszezer forintnál van, ha állami támogatást is szeretnénk kapni.

Éppen ezért fontos, hogy mielőtt döntést hozol, hasonlítsd össze az ajánlatokat. A legegyszerűbben ezt az alábbi kalkulátorral tudod megtenni, ami azonnal kilistázza Neked a különbségeket is.

Kamatbónusz
29 000 Ft-tól 4 342 500 Ft-ig
Bankmonitor
A várhatóan legkedvezőbb ajánlatok
Most kamatbónusszal
gyűjthető össze lakás célra.
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi szabályzatba és az Online Lakástakarék Pénztár promóciós szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Munkatársunk rövidesen felveszi Veled a kapcsolatot!
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Hiba történt
    Hirdetés
    Hirdetés