3,5% biztos kamat lekötés nélkül? Létezik!

3,5% biztos kamat lekötés nélkül? Létezik!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-03-05
 

Az alacsony banki kamatkörnyezetben üdítően magas, 3,5 százalékos kamatot kínál ügyfeleinek a K&H Bank. Mindezt lekötés nélkül. Mutatjuk a feltételeket!

Új megtakarítási termékkel rukkolt ki 2014. március 3-tól a
K&H Bank. Igazából a bank korábban létező prémium megtakarítási számlájáról van szó, amelyet mostantól K&H évszakok megtakarítási számlák néven forgalmaznak. A befektetők szempontjából vonzó lehet, hogy ez a termék
a lekötött bankbetétekkel szemben is versenyképes prémium kamatot kínál, ám lekötés nélkül. A kamatot évente két alkalommal írják jóvá.

Lássuk, mik a feltételek!
Minimális nyitó összeg nincs meghatározva.
Prémium kamatot azonban csak úgy kaphatunk, ha az egyes számlák (merthogy kétféle típus van, alább részletezzük)
minimális egyenlege folyamatosan érje el az 500 ezer forintot, de ne haladja meg az 50 millió forintot.

A megtakarítási terméknek
két típusa van:1. K&H évszakok megtakarítási számla június, december

A számla
alapkamata 1,00%, prémium kamattal összesen 3,50%. A
prémium kamatozás időszaka január 1-től június 30-ig, valamint július 1-től december 31-ig tart. Az első prémium kamatozási időszak a számlanyitás, illetve az első jóváírási tranzakció napjától a következő teljes prémium kamat időszak utolsó naptári napjáig tart. Pl. ha a számlanyitás és az első jóváírás időpontja május 26., akkor az első prémium kamatozás időszaka május 26-tól december 31-ig tart, és ezen a napon, azaz az adott időszak végén írják jóvá a kamatot a számlán.

2. K&H évszakok megtakarítási számla március, szeptemberAz előzőtől eltérően számla
alapkamata 0,50%, prémium kamattal összesen 3,00%. A
prémium kamatozás időszaka április 1-től szeptember 30-ig, valamint október 1-től március 31-ig tart. Természetesen, ahogyan a nevéből is adódik, a prémium kamatozási időszak és a kamatjóváírás máskor esedékes. Pl. ha a számlanyitás, első jóváírás március 5., akkor az első prémium kamat időszak március 5-től szeptember 30-ig tart, és szintén ekkor esedékes a kamat jóváírása a számlán.

A
kamat elszámolása időarányosan történik ezekre az időszakokra, ami alatt a számla
egyenlege bármikor növelhető és csökkenthető, készpénz ki- és befizetés, illetve átutalási tranzakcióval. Rendkívül fontos ugyanakkor, hogy a
prémium kamatot az adott időszak alatti LEGALACSONYABB napi záró egyenlege után számolják el. Azaz ha a számlanyitáskor befizetünk pl. 5 millió forintot, és a prémium kamatozás időszaka alatt kiveszünk 4 millió forintot, akkor az adott időszakra járó prémium kamatot 1 millió forintra fogjuk megkapni. Még akkor is, ha időközben visszatennénk a korábban kivett 4 millió forintot.

Ettől a megkötéstől függetlenül
a lekötés nélkül elérhető hozamokat tekintve figyelemre méltó tulajdonságokkal rendelkeznek a fenti számlák, valószínűleg éppen emiatt ügyfelenként csak egy ilyen, egy olyan számla nyitható.

Kalkulátorunkkal ellenőrizd, hogy jelenleg a bankod mennyit fizet a lekötött pénzedre. Ennek tükrében megítélheted, mennyire vonzó számodra a K&H új terméke!


1

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés