440 ezer forinttal jobban járhatsz, ha jól döntesz a személyi kölcsönödről

440 ezer forinttal jobban járhatsz, ha jól döntesz a személyi kölcsönödről
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2018-09-27 Frissítve: 2018-10-12
 

Nagy a különbség a bankok személyi kölcsön ajánlatai között. 440 ezer Ft-ot nyerhetünk egy 2 millió Ft-os, 5 évre felvett személyi kölcsön teljes visszafizetésében, ha nem az átlagos ajánlatot, hanem az elérhető legjobb ajánlatot választjuk. Nem légből kapott különbségről beszélünk: az MNB által közzétett adatokat vetettük össze a piaci kínálattal. Mutatjuk, hol van a kutya elásva!

Nettó 220 ezer forintos jövedelem mellett (ez ma az országos átlagos jövedelem) néztük meg, hogy 2 millió Ft 5 évre történő felvételével a jelenlegi legjobb személyi kölcsön ajánlatokkal mennyi pénzt tudsz megtakarítani az átlaghoz képest.

Az MNB statisztikája szerint a személyi kölcsönök átlagos kamata évi 14,99% (2018 júniusi adat). Ehhez képest a fenti feltételek mellett a futamidő végéig fix kamatozás és törlesztőrészlet mellett akár évi 7,49%-os kamat mellett is hitelhez tudunk jutni. Tehát egyáltalán nem elhanyagolható, 7,5%-os kamat-különbözetet tapasztalhatunk az átlagos és a legjobb kamatok között.

A legolcsóbb kölcsönt 5 évre havi 40 725 Ft-os, az átlagosat pedig havi 47 569 Ft-os törlesztőrészlettel kaphatjuk meg. Ezzel a teljes visszafizetendő összeg az átlagoshoz képest 443 473 Ft-tal kevesebbre jön ki 2 milliós hitelösszeg és 5 éves futamidő mellett. A legjobb ajánlat összesen 410 689 Ft, míg a most igényelhető, átlagos személyi kölcsön 854 152 Ft kamatkiadással jár. Ebből kiderül, hogy egy átlagos személyi kölcsön több, mint kétszer annyi kamatkiadással jár, mint a legjobb ajánlat. Nézd meg a Bankmonitor személyi kölcsön kalkulátorát, hogy megtudd, melyik bank kínálja a legjobb kondíciókat!

Mennyi személyi hitelt kaphatok?
Perceken belül megtudhatod, hogy:
Részletes adatokat kérünk és ennek fejében +/-10%-os pontossággal jelezzük a felvehető hitel összegét és a havi törlesztő összeget!
Ne feledd, ez több mint egy kalkulátor!
Adataid megadása után szakértőnk megválaszolja minden kérdésedet és segít az ügyintézésben is.
Bankmonitor
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Ft
Ft
Ft

A meglévő hitelek, hitelkeretek, hitelkártyák jelentősen befolyásolják a felvehető hitel összegét, és a banki elbírálás eredményét!

Számodra elérhető hitelek:
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Az alábbi ok(ok) miatt, számodra sajnos nem elérhető a személyi kölcsön:
Kérj ingyenes visszahívást személyi hitel szakértőnktől!
Ft
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

 

Hirdetés

Hirdetés

Hitelkiváltás

A legtöbb hitellel rendelkező ügyfél nem tudja, hogy a hitelét nem szükséges a futamidő végéig ugyanolyan feltételekkel fizetnie. Ha a hitel futamideje alatt kedvezőbb feltételekkel tudunk valamelyik hitelintézetnél kölcsönt felvenni, akkor azzal érdemes kiváltanunk az előző hitelünket. Ekkor a fennálló hiteltartozásunkat az új hitelt folyósító bank kiegyenlíti a korábbi kölcsönt nyújtó bank felé. Ezután pedig az új futamidő alatt az újonnan felvett hitel törlesztőrészleteit kell megfizetnünk a hitelkiváltást finanszírozó banknak.

Éljünk a hitelkiváltás adta előnyökkel: ezzel spórolunk a megfizetendő kamatokon, kevesebb pénzt kell visszafizetnünk a banknak, és ha az is cél, akkor a törlesztőrészleteinket is csökkenthetjük. Olvasd el a hitelkiváltásról szóló cikkeinket itt és itt!

1
Hirdetés
Hirdetés