6 négyzetméterrel nagyobb lakásra vágynak a magyarok. Miből finanszírozhatjuk ezt meg?

6 négyzetméterrel nagyobb lakásra vágynak a magyarok. Miből finanszírozhatjuk ezt meg?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2020-01-23
 

A K&H kutatása alapján 6 négyzetméterrel nagyobb lakásban szeretne élni egy átlagos magyar. A jelenlegi ingatlanárak mellett akár 4,5 millió forinttal többet kellene fizetnünk egy 6 négyzetméterrel nagyobb pesti tégla lakásért. De miből finanszírozhatjuk meg ezt a többlet kiadást?

6 m2, ennyivel vágyik nagyobb élettérre egy áltagos magyar. Nem tűnik elérhetetlen álomnak, mégis a jelenlegi ingatlanárak mellett komolyan megnövelheti egy lakás vételárát. Nem mindegy azonban hol szeretnénk megvenni otthonunk, hiszen a lakásárak az ország különböző régióiban jelentősen eltérhetnek.

Ha van egy meglévő lakásunk és azt feltételezzük, hogy elégséges számunkra egy teljesen hasonló állapotban lévő 6 négyzetméterrel nagyobb alapterületű ingatlan, akkor a vásárláshoz, cseréhez kapcsolódó többlet kiadásunk – attól függően, hogy az ország melyik régiójában vásárolnánk – 1,8-4,5 millió forint lenne. Ezt az összeget nem tudjuk feltétlenül saját megtakarításunkból biztosítani.

Hirdetés

Hirdetés

Miből finanszírozhatjuk meg a nagyobb lakást?

Igényelhetünk lakáshitelt a vásárláshoz, a Bankmonitor Lakáshitel Kalkulátora szerint – 20 éves futamidő, 10 éves kamatperiódus és 400 ezer forint havi jövedelem beállítása esetén – már 3,54-3,67%-os kamaton is kaphatunk kölcsönt. A nagyobb ingatlanhoz szükséges hitel havi törlesztőrészlete 11-26,5 ezer forint között lenne – a pontos összeg függ a tényleges hitelösszeg nagyságától.

Ez a kiadás nem tűnik soknak, azonban számos család alapból is hitelt igényelne egy lakásvásárláshoz. Ők ezt a plusz terhet már nem biztos, hogy vállalni tudják.

Érdemes lehet megnézni milyen lakáscélú támogatást tudnánk igényelni. A CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) a gyermekek – meglévő és vállalt is számít –  után járó lakáscélú vissza nem térítendő támogatás. Ha még nem vettük igénybe és jogosultak lehetünk a konstrukcióra, akkor érdemes lehet megigényelnünk a támogatást és abból finanszírozni legalább részben a vásárlást.

A Babaváró hitel is szóba jöhet lakásvásárlás során. Az igénylést követően született gyermekeink számától függően kamatmentesség és tartozáselengedés is kapcsolódhat a konstrukcióhoz. A kölcsön szabad célú, így akár lakásvásárlásra is fordíthatjuk.

Ne engedd el álmaid otthonát, az ingatlanárak ugyan magasak, de több olyan konstrukció is elérhető jelenleg, ami megkönnyítheti a vételár előteremtését, a Bankmonitor szakértői segítenek megtalálnod a megoldást élethelyzetedre.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

 

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

1
Hirdetés