A bankkártya, ami tényleg soha nem hagy cserben az utazásaid során! (x)

A bankkártya, ami tényleg soha nem hagy cserben az utazásaid során! (x)
Hirdetés

Cikk2023-07-27 Frissítve: 2023-07-28
 

Utazáskor a szokásosnál is fontosabb, hogy zökkenőmentesen intézhessük pénzügyeinket, számíthassunk bankunkra, bankkártyánkra. A Gránit Platinum Mastercard és Gránit World Elite Metal bankkártya olyan társ az utazások során, ami biztosan nem hagy cserben. Ha valakinek az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy szüksége volna egy prémium kártyára, Gránit Bank ügyfélként akár úton a reptér felé a taxiban is megigényelheti az eBank applikációban a Gránit Platinum Mastercard bankkártyát, hogy mire megérkezik, már használhassa kártyájának digitális verzióját. Például azért, hogy díjmentesen beléphessen a budapesti vagy a bécsi reptér exkluzív váróiba, vagy hogy élvezze a prémium utasbiztosítás védelmét.

 Utazáskor létfontosságú, hogy mindig hozzáférjünk a pénzünkhöz, zökkenőmentesen intézhessük pénzügyeinket, ezért célszerű felkészülni a legváratlanabb, legkellemetlenebb helyzetekre is. Éppen ezért a bankok prémium bankkártyáinak kiegészítő szolgáltatásai többnyire a sokat utazók életét hivatottak megkönnyíteni, kényelmesebbé, biztonságosabbá tenni. A Gránit Bank két prémium bankkártyája – a Gránit Platinum Mastercard és a Gránit World Elite Metal – azonban a pénzintézetek felső kategóriás kártyáinál megszokott szolgáltatásokon felül egyedi megoldásokat is kínál.

Hirdetés

Biztosan nem maradunk bankkártya nélkül

Az egyik leginkább kétségbeejtő helyzet kétségkívül az, ha elveszítjük vagy ellopják a bankkártyánkat, hiszen ilyenkor az első teendőnk letiltani azt, ezzel azonban elvágjuk magunkat a bankszámlánktól is. Éppen emiatt célszerű több bankkártyát magunkkal vinni, ezek közül pedig mindig csak egyet magunknál tartani, ezzel csökkentve a kockázatot.

A Gránit Bank esetében azonban nincs szükség erre, az eBank mobilalkalmazásban ugyanis először blokkolhatjuk az elveszett kártyát, ha pedig szükséges, le is tilthatjuk azt VideóBankon vagy telefonon keresztül, majd rögtön megigényelhetjük az új Platinum kártyánkat. A legjobb az egészben az, hogy az igényelt új kártya digitális változatát gyakorlatilag azonnal használhatjuk: vásárolhatunk online, valamint fizethetünk a mobilunkkal minden olyan helyen, ahol a pénztár támogatja az érintésmentes tranzakciókat.

Az igénylést követően megkapott digitális kártya teljes körű szolgáltatást kínál, így amint beregisztráljuk a Google Pay vagy az Apple Pay rendszerek valamelyikébe, máris elérhetővé válnak a platina és metal kártyához tartozó kedvezmények, szolgáltatások is.

Mindig véd az utasbiztosítás

Aki gyakran utazik, az aligha indul el utasbiztosítás nélkül, a rutinosabbak pedig pontosan tudják, hogy ezek közül is olyat kell választani, ami megfelelő védelmet kínál. A Gránit Platinum Mastercard és Gránit World Elite Metal bankkártyák tulajdonosai nyugodtak lehetnek, mert a világ összes országában – az Egyesült Államokban is, ami sok csomagnál kivétel – védve vannak az érvényességi idő alatt.

A csomag szolgáltatásai kifejezetten a sokat utazók számára lettek összeállítva, így az orvosi ellátáson túl többek között a repülőjárat késve indulása, a csatlakozó járat lekésése, a túlfoglalás, a poggyász elvesztése vagy megrongálódása esetén is térít a biztosító. (Bár most nincs szezonja, jó tudni, hogy síelés esetén is véd a biztosítás, ami sok csomag esetében csak felárért érhető el.)

A biztosítás szolgáltatásairól itt tudhatsz meg többet.

Költségmentes készpénzfelvétel külföldön is

Bár ma már természetesen az elektronikus fizetés, bármikor szükség lehet készpénzre. Ez a Gránit Platinum Mastercard és a Gránit World Elite Metal kártyával nem jelenthet problémát, ugyanis belföldön havonta négy, külföldön pedig két alkalommal ingyenesen vehető fel készpénz vele, mégpedig összeghatár nélkül. Ez jelentős költségmegtakarítást jelenthet, hiszen más bank ATM-jéből vagy külföldön készpénzt felvenni alkalmanként akár több ezer forint költséget is jelenthet.

Arra azonban – ahogy minden ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén – itt is figyelni kell, hogy egyes bankjegykiadó automatákat üzemeltető vállalkozások szolgáltatási díjat számolnak fel, ám erről a tranzakció jóváhagyása előtt minden esetben tájékoztatnak a készülékek.

Még több szolgáltatás az utazóknak

A Gránit Platinum Mastercard és a Gránit World Elite Metal kártyákkal számos olyan ingyenes kényelmi szolgáltatás és kedvezmény érhető el, ami kifejezetten az utazók számára lehet előnyös:

  • Díjmentes belépés a Liszt Ferenc Repülőtér Mastercard Airport Lounge társalgóba. (Plusz egy vendég és a kártyatulajdonos 18 évesnél fiatalabb gyerekei részére.)
  • Díjmentes Fast Track Lane (gyorsított utasellenőrzés) a budapesti repülőtéren. (Plusz egy vendég és a kártyatulajdonos 18 évesnél fiatalabb gyerekei részére.)
  • Díjmentes belépés a bécsi repülőtér VIENNA Lounge (1-es terminál) és SKY Lounge (3-as terminál) váróiba. (Plusz egy vendég és a kártyatulajdonos 3 évesnél fiatalabb gyerekei részére.)
  • Priotity Pass tagság, amivel a világ 1300 repülőterének Priority Pass társalgói használhatók 24 eurós kedvezményes áron.
  • Az Avis autókölcsönzőnél történő regisztráció után foglalásánál automatikusan magasabb kategóriás autót (elérhetőség függvényében) valamint 10-20 százalék közötti nemzetközi kedvezményt kaphatnak a kártya tulajdonosai.
  • március 31-ig a Booking.com-on történő foglalások esetén akár 10% kedvezmény érhető el.
  • Díjmentes hozzáférés több mint 7000 nemzetközi és magyar online magazinhoz és újsághoz a PressReader applikáción keresztül, így az utazás során is biztosan mindig lesz olvasnivalónk.

Hogyan, milyen költséggel lehet ilyen bankkártyánk?

A Gránit Bank esetében akár szelfis, mobilalkalmazáson keresztüli is lehetőség van számlát nyitni, amihez ráadásul 30 000 Ft jóváírást is adhat a bank. A számlákhoz választható Gránit Platinum Mastercard bankkártya díja az első és a második évben egyaránt 18 900 Ft, ami ebben a kategóriában kifejezetten jó értékajánlat. A csúcskategóriát képviselő Gránit World Elite Metal kártya 2023. augusztus 31-ig történő igénylés esetén akciósan az első évben 49 900 Ft, míg a második évben 99 900 Ft a teljes költsége.

Információk a Gránit prémium bankkártyáiról:

Gránit Platinum Mastercard
Gránit World Elite Metal

Hirdetés