A Gránit Bank messze túlteljesíti a kamatplafon elvárásokat

A Gránit Bank messze túlteljesíti a kamatplafon elvárásokat
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2023-10-08 Frissítve: 2023-10-09
 

A Gránit Bank is csatlakozik október 9-től az önkéntes kamatplafon intézményéhez, vagyis a lakáscélú jelzáloghitelének THM értéke nem haladhatja meg a 8,5 százalékot. A pénzintézet ezt nem bízta a véletlenre: hétfőtől 7,14%-os kamat mellett lehet lakáshitelt igényelni a Gránit Banktól.

A Gránit Bank is új lakáshitel hirdetménnyel jelentkezett október 9-től, a változás egyáltalán nem meglepő, ugyanis a pénzintézet is csatlakozik az önkéntes kamatplafonhoz. Emiatt a mai naptól a bank lakáshitelének THM értéke nem haladhatja meg a 8,5%-ot. A kamatszint azonban meglepő lehet.

A Gránit Bank ugyanis 7,14%-os kamat mellett hirdette meg 10 évig fix kamatozású lakáshiteleit. Csak összehasonlításképp, eddig a pénzintézetnél a legkedvezőbb kamatszint lakásvásárlás, építkezés esetén 7,69% volt. (Ezt a kedvező kamatszintet is 20 millió Ft feletti hitelösszeg és 1 millió Ft havi jövedelem mellett kínálta a pénzintézet.)

Lakáshitel akár 7,5%-os THM mellett?

Egy 12 millió Ft összegű, 20 éves futamidejű lakáscélú jelzáloghitel havi törlesztőrészlete 94 766 Ft lenne, a bank hirdetménye alapján a kölcsön akár THM értéke 7,50% is lehet. A bank honlapján található kalkulátor alapján 12 millió Ft kölcsönt 8,32%-os kamaton 8,78%-os THM értéken kínált a Gránit Bank (400-599 ezer Ft közötti jövedelem mellett) eddig. A magasabb költségek mellett 102 776 Ft volt a hitel törlesztője, vagyis durván havi 8 ezer Ft-ot spórolhatnak azok, akik október 9-ét követően igényelnek kölcsönt.

A pénzintézet október 9-től felfüggeszti 3 hónapos és 5 éves kamatperiódusú kölcsöneinek értékesítését.

Egyre több pénzintézet csatlakozik az önkéntes kamatplafonhoz, emiatt a hitelkamatok is érdemben csökkenhetnek hétfőtől. Használd a Bankmonitor lakáshitel kalkulátorát, kalkulálj, kövesd nyomon a változásokat, ne maradj le a legkedvezőbb ajánlatról.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés